Ουκρανία-Από το “σταγονόμετρο”, χάρις στα αμερικάνικα δολάρια, αφθονία οπλισμού με εξάντληση αποθεματικών

1896

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε σήμερα τον Αμερικανό ομόλογό του για το νέο πακέτο βοήθειας προς τη χώρα του, το οποίο ενέκρινε η Βουλή των Αντιπροσώπων και αναμένεται να φθάσει «γρήγορα» στους στρατιώτες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο μέτωπο.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, η συνεισφορά αυτή ύψους σχεδόν 61 δισεκατομμυρίων δολαρίων, την οποία το Κογκρέσο αναμένεται να αποδεσμεύσει σύντομα, θα καλύψει «τις επείγουσες ανάγκες της Ουκρανίας, στο πεδίο της μάχης» και στο θέμα της αντιαεροπορικής άμυνας.

Η βοήθεια αυτή, η οποία παρέμενε μπλοκαρισμένη λόγω εσωτερικών πολιτικών διαφωνιών στην Ουάσινγκτον, έγινε δεκτή με ανακούφιση στην Ουκρανία, όπου η κατάσταση στο μέτωπο έχει επιδεινωθεί σημαντικά τις τελευταίες εβδομάδες.

Στην τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε ότι είναι «ευγνώμων στον Τζο Μπάιντεν για την ακλόνητη υποστήριξή του στην Ουκρανία». Δήλωσε ότι προσβλέπει σε μια «γρήγορη και ισχυρή βοήθεια», η οποία «θα ενισχύσει την αντιαεροπορική μας άμυνα, καθώς και το πυροβολικό».

Ο Μπάιντεν, από την πλευρά του, υποσχέθηκε ότι αυτή η νέα βοήθεια θα παρασχεθεί «γρήγορα», μόλις η αμερικανική Γερουσία την ψηφίσει με τη σειρά της, μετά τη Βουλή των Αντιπροσώπων το Σάββατο.

Τα ευχάριστα νέα για τους Ουκρανούς φαίνεται πως μεταφράστηκαν σε διαταγές για τις μονάδες του ουκρανικού Στρατού, ιδίως για τα HIMARS των οποίων η δραστηριότητα αυξήθηκε κατά κόρον. 

Δείτε το σχετικό βίντεο από ανάρτηση στο «Χ» 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας