Ουκρανία έχασε 71.500 στρατιώτες από έναρξη αντεπίθεσης–«Σκοπός μας τώρα κατάληψη Τόκμακ»

1600

Ο διοικητής της επιχειρησιακής ομάδας των ουκρανικών στρατευμάτων «Tavria», που έχει ως σκοπό δημιουργίας της την κατάληψη της Κριμαίας, ο Αλεξάντερ Ταρνάβσκι, δήλωσε ότι για τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις η ελάχιστη απαίτηση για μια «επιτυχημένη» αντεπίθεση θα ήταν η κατάληψη της πόλης Tokmak στην περιοχή της Ζαπορίζια!

Η δήλωση αυτή επί της ουσίας είναι παραδοχή αποτυχίας καθώς οι Ουκρανοί σε τρεισήμισι μήνες έχουν χάσει 71.500 στρατιώτες και 563 άρματα μάχης, ένα εξωφρενικό νούμερο για να έχουν καταληφθεί μία ντουζίνα οικισμών και μερικές εκατοντάδες τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Σημειώνεται ότι κατά την έναρξη της ουκρανική αντεπίθεσης ο αντικειμενικός σκοπός ήταν η Μελιτόπολη για να διασπαστεί η ενιαία περιοχή που συνδέει την Μαριούπολη με την Κριμαία.

Έτσι οι Ουκρανοί ελπίζουν να μπορέσουν να απομονώσουν την Κριμαία και να την… καταλάβουν παρά το γεγονός βέβαια ότι πληθυσμός στην χερσόνησο είναι εξολοκλήρου ρωσικός.

Ο επικεφαλής του κινήματος «Ζαπορίζια Είμαστε μαζί με τη Ρωσία», Βλαντιμίρ Ρογκόφ, τόνισε ότι η διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας μετέφερε στρατηγικές εφεδρείες στην κατεύθυνση του Ορίχιβ κοντά στο χωριό Ραμποτίνο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, συσσωρεύουν δυνάμεις για το τρίτο κύμα επίθεσης για να προσπαθήσουν να εισέλθουν στην πρώτη γραμμή άμυνας, κάτι που δεν έχουν καταφέρει να κάνουν για περισσότερους από 3,5 μήνες, ώστε να φθάσουν στην πόλη Τόκμακ, ένα αστικό κέντρο 30.000 κατοίκων.

«Το Tokmak είναι ένας ελάχιστος στόχος», είπε ο Αλεξάντερ Ταρνάβσκι σε συνέντευξή του στο CNN, αξιολογώντας τις προοπτικές για την προώθηση των ουκρανικών στρατευμάτων στο μέτωπο.

Μεταξύ άλλων, πρόσθεσε ότι οι καιρικές συνθήκες θα μπορούσαν να δημιουργήσουν σοβαρά εμπόδια σε μια περαιτέρω επίθεση και φυσικά εννοεί την έλευση της περιβόητης ουκρανικής λάσπης λόγω των βροχών που ξεκινούν αυτές τις μέρες.

Λόγω αυτής της ιδιαίτερα κολλώδους λάσπης δεν μπορούν να πραγματοποιηθούν ελιγμοί καθώς δεν μπορούν να κινηθούν με αποτελεσματικότητα τα άρματα μάχης και τα τεθωρακισμένα οχήματα.

Συγκεκριμένα, τα προβλήματα, σύμφωνα με τον με τον Ταρνάβσκι, ενδέχεται να επηρεάσουν τον βαρύ εξοπλισμό.

Ωστόσο, χαρακτήρισε απίθανους τέτοιους κινδύνους, καθώς ο ουκρανικός στρατός προχωρά «κυρίως χωρίς εξοπλισμό»!

Νωρίτερα τον Σεπτέμβριο, ο Ταρνάβσκι σε συνέντευξή του στη βρετανική εφημερίδα Observer, είπε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα φέρεται να διέρρηξαν την πρώτη γραμμή άμυνας στο νότιο μέτωπο.

Φυσικά, αυτό δεν έχει γίνει και μάλιστα τα ουκρανικά στρατεύματα απέχουν αρκετά μεγάλη απόσταση από την πρώτη ρωσική αμυντική γραμμή.

Ο ρωσικός Στρατός συνεχίζει να κρατά τις θέσεις του.

Οι Ρώσοι θα ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη στρατηγική που πιστεύουν ότι θα τους προσδώσει πλεονέκτημα με την έναρξη των επιχειρήσεων εκ νέου την άνοιξη και θα τους επιτρέψει να αντεπιτεθούν με την σειρά τους το καλοκαίρι με σκοπό την ολοκληρωτική νίκη λίγο πριν τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2024.

Η επικείμενη άφιξη του χειμώνα αναμένεται να είναι πολύ βολική για την Ρωσία σε αντίθεση με την Ουκρανία και την Δύση που «αιμορραγεί» οικονομικά για να την στηρίξει. Θα ξεκινήσει εκ νέου εκστρατεία πυραυλικών πληγμάτων για να βυθίσει την χώρα στο σκοτάδι και το κρύο, όπως τον χειμώνα του 2022, ενώ την ίδια στιγμή θα ενισχύσει τις αμυντικές της γραμμές, τις αντιαρματικές τάφρους και θα συμπληρώσει εκ νέου τα ναρκοπέδια της στο σύνολο του ουκρανικού  μετώπου.

Δεδομένου ότι οι Ουκρανοί δεν διαθέτουν πλέον επαρκείς εφεδρείες κυρίως λόγω λειψανδρίας αυτό μπορεί να ισοδυναμεί με ολοκληρωτική ήττα όταν ξεκινήσουν εκ νέου οι επιθετικές ενέργειες την άνοιξη.

Ταυτόχρονα η Ρωσία θα στείλει νέες ενισχύσεις και «φρέσκες» μονάδες στα μέτωπα, ενώ στο μεταξύ συνεχίζει να δημιουργεί στιβαρές στρατιωτικές υποδομές στα εδάφη που έχει ενσωματώσει με αποτέλεσμα πλέον οι Ουκρανοί να αντιμετωπίζουν στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν τα πλεονεκτήματα μονάδων που δρουν σε «δικό τους έδαφος», με ότι κι αν σημαίνει αυτό για τον εφοδιασμό τους.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας