Παγκόσμια Τράπεζα-«Οι κυρώσεις μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια παραγωγή από τον πόλεμο»

705
Οι κυρώσεις μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια

Προειδοποίησε ιδιώτες και επιχειρήσεις να μην αποθηκεύουν τρόφιμα και βενζίνη παρά την άνοδο των τιμών

Ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας Ντέιβιντ Μάλπας, προειδοποίησε σήμερα Δευτέρα πώς οι κυρώσεις θα έχουν μεγαλύτερο αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομική παραγωγή από ό,τι ο ίδιος ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Μιλώντας σε διαδικτυακή εκδήλωση που διοργάνωσε η εφημερίδα Washington Post, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας σημείωσε πάντως ότι αναμένει μια σθεναρή ανταπόκριση από παραγωγούς σε όλον τον κόσμο, προκειμένου να αυξήσουν τις προμήθειες όταν χρειάζεται, και συμπλήρωσε ότι δεν βλέπει καμία ανάγκη να συγκεντρώνονται αποθέματα σε κουζίνες σπιτιών και εστιατόρια.

Ο Μάλπας προειδοποίησε ιδιώτες και επιχειρήσεις να μην αποθηκεύουν τρόφιμα και βενζίνη παρά την άνοδο των τιμών που προκάλεσαν η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και οι μαζικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε βάρος της Μόσχας.

Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα διαθέσει σχεδόν 200 εκατομμύρια δολάρια ως επιπρόσθετη οικονομική βοήθεια προς την Ουκρανία με σκοπό να ενισχύσει τις κοινωνικές υπηρεσίες για τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα είχε εγκριθεί η εκταμίευση άλλων 723 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η χρηματοδότηση αποτελεί μέρος ενός πακέτου στήριξης 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που η Παγκόσμια Τράπεζα είχε ανακοινώσει ότι ετοιμάζει για την Ουκρανία τους επόμενους μήνες.

Το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας ετοιμάζεται να εξυπηρετήσει μέρος του χρέους του σε ξένο νόμισμα την Τετάρτη, αλλά αυτές οι πληρωμές θα γίνουν σε ρούβλια εάν οι κυρώσεις εμποδίσουν τις τράπεζες να πληρώσουν χρέη στο νόμισμα έκδοσης, προειδοποίησε το υπουργείο τη Δευτέρα σύμφωνα με το Reuters.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας