Ουκρανοί επιτέθηκαν με drones σε σκάφος Ρωσίας στη Μ.θάλασσα

1110

Για επίθεση στο ρωσικό σκάφος συλλογής πληροφοριών «Ivan Khurs» κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ, την οποία επιβεβαίωσε και το ρωσικό ΥΠΑΜ. 

«Οι Ουκρανοί επιτέθηκαν στο πλοίο Ivan Khurs του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού με θαλάσσια drones στην περιοχή του Στενού του Βοσπόρου», ανακοίνωσε το μεσημέρι το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

«Ο εχθρός χρησιμοποίησε τρία μη επανδρωμένα σκάφη». Οι Ρώσοι υποστηρίζουν πως όλα τους καταστράφηκαν.

Όπως αναφέρουν η επίθεση σημειώθηκε νωρίς σήμερα το πρωί (05:30) από drones στα νερά της Μαύρης Θάλασσας αφού πέρασε το στενό του Βοσπόρου, σύμφωνα πάντα με ρωσικά ΜΜΕ.

Σε ανακοίνωση που ανάρτησε στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram, το υπουργείο ανέφερε πως το πολεμικό πλοίο προστάτευε τους αγωγούς αερίου TurkStream και BlueStream, που μεταφέρουν αέριο από τη Ρωσία στην Τουρκία, εν μέρει μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Όπως αναφέρουν οι  πληροφορίες, τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη συμμετείχαν στην επίθεση. Αναφέρεται ότι οι ναύτες «κατάφεραν να αποκρούσουν επιτυχώς την επίθεση και το πλοίο δεν υπέστη καμία ζημιά».

Οι Ουκρανοί φέρονται να χρησιμοποίησαν ναυτικά drones με βεληνεκές έως και 1000 km.

Προηγουμένως, παρόμοια θαλάσσια μη επανδρωμένα σκάφη είχαν χρησιμοποιηθεί για να επιτεθούν σε πλοία στο λιμάνι της Σεβαστούπολης στην Κριμαία.

Τώρα το ρωσικό πλοίο συνεχίζει να εκπληρώνει τα καθήκοντά του, διευκρίνισε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας