Οι τουρκικές Αερογραμμές διαπραγματεύονται με την Airbus έως και 355 αεροσκάφη!

685

Η τουρκική εταιρεία αερομεταφορών, Turkish Airlines, διαπραγματεύεται με την Airbus μία συμφωνία που εάν οριστικοποιηθεί θα είναι ίσως η μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία του τουρκικού αερομεταφορέα.

Όπως αναφέρει το Bloomberg, η διοίκηση της αεροπορικής εταιρείας συναντήθηκε με αξιωματούχους της Airbus στην Κωνσταντινούπολη για να συζητήσουν την αγορά 345 αεροπλάνων, επιπλέον της παραγγελίας για 10 αεροσκάφη A350-900 που ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο Anadolu.

Οι αξιωματούχοι συζήτησαν μια παραγγελία που θα περιλαμβάνει 75 αεροπλάνα A350-900, 15 αεροπλάνα A350-1000, πέντε αεροπλάνα μεταφοράς φορτίου A350F και 250 αεροπλάνα A321 NEO, σύμφωνα με το Anadolu.

Tην ίδια ώρα διεξήχθησαν επίσης διαπραγματεύσεις με αξιωματούχους της κατασκευάστριας βιομηχανίας κινητήρων Rolls-Royce για την παροχή υπηρεσιών συντήρησης και εφεδρικών κινητήρων για τα αεροσκάφη ευρείας ατράκτου A350.

Ο πρόεδρος της Turkish Airlines, Ahmet Bolat, ανακοίνωσε τον Μάιο ότι ο αερομεταφορέας σχεδίαζε να παραγγείλει 600 αεροπλάνα, χωρίς να παρέχει πληροφορίες σχετικά με το πόσα αναζητούσε από την Airbus ή τον μεγάλο ανταγωνιστή της, Boeing.

«Τα επόμενα 10 χρόνια, στοχεύουμε να αναπτυχθούμε κατά 7,4%, μια πιο μέτρια ανάπτυξη σε σύγκριση με τα τελευταία 20 χρόνια, να μεταφέρουμε 170 εκατομμύρια επιβάτες και να φτάσουμε σε έναν τεράστιο στόλο 810 αεροσκαφών», δήλωσε ο πρόεδρος της Turkish Airlines.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας