Περού: Βίαιες συγκρούσεις για το κύμα ακρίβειας-Στους δρόμους ο στρατός

565
Στους δρόμους ο στρατός

Η κυβέρνηση του Περού έδωσε σήμερα εντολή στον στρατό να αναπτύξει δυνάμεις στους αυτοκινητοδρόμους, καθώς συνεχίζονται οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα για τις αυξήσεις στις τιμές των τροφίμων και των καυσίμων.

Στη χώρα των Άνδεων σημειώνονται εδώ και μια εβδομάδα αποκλεισμοί δρόμων, καθώς ξεχειλίζει η οργή για το κύμα της ακρίβειας που έχει θεριέψει μετά τη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Ο πρόεδρος Πέδρο Καστίγιο πασχίζει να βρει ουσιαστικές λύσεις. Πριν από λίγες ημέρες επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας στην πρωτεύουσα Λίμα προκειμένου να καταπνίξει τις διαμαρτυρίες.

Ωστόσο χιλιάδες αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας και ξεχύθηκαν στους δρόμους, ενώ από τις διαδηλώσεις δεν έλειψαν τα βίαια επεισόδια.

Η κυβέρνηση μείωσε τον φόρο στα καύσιμα και αύξησε τον κατώτατο μισθό, ενώ εξετάζει επίσης την κατάργηση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής.

Το πολιτικό μέλλον του Καστίγιο, ο οποίος ήταν ένας φτωχός αγρότης και δάσκαλος προτού εκλεγεί πρόεδρος του Περού, θεωρείται επισφαλές.

Η δημοτικότητά του έχει κατρακυλήσει στο 19%, που αποτελεί ιστορικό χαμηλό, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Datum που δημοσιεύτηκε σήμερα.

Μέσα σε λιγότερο από έναν χρόνο στην προεδρία, ο Καστίγιο έχει ξεπεράσει δύο φορές τον σκόπελο της διαδικασίας που ξεκίνησε στο Κογκρέσο για την απομάκρυνσή του από την εξουσία.

25534354
25534350
25534356
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
25534789

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας