Ουκρανική επίθεση καταλήγει σε μακελειό στη γραμμή Ραμποτίνο-Κοπάνι: Τέλος η 118η-Ταξιαρχία

1275

Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιχείρησαν επίθεση αυτοκτονίας προς την κατεύθυνση του χωριού Kopani, στην περιοχή της Ζαπορίζια, προσπαθώντας να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα μετά τις απανωτές συντριβές σε Ραμποτίνο και Βέρμποβο.

Η επίθεση των Ουκρανών κατέληξε σε σφαγή: Οι Ουκρανοί έχασαν σημαντικές ποσότητες οπλισμού, άρματα μάχης και τεθωρακισμένα, και το κυριότερο, οι Ρώσοι βγαίνουν στην αντεπίθεση και στον τομέα αυτό.

Είναι ασαφές τι προσπάθησαν να κάνουν οι Ουκρανοί στρατηγοί από τη στιγμή που η αντεπίθεση έχει λήξει. Και αν πραγματικά πίστευαν ότι θα πετύχουν τον αντικειμενικό σκοπό τους για να δεσμεύσουν τόσο μεγάλες δυνάμεις.

Όποιος πάντως και να ήταν ο στόχος τους, τα βίντεο είναι αδιάψευστος μάρτυρας του τι συνέβη.

Θα υπάρξουν σύντομα δυσάρεστες εξελίξεις για το Κίεβο από τον τομέα της Ζαπορίζια καθώς οι Ρώσοι βγαίνουν σταδιακά στην αντεπίθεση και οι Ουκρανοί έχουν ξεμείνει από δυνάμεις.

Βίντεο: Καίγονται τα πάντα. Το πυροβολικό και τα drones θέρισαν την ουκρανική επίθεση

Βίντεο: Ουκρανοί στρατιώτες πέφτουν σε ενέδρες του ρωσικού πυροβολικού

Επίθεση των Ουκρανών στο Κοπάνι στην Ζαπορίζια

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας προσπάθησαν να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα στον οικισμό Κοπάνι, που βρίσκεται δυτικά του Ραμποτίνο, στην περιοχή Πολογόφσκι.

Έχοντας προηγουμένως προχωρήσει από το Orekhov στο Ραμποτίνο, οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπάθησαν να επεκτείνουν το έδαφος ελέγχου στην περιοχή Pologovsky. Ο ουκρανικός Στρατός προσπαθεί να ανοίξει το πλάτος του μετώπου σε αυτόν τον τομέα, ώστε στο κεντρικό του τμήμα να είναι δυνατό να προχωρήσει νοτιότερα χωρίς να εγκλωβιστεί από το ρωσικό πυροβολικό.

Μόνο το τελευταίο 24ωρο ο ουκρανικός Στρατός έχασε 180 άτομα στη γραμμή Ραμποτίνο-Κοπάνι.

Από το βράδυ και ώρα 03.10, ο ουκρανικός Στρατός έριξε στη μάχη όλο και περισσότερα κύματα πεζικού χωρίς εξοπλισμό, προσπαθώντας να διασπάσει τις ρωσικές άμυνες μεταξύ Κοπάνι και Ραμποτίνο.

Το 291 σύνταγμα της Νότιας Στρατιωτικής Περιφέρειας διεξάγει βαριές αμυντικές μάχες, εξαπολύοντας αντεπιθέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αερομεταφερόμενες δυνάμεις του Pskov, η 76η Αερομεταφερόμενη Μεραρχία διαδραμάτισε πρωταγωνιστικό ρόλο στην συντριβή των ουκρανικών δυνάμεων.

Οι Ρώσοι αλεξιπτωτιστές του Πσκοφ αναχαιτίζουν την ουκρανική επίθεση

Η 118η Ταξιαρχία έχασε το 80% του προσωπικού της

Στην κατεύθυνση της Ζαπορίζια, οι ουκρανικοί σχηματισμοί υφίστανται πολύ σημαντικές απώλειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μονάδες της 118ης ξεχωριστής μηχανοποιημένης ταξιαρχίας έχουν απώλειες που υπερβαίνουν το το 80% του προσωπικού.

Είναι σαφές ότι με τέτοιο επίπεδο απωλειών, οι ταξιαρχίες των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων που συμμετείχαν στην αντεπίθεση κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς στρατιώτες.

Πρακτικά η Ταξιαρχία θα αποσυρθεί, αν δεν έχει ήδη γίνει, προς την δυτική Ουκρανία για την αναπλήρωση των απωλειών της και την ανασύσταση της.

Ως εκ τούτου, η ουκρανική διοίκηση μεταφέρει εφεδρείες στην Ζαπορίζια από τις νοτιοανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.

Οι ίδιοι οι Ουκρανοί στρατιώτες αποκαλούν τη μεταφορά στην 118η ταξιαρχία «εισιτήριο μονής κατεύθυνσης».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας