Π. Χιγκς-Πέθανε ο «πατέρας» του «σωματιδίου του Θεού»-Tην ημέρα του μεγάλου-πειράματος του CERN

1020

Το CERN αποφάσισε να «βαρέσει» σωματίδια την ημέρα της έκλειψης, και ο Θεός «βάρεσε» τον «πατέρα» του «σωματιδίου του Θεού»

Ο Βρετανός φυσικός Πίτερ Χιγκς, βραβευμένος με Νόμπελ Φυσικής το 2013 για το «Σωματίδιο Χιγκς», ή αλλιώς «Σωματιδίου του Θεού» που θεωρείται το θεμελιώδες στοιχείο της θεμελιώδους δομής της ύλης, πέθανε χθες σε ηλικία 94 ετών, ανακοίνωσε σήμερα το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου.

«Πέθανε ήσυχα στο σπίτι του τη Δευτέρα 8 Απριλίου μετά από σύντομη ασθένεια», ανέφερε το Πανεπιστήμιο σε ανακοίνωσή του.

Όπως γράψαμε προ ημερών, το CERN σκόπευε να δοκιμάσει τον πιο ισχυρό επιταχυντή σωματιδίων στον κόσμο κατά τη διάρκεια της ηλιακής έκλειψης του Απριλίου για να αναζητήσει «αόρατη» ύλη που τροφοδοτεί κρυφά το σύμπαν μας.

Λόγω του σάλου που προκλήθηκε στα σόσιαλ μίντια για την επιλογή της ημέρας της ολικής έκλειψης για την επανεκκίνηση του CERN, οι “ελεγκτές γεγονότων” έσπευσαν να διαψεύσουν ότι υπάρχει κάποια σύνδεση, λέγοντας ότι η ημερομηνία είναι εντελώς τυχαία, επικαλούμενοι και μαρτυρίες εκπροσώπων της εγκατάστασης.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν νέα τι κατάφερε με τα πειράματα του το CERN την ημέρα της ολικής έκλειψης, εκτός από μια λιτή ανακοίνωση στο Χ:

Πρόσφατα, το @FASERπείραμα στο CERN μέτρησε την ισχύ αλληλεπίδρασης νετρίνων υψηλής ενέργειας.
Στο ετήσιο @_Moriond_συνέδριο, η συνεργασία FASER παρουσίασε μια μέτρηση της ισχύος αλληλεπίδρασης των νετρίνων ηλεκτρονίων (νe) και των νετρίνων μιονίων (νμ). Οι ενέργειες των νετρίνων βρέθηκαν να κυμαίνονται μεταξύ 500 και 1700 GeV. Η δύναμη αλληλεπίδρασης των νετρίνων δεν είχε μετρηθεί ποτέ στο παρελθόν σε αυτό το ενεργειακό εύρος.

Ωστόσο αποχαιρέτησαν τον Χιγκς “με συγκίνηση”.

Θεός – CERN = 1 – 0

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας