Ν.Τραμπ-Προέλαση 4 μονάδων για την Προεδρία των ΗΠΑ-Προπομπός και Ελληνικών εξελίξεων

1212

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει περάσει ξεκάθαρα μπροστά από τον Τζο Μπάιντεν στις εθνικές δημοσκοπήσεις για τις προεδρικές εκλογές του 2024, όπως προκύπτει από έρευνα που δημοσιεύθηκε το Σάββατο (09/12), μία ημέρα αφότου ο Πρόεδρος των ΗΠΑ χαρακτήρισε τον προκάτοχό του «απεχθή» σε εκδήλωση στην Καλιφόρνια εφόσον ακόμα και οι φιλο-δημοκρατικές εφημερίδες πλέον ανακοινώνουν σημαντικό προβάδισμα.

Η δημοσκόπηση της Wall Street Journal εμφανίζει τον Τζο Μπάιντεν με τη χαμηλότερη δημοτικότητα της προεδρίας του, ένα εύρημα που ευθυγραμμίζεται σε γενικές γραμμές με άλλες πρόσφατες έρευνες που έχουν προκαλέσει ανησυχία στους κύκλους των Δημοκρατικών, λιγότερο από έναν χρόνο πριν οι ψηφοφόροι προσέλθουν στις κάλπες.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται του Τζο Μπάιντεν κατά τέσσερις μονάδες, 47% έναντι 43%. Είναι η πρώτη φορά που η έρευνα σε αυτή την εφημερίδα δείχνει ότι ο τέως Πρόεδρος των ΗΠΑ ευνοείται σε μια πιθανή αναμέτρηση με τον νυν ένοικο του Λευκού Οίκου κατά τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Όταν συνυπολογίζονται πέντε πιθανοί υποψήφιοι τρίτων κομμάτων και ανεξάρτητοι υποψήφιοι, οι οποίοι συγκεντρώνουν συνολικά 17%, το προβάδισμα του Τραμπ διευρύνεται στις έξι μονάδες, 37%-31%.

Αν και ο Τζο Μπάιντεν έχει εκφράσει την επιθυμία του να διεκδικήσει δεύτερη θητεία, πολλοί στο Δημοκρατικό Κόμμα θα ήθελαν να τον δουν να παραιτείται, φοβούμενοι ότι η προχωρημένη ηλικία του – 81 ετών την ημέρα των εκλογών και 86 ετών ύστερα από οκτώ χρόνια στον Λευκό Οίκο, αν κερδίσει του χρόνου – θα απομακρύνει τους ψηφοφόρους.

Η παραπομπή του γιου του Αμερικανού Προέδρου, του Χάντερ Μπάιντεν, την Πέμπτη (07/12) στην Καλιφόρνια για εννέα φορολογικές ποινικές κατηγορίες θέτει πρόσθετα εμπόδια στην πορεία του προς την επανεκλογή.

Την ίδια στιγμή ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται στην κούρσα για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών με σχεδόν 50 μονάδες, σύμφωνα με τη RealClearPolitics.

Βέλη του Μπάιντεν στον Τραμπ

Σε μια εκδήλωση συγκέντρωσης χρημάτων το βράδυ της Παρασκευής, ο Τζο Μπάιντεν τα έβαλε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τις ενέργειές του στις 6 Ιανουαρίου 2021, την ημέρα της εξέγερσης στο Καπιτώλιο από τους υποστηρικτές του που προσπαθούσαν να εμποδίσουν το Κογκρέσο να επικυρώσει το αποτέλεσμα των εκλογών.

«Είναι κατάπτυστο, είναι απλά απεχθές», είπε ο Τζο Μπάιντεν στο ακροατήριό του, στο οποίο ήταν και ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας, Γκάβιν Νιούσομ, καθώς και η Δημοκρατική πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας