Οι Ρώσοι VDV προέλασαν 8 χλμ-Μπαίνουν στη Ροζντολόφκα-Μάχες πριν το Σεβέρσκ

1076

Κρίσιμη κατάσταση για τις ουκρανικές ΕΔ

Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές προχώρησαν σε ένα ευρύ μέτωπο άνω των 8 χλμ με κατεύθυνση το Seversk σημειώνοντας την μεγαλύτερη προέλαση που έχουν πετύχει μονάδες του ρωσικού Στρατού μέχρι τώρα στον ουκρανικό πόλεμο.

Η προέλαση των Ρώσων είναι απόρροια της κατάρρευσης του ουκρανικού Στρατού: Η έλλειψη εφεδρειών σε συνδυασμό με την έλλειψη πυρομαχικών αναγκάζουν τους Ουκρανούς να οπισθοχωρούν αρκετά χλμ.

Ταυτόχρονα, ο ρωσικός Στρατός και ειδικές οι ειδικές δυνάμεις και οι VDV έχουν υπεροπλία σε πυρομαχικά και drones.

Οι Ρώσοι VDV δίνουν επί του παρόντος σκληρές μάχες με τις δυνάμεις της 10ης ουκρανικής Ταξιαρχίας Ορεινών Κυνηγών Edelweiss στην Ροζντολόφκα, βόρεια του Soledar με κατεύθυνση το Seversk.

Οι Ρώσοι VDV προελαύνουν προς Σεβέρσκ!

Τα ρωσικά στρατεύματα συνεχίζουν τις επιθετικές επιχειρήσεις στα πλευρά του Μπαχμούτ. Τις τελευταίες 24 ώρες, οι VDV σημείωσαν σημαντικές τακτικές επιτυχίες στα βόρεια του Μπαχμούτ και του Soledar.

Η ουκρανική πλευρά επιβεβαιώνει την προέλαση των ρωσικών στρατευμάτων προς το Σεβέρσκ.

Συγκεκριμένα, ουκρανικές αναφορές τονίζουν ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατάφεραν να προχωρήσουν σε βάθος περίπου 1 χλμ κατά μήκος ενός μετώπου πλάτους 7,65 χλμ. με πρόσβαση στα νότια «προάστια» του χωριού Ροζντολόφκα.

Κάποιες πηγές αναφέρουν ότι οι VDV εισήλθαν στον οικισμό, ενώ άλλες το διαψεύδουν.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, “το πλάτος του μετώπου, όπου η επίθεση εξελίσσεται με επιτυχία, έχει ήδη ξεπεράσει τα 8 χιλιόμετρα: από τα περίχωρα του χωριού Nikolaevka έως τη δεξιά όχθη του ποταμού Sukhaya Plotva νοτιοανατολικά του Vesely. Και το βάθος είναι μέχρι 1,5 χλμ.

Τα ρωσικά στρατεύματα δεν έχουν προχωρήσει κατά μήκος ενός μετώπου μήκους άνω των 8 χιλιομέτρων προς αυτή την κατεύθυνση από πέρυσι”.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, διεξάγονται σφοδρές μάχες στα νότια προάστια της Razdolovka.

Επιπλέον, τα ρωσικά στρατεύματα, με την υποστήριξη του πυροβολικού, προσπαθούν να φτάσουν στον ομώνυμο σιδηροδρομικό σταθμό.

Ο ουκρανικός Στρατός το χρησιμοποιεί ως βασικό οχυρό προς αυτή την κατεύθυνση.

Εάν αυτό το προπύργιο των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων πέσει, τότε οι Ρώσοι θα έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν επίθεση τόσο προς το Seversk όσο και προς την κατεύθυνση της Belogorovka, μπαίνοντας στο πλευρό του ουκρανικού Στρατού.

Η περιοχή που κατέλαβαν οι ρωσικές δυνάμεις σημειώνεται με κόκκινο χρώμα στον πρώτο χάρτη του κειμένου.

Δείτε χάρτες – Η έκταση που κάλυψαν οι Ρώσοι VDV

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας