Ορμητήριο πολέμου η χώρα-Στο λιμάνι της Σούδας το αεροπλανοφόρο «USS Gerald Ford»

931

Κάλεσμα σε κινητοποίηση στις 28 Δεκέμβρη

 

Από το πρωί της Τρίτης 26 Δεκέμβρη έδεσε στο λιμάνι της Σούδας, το μεγαλύτερο πυρηνοκίνητο αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ, το «USS Gerald Ford». Το γιγαντιαίο πλοίο, μήκους 337 μέτρων και εκτοπίσματος περίπου 100.000 τόνων, έχει πλήρωμα 6.000 ατόμων και αναμένεται να παραμείνει στα Χανιά μέχρι τις 30 Δεκέμβρη, ενώ το πλήρωμα θα έχει τη δυνατότητα να επισκεφθεί την πόλη τις ημέρες των Χριστουγέννων. Το πλήρωμα του αεροπλανοφόρου θα κατέβει από το αεροπλανοφόρο το μεσημέρι.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: Να μην επιτραπεί η απόβαση των φονιάδων των λαών στην πόλη μας

Η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων καλεί σε νέα κινητοποίηση τον χανιώτικο λαό την Πέμπτη 28 Δεκέμβρη στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς Χανίων, για να εκφράσει την αντίθεσή του στη μετατροπή μιας ολόκληρης χώρας σε ορμητήριο πολέμου για το μακέλεμα άλλων λαών και ιδιαίτερα την πόλη των Χανίων σε ένα μόνιμο σημείο στάθμευσης και αναψυχής του ΝΑΤΟικού στόλου.

Στο κάλεσμά της για την κινητοποίηση σημειώνει:

«Δεν πέρασαν πολλές μέρες από τότε που η πόλη μας αποτέλεσε τόπο “αναψυχής” και εκτόνωσης των φονιάδων των λαών και αναφερόμαστε στο πλήρωμα του αμερικανοΝΑΤΟικού αεροπλανοφόρου “USS Gerald Ford” που καταφθάνει ξανά στη Σούδα το πρωί της Τρίτης 26 Δεκεμβρίου.

Διαβάζουμε για τα “αυξημένα μέτρα” που η Αστυνομία προτίθεται να πάρει, προκειμένου να αποτραπούν φαινόμενα παρόμοια με αυτά της προηγούμενης επίσκεψης κι αναρωτιόμαστε:

• Μήπως σε περίπτωση που η Αστυνομία προσπαθήσει να συλλάβει κάποιον από αυτούς δεν θα εκτοξεύσει τις ίδιες απειλές, όπως την προηγούμενη φορά, ότι δηλαδή οι αστυνομικοί είναι αυτοί που θα πάνε φυλακή ή δεν θα προβάλει την ίδια απαίτηση να επικοινωνήσει με το ΝΑΤΟ;

Έχουν αποθρασυνθεί εντελώς από το καθεστώς της ετεροδικίας και το γεγονός ότι ουσιαστικά τους έχει δοθεί ασυλία!

Πριν 10 μέρες τα ζήσαμε αυτά στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων!

Πώς λοιπόν ο κάτοικος της πόλης μας θα περπατήσει ήρεμος από την Τρίτη κι ύστερα, στο κέντρο ή στο Παλιό Λιμάνι; Πώς μια οικογένεια θα πάει βόλτα με τα παιδιά της στην πόλη να χαλαρώσουν μαζί και να χαρούν τις γιορτινές μέρες με ασφάλεια;

Η κατάσταση που διαμορφώνεται κάθε φορά με την παρουσία των αμερικανοΝΑΤΟικών πληρωμάτων, η απόλυτη ασυδοσία που μπορούν να έχουν στις οποιεσδήποτε συμπεριφορές τους, βαραίνει με τεράστια ευθύνη την κυβέρνηση καθώς και όλες τις προηγούμενες, με τις δεσμεύσεις τους απέναντι στους ΝΑΤΟικούς “συμμάχους”. Έχουν μετατρέψει μια ολόκληρη χώρα σε ορμητήριο πολέμου για το μακέλεμα άλλων λαών και ιδιαίτερα τον τόπο μας, σε ένα μόνιμο σημείο στάθμευσης και αναψυχής του ΝΑΤΟικού στόλου.

Δεν είναι η αυξημένη αστυνόμευση που θα λύσει το πρόβλημα.

Καλούμε την κυβέρνηση, τη δημοτική και περιφερειακή αρχή να μην επιτρέψουν την απόβασή τους στην πόλη μας!

Οφείλουν να πάρουν θέση απέναντι στη χανιώτικη κοινωνία για την προστασία της από τις κάθε λογής τραμπούκικες και επικυρίαρχες συμπεριφορές των ΑμερικανοΝΑΤΟικών ναυτών.

Οφείλουν να σεβαστούν την άποψη του χανιώτικου λαού έτσι όπως έχει διατρανωθεί και στις 12 του Νοέμβρη στο μεγαλειώδες παγκρήτιο συλλαλητήριο και πορεία προς την αμερικάνικη βάση, αλλά και στις κινητοποιήσεις των επόμενων ημερών με αφορμή την παρουσία του ίδιου αεροπλανοφόρου στη Σούδα.

Ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν για την ασφάλεια του χανιώτικου λαού!».

«Δεν έχουν θέση εδώ οι φονιάδες των λαών! Να μην τους επιτραπεί η αποβίβαση στην πόλη μας! Είναι ανεπιθύμητοι!», καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτροπής Ειρήνης Χανίων.

ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ: Ανεπιθύμητοι οι φονιάδες των λαών στην πόλη των Χανίων

«Για ακόμα μία φορά ο χανιώτικος λαός και η νεολαία βλέπει την πόλη του σε περίοδο γιορτών να μετατρέπεται σε τόπο “αναψυχής” των ΝΑΤΟικών μακελάρηδων του αεροπλανοφόρου “USS Gerald R. Ford”.

Είναι φανερό ότι οι Χανιώτες θα ζουν πλέον μια νέα κανονικότητα, αφού κάθε τρεις και λίγο η πόλη μας θα φιλοξενεί χιλιάδες ΝΑΤΟικούς στρατιώτες. Αποτελεί πρόκληση το γεγονός ότι τα Χανιά μέσα στις γιορτές θα κατακλυστούν από 6.000 ΝΑΤΟικούς. Τις λίγες μέρες που έχει ο κάθε εργαζόμενος για να ξεκουραστεί και να κάνει μια βόλτα στο λιμάνι, θα αναγκάζεται να ανέχεται μεθυσμένους ΝΑΤΟικούς που θα “ξεκουράζονται”, κάνοντας μια ανάπαυλα από το έργο που επιτέλεσαν έξω από τη Λωρίδα της Γάζας», τονίζει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η ΤΕ Χανίων του ΚΚΕ.

Συνεχίζοντας η Τομεακή Επιτροπή Χανίων του ΚΚΕ καλεί τον χανιώτικο λαό και τη νεολαία «να μην συμβιβαστεί με αυτές τις εικόνες, να μη δεχτεί οι αποθρασυμένοι ΝΑΤΟικοί στρατιώτες να θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν στην πόλη μας και να συμπεριφέρονται σαν επικυρίαρχοι. Η ανησυχία και η αγανάκτηση που έχουν οι κάτοικοι των Χανίων κάθε φορά που έρχονται αντιμέτωποι με τέτοια περιστατικά, πρέπει να σημάνει ένταση του αγώνα για να σταματήσουν να αποβιβάζονται στην πόλη μας.

Τόσο η σημερινή, όσο και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι τοπικές αρχές έχουν τεράστια ευθύνη για τη μετατροπή των Χανίων σε ένα τεράστιο αμερικανοΝΑΤΟικό campus. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της ολοένα και μεγαλύτερης εμπλοκής της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς στο πλευρό των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της Ελληνοαμερικανικής Συμφωνίας για τις Βάσεις που προετοίμασε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και υπέγραψε η ΝΔ. Αποτελεί θράσος οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης να επικαλούνται τα δήθεν “καλά” που κάνει ο αμερικανοΝΑΤΟικός τουρισμός. Την ίδια στιγμή που μιλάνε για τα δολάρια που θα κατακλύσουν τη χανιώτικη αγορά και θα δώσουν ανάσα στους επαγγελματίες, ψήφισαν την εξόντωση των μικρών επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, με το φορολογικό τερατούργημα που πέρασε από τη Βουλή. Αντίστοιχα οι προηγούμενοι του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που πρωτοστάτησαν στο τσάκισμα του εισοδήματος των επαγγελματιών με την αύξηση των άμεσων και έμμεσων φόρων.

Είναι συνυπεύθυνοι για τους τεράστιους κινδύνους που βάζουν τον λαό μας φιλοξενώντας πλοία που συμμετέχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις, που καμία σχέση δεν έχουν με την υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας. Η εμπλοκή της χώρας μας σε δύο πολέμους στο πλευρό των ΝΑΤΟικών μετατρέπει το λιμάνι της Σούδας και την πόλη των Χανίων σε μαγνήτη κινδύνων και στόχο αντιποίνων από τους ανταγωνιστές των ΗΠΑ. Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι έχουν μετατρέψει όλη τη χώρα σε ένα ΝΑΤΟικό ορμητήριο, ετοιμάζονται να στείλουν ελληνική φρεγάτα στην Ερυθρά Θάλασσα στο πλαίσιο ΝΑΤΟικής αποστολής.

Είναι βαθιά γελασμένοι αν νομίζουν ότι ο λαός μας θα τους ακολουθήσει στην κατρακύλα τους. Όπως σε όλη τη χώρα, έτσι και στα Χανιά αναπτύχθηκαν πολύ μαζικές κινητοποιήσεις που εξέφρασαν το αίσθημα του ελληνικού λαού που στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων, απαιτώντας να κλείσει η βάση της Σούδας, να απεμπλακεί η χώρα μας από το μακελειό που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη. Δεν θα ανεχτούμε το έδαφος των Χανίων να προσφερθεί για “ξεκούραση” και “αναψυχή”».

πηγη ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας