Οι Wagner διέλυσαν Ουκρανούς σε Bakhmut και Soledar-Οι άτρωτοι πύραυλοι Iskander

3983
To Bakhmut και το Soledar είναι δύο πόλεις της περιοχής του Donetsk που διεξάγονται οι πιο θανατηφόρες μάχες σε όλο το μέτωπο… οι Ουκρανοί σκοτώνονται οι τραυματίζονται κατά εκατοντάδες… πραγματική τραγωδία
(upd4) Γιατί οι χώρες της Δύσης και ειδικά οι ΗΠΑ στέλνουν συνεχώς οπλικά συστήματα στην Ουκρανία… εάν οι Ουκρανοί έχουν κατατροπώσει τους Ρώσους όπως παραπλανητικά και προπαγανδιστικά αναφέρουν… δεν θα έστελναν όλο και πιο βαριά οπλικά συστήματα…
Οι Ουκρανοί καταρρέουν σε όλα τα μέτωπα ειδικά στο Donetsk ενώ σε άλλες περιοχές της πρώτης γραμμής του πολέμου που εκτείνεται σε 1.000 χιλιόμετρα, οι Ουκρανοί δεν έχουν σημειώσει καμία πρόοδο…
Σε δύο περιοχές όπου υπάρχει πραγματική στρατιωτική αντιπαράθεση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το Bakhmut και το Soledar οι Ουκρανικές δυνάμεις έχουν υποστεί καταστροφή.
To Bakhmut και το Soledar είναι δύο πόλεις της περιοχής του Donetsk που διεξάγονται οι πιο θανατηφόρες μάχες σε όλο το μέτωπο… οι Ουκρανοί σκοτώνονται οι τραυματίζονται κατά εκατοντάδες… πραγματική τραγωδία.
Οι Wagner που είναι ιδιωτικός στρατός που δρα μισθοφορικά στο Donbass κάνουν απίστευτη δουλειά, έχουν διαλύσει τις επίλεκτες δυνάμεις των Ουκρανών…
Δεν αποκλείεται προσεχώς οι Ουκρανοί να αποχωρήσουν από το Bakhmut και Soledar οι μάχες είναι αδιέξοδες, πολύνεκρες και χωρίς αποτέλεσμα…
Η 17η ταξιαρχία αρμάτων μάχης των Ουκρανών η οποία αναπτύχθηκε μεταξύ Soledar και Bakhmut δεν κατάφερε να αλλάξει τις ισορροπίες, οι Ουκρανοί χάνουν.
Οι Ουκρανοί βλέποντας να εκτυλίσσεται τραγωδία απέσυρε την 128η ορεινή ταξιαρχία εφόδου για να αποτρέψει τον κίνδυνο να αποδεκατιστεί…

Ένας από τους πολλούς τραυματίες Ουκρανούς στρατιώτες στο Bakhmut… γιατροί και τραυματιοφορείς δεν προλαβαίνουν…
bakhmut.png

Τι συμβαίνει στο μέτωπο;

Σύμφωνα με πληροφορίες, δυνάμεις υπό την ηγεσία της Ρωσίας ανέλαβαν τον έλεγχο του Pidgorodne.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται στο κέντρο του Soledar, ο ρωσικός στρατός βρίσκεται πλέον στο κέντρο της πόλης.
Οι συγκρούσεις μεταξύ του ρωσικού στρατού και των Ουκρανών συνεχίζονται κοντά στο Debrova.
Οι Ρώσοι συνεχίζουν τις οδομαχίες στο Bakhmut και στα περίχωρά του.
Η Ρωσία έπληξε τις θέσεις των Ουκρανών κοντά στη Novomikhaylovka με πυραύλους υψηλής ακρίβειας.
Έως και 60 Ουκρανοί στρατιώτες, 3 τεθωρακισμένα οχήματα και 3 pickups καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στο μέτωπο Krasniy-Lyman, σύμφωνα με το ρωσικό MOD.
Έως και 120 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 6 τεθωρακισμένα οχήματα και 7 οχήματα καταστράφηκαν από βομβαρδισμούς του ρωσικού πυροβολικού στην περιοχή του Donetsk…

H τακτική των Wagner

Οι μαχητές Wagner δεν διεκδικούν τον έλεγχο ενός οικισμού αμέσως μετά την έξοδο του εχθρού από αυτόν, αλλά περιμένουν αρκετές ημέρες για να εξασφαλίσουν την ασφάλεια στην περιοχή.
Αυτή την στρατηγική ακολούθησαν στο χωριό Bakhmutskoe που βρίσκεται στα νοτιοανατολικά προάστια της πόλης Soledar.
Μέχρι στιγμής, οδομαχίες έχουν ξεσπάσει στην κεντρική συνοικία της πόλης Soledar.

Οι ρώσοι μπήκαν στο Soledar

Στις 9 Ιανουαρίου, ο επικεφαλής του Wagner PMC Yevgeny Prigozhin ισχυρίστηκε ότι η μάχη για το κτίριο της διοίκησης της πόλης βρίσκεται επί του παρόντος σε εξέλιξη στο κέντρο του Soledar.
Το κτίριο του Δήμου Soledar βρίσκεται επίσης δίπλα στο κτίριο διοίκησης.
Πλάνα από οδομαχίες στο Soledar, που κινηματογραφήθηκαν από τους Ουκρανούς στρατιώτες επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς.
Η μάχη στο κέντρο του Soledar επιβεβαιώθηκε και από τις δορυφορικές εικόνες που έδειξαν μεγάλη φωτιά στην περιοχή.
Η ουκρανική φρουρά στο Soledar είναι τακτικά περικυκλωμένη.
Η Ουκρανική άμυνα κρατείται από διάσπαρτα αποσπάσματα των σχηματισμών του Ουκρανικού στρατού, τα οποία υφίστανται μεγάλες απώλειες.
Οι Ουκρανικές μονάδες έχουν υποχωρήσει κυρίως στο δυτικό τμήμα της πόλης και προσπαθούν να υπερασπιστούν τα κρησφύγετα τους σε πολυώροφα κτίρια και αλατωρυχεία.
Στα βόρεια, οι Ουκρανοί εξακολουθούν να διατηρούν τις θέσεις τους στην περιοχή του εργοστασίου «Artemsol».
Ορισμένες πηγές υποστηρίζουν ότι η ουκρανική φρουρά ετοιμάζεται για υποχώρηση από την πόλη.
Ωστόσο, η ουκρανική στρατιωτική διοίκηση μπορεί να αποφασίσει να συνεχίσει τη μάχη για το Soledar παρά τις αυξανόμενες απώλειες σε μια προσπάθεια να προκαλέσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ζημιά στον ρωσικό στρατό που προελαύνει.
soledarbbbsss.jpg

soledarrbbb.jpg

Τα bonus από τους Ρώσους…

Το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας καταβάλλει επίσης μπόνους σε στρατιώτες και αξιωματικούς για την καταστροφή οπλικών συστημάτων των Ουκρανών..

Για κατεστραμμένα αεροσκάφη – 4.300 δολάρια
Για ένα κατεστραμμένο ελικόπτερο – 2.900 δολάρια
Για κατεστραμμένο UAV – 720 δολάρια
Για κατεστραμμένο τανκ – 1.440 δολάρια
Για κατεστραμμένα APC, IFV, MRAP, MTLB, SAU, SAM, MLRS – 720 δολάρια
Για επιτεύγματα στην καταστροφή ανθρώπινου δυναμικού – 1.440 δολάρια.
Για την εκτέλεση σημαντικών στρατιωτικών καθηκόντων –1.440 δολάρια.

Είναι ενδιαφέρον ότι τα μπόνους του ρωσικού υπουργείου Άμυνας είναι χαμηλά ακόμη και σε σύγκριση με τον μηνιαίο μισθό ενός συνηθισμένου συμβασιούχου στρατιώτη που υπηρετεί στη ζώνη των συγκρούσεων.
Ο κατώτατος μισθός ενός τέτοιου στρατευμένου είναι περίπου 2.800 δολάρια.
Οι στρατιώτες Wagner PMC, πληρώνονται καλύτερα όπου ο ελάχιστος μισθός είναι περίπου 3.500 δολάρια τον μήνα.

Οι άτρωτοι Iskander

Ένας βαλλιστικός πύραυλος Iskander είναι ικανός να καταστρέψει θέσεις διοίκησης, συσσωρεύσεις ανθρώπινου δυναμικού και τεθωρακισμένων οχημάτων, ακόμη και υπόγειες κατασκευές καλυμμένες με σκυρόδεμα.
Είναι άτρωτος στην εχθρική αεράμυνα.
Το οπλοστάσιο του Iskander περιλαμβάνει επίσης πυραύλους κρουζ, που πετούν σε εξαιρετικά χαμηλό ύψος.
]Και είναι πρακτικά αόρατα.
Τα Iskander θα καταστρέψουν οποιαδήποτε στρατιωτική εγκατάσταση σε απόσταση 500 χιλιομέτρων από τη γραμμή επαφής στο εχθρικό έδαφος.
Τα τακτικά κινητά πυραυλικά συστήματα Iskander-M έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν πυραυλικά συστήματα και συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, πυροβολικό μεγάλης εμβέλειας, θέσεις διοίκησης και κέντρα επικοινωνίας, καθώς και αεροσκάφη και ελικόπτερα σε απόσταση έως και 500 χιλιόμετρα.
Russian-Iskander-M.jpg

Οι ρώσοι κατέστρεψαν 200 Ουκρανικά ελικόπτερα

Οι ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει 200 ουκρανικά μαχητικά ελικόπτερα από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
Συνολικά, οι ακόλουθοι στόχοι έχουν καταστραφεί από την αρχή της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης: 367 πολεμικά αεροσκάφη, 200 ελικόπτερα, 2.856 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, 400 συστήματα πυραύλων εδάφους-αέρος, 7.460 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 972 πολλαπλοί πύραυλοι εκτοξευτές, 3.793 πυροβόλα και όλμους και 7.978 ειδικά στρατιωτικά μηχανοκίνητα οχήματα.
1377271.jpg
9january2023_Eastern_Ukraine_map-768x1021.jpg

Οι Βρετανοί ανησυχούν για το ρωσικό stealth Su-57 Felon

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε ότι από τον Ιούνιο του 2022, η ρωσική Πολεμική Αεροπορία χρησιμοποιεί το αεροσκάφος Su-57 Felon για τη διεξαγωγή αποστολών εναντίον της Ουκρανίας.
Το Su-57 Felon είναι το πιο προηγμένο υπερηχητικό μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς της Ρωσίας, που χρησιμοποιεί «υψηλά προηγμένες τεχνολογίες αεροηλεκτρονικής και stealth».
Σύμφωνα με το Λονδίνο, οι αποστολές Felon «πιθανότατα περιορίζονταν σε πτήσεις πάνω από ρωσικό έδαφος» εκτοξεύοντας πυραύλους αέρος-εδάφους ή αέρος-αέρος μεγάλου βεληνεκούς στην Ουκρανία.
Πρόσφατες εικόνες δείχνουν επίσης πέντε Su-57 Felon στην αεροπορική βάση Akhtubinsk της Ρωσίας. «Καθώς αυτή είναι η μόνη γνωστή βάση Su-57 Felon, αυτά τα αεροσκάφη πιθανότατα συμμετείχαν σε επιχειρήσεις εναντίον της Ουκρανίας», ανέφερε το Βρετανικό υπουργείο.
Su-57-Felon.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας