Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ζαπορίζιε-Τα μέλη Αζόφ δικαστήριο για εγκλήματα πολέμου

995
Οι Ρώσοι σφυροκοπούν την Ζαπορίζιε

Σφυροκόπημα είχαμε τις τελευταίες ώρες στην ανατολική πλευρά της πόλης Ζαπορίζιε, της τελευταίας περιοχής της ομώνυμης περιφέρειας που δεν έχει καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις.

Ο Ουκρανός κυβερνήτης της περιοχής Ζαπορίζια, Ολεξάντρ Σταρούκ, μίλησε για βομβαρδισμούς μεγάλης έντασης και φαίνεται ότι οι Ρώσοι «προθερμαίνονται» για Οδησσό.

Υπογράμμισε, ακόμη, ότι τα στρατεύματα του Κρεμλίνου ενισχύουν την παρουσία τους στην περιοχή.

Οι Ουκρανοί νεοναζί του τάγματος του Αζόφ οι οποίοι παραδόθηκαν θα δικαστούν και κινδυνεύουν με τη θανατική ποινή, δήλωσε σήμερα ένας αξιωματούχος της αυτονομιστικής περιφέρειας του Ντονέτσκ.

«Όλοι οι αιχμάλωτοι πολέμου βρίσκονται στο έδαφος της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ» είπε στη ρωσική τηλεόραση ο Γιούρι Σιροβάτκο, ο υπουργός Δικαιοσύνης της δημοκρατίας

«Πιο συγκεκριμένα, έχουμε 2.300 αιχμαλώτους πολέμου από το Αζοφστάλ», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι το τάγμα «Αζόφ θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση και για όλα τα μέλη του θα διενεργηθεί έρευνα ενόψει της δίκης τους. Σε εμάς, τέτοιοι εγκληματίες τιμωρούνται με την εσχάτη των ποινών, τη θανατική ποινή», κατέληξε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας