Οι ρώσοι πλησίασαν το Τορέτσκ-Το Κίεβο κατηγορεί τον Α.Σίρσκι για προδοσία

944

Κατέρρευσε η ουκρανική άμυνα σε ολόκληρο το μέτωπο

Δραματικές σκηνές εκτυλίσσονται στην πόλη του Τορέτσκ- υπάρχουν ακόμη άμαχοι – καθώς σήμερα το πρωί ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τον οικισμό Σούμι και μπήκε στους οικισμούς Σεβέρνι και Πίβνιτσνι (Κίροβο). Οι Ρώσοι απέχουν πλέον σχεδόν 3 χλμ από το ουκρανικό φρούριο.

Η ουκρανική Διοίκηση ξεκίνησε επείγουσα έρευνα γιατί και πως οι Ρώσοι κατάφεραν να διασπάσουν τόσο γρήγορα την ουκρανική άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Ώρα μηδέν: Ρωσικές Ταξιαρχίες εξαπέλυσαν αιφνιδιαστική γενική επίθεση στο Κεντρικό Ντονέτσκ – Συνθλίβουν τα ουκρανικά φρούρια

 

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε το Σούμι και μπήκε στο Πίβνιτσνι (Κίροβο)

Ο ρωσικός Στρατός κατέλαβε τον οικισμό Σούμι και πλησιάζει στο Τορέτσκ το οποίο κινδυνεύει άμεσα με περικύκλωση.

Την ίδια ώρα, επιβεβαιώνονται πληροφορίες ότι οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν εισέλθει από βορειοανατολικά στον οικισμό Πίβνιτσνι (Κίροβο). Από άποψη έκτασης, ο οικισμός αυτός είναι συγκρίσιμος με το γειτονικό Τορέτσκ και μαζί αποτελούν έναν ενιαίο οικισμό και μια ενιαία γραμμή άμυνας.

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ο ρωσικός στρατός έθεσε υπό έλεγχο τουλάχιστον 15 τετραγωνικά χλμ εδάφους προς αυτή την κατεύθυνση, διαπερνώντας τη γραμμή άμυνας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, την οποία είχαν καταφέρει να κρατήσουν από την αρχή του πολέμου.

Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κατάληψη του βορειοανατολικού οικισμού Πίβνιτσνι (Κίροβο) από τα ρωσικά στρατεύματα κατέστησε εφικτή την αποκοπή του δρόμου που πηγαίνει στην Κονσταντινόφκα.

Από εκεί προέρχονταν οι κύριες προμήθειες της ουκρανικής φρουράς στην περιοχή του Τορέτσκ.

 

Ο ρωσικός Στρατός μπήκε στο Σεβέρνι

Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός συνεχίζει επίσης την επίθεσή του στο Σεβέρνι, προχωρώντας στο ανατολικό τμήμα του χωριού από την κατεύθυνση του Mayorsk.

«Ο ρωσικός Στρατός απώθησε τις ουκρανικές δυνάμεις και κατέλαβε το Σούμι. Πλησιάζει πολύ γρήγορα προς το Τορέτσκ.

Παράλληλα, τις τελευταίες ημέρες η περιοχή του χωριού Σεβέρνι έχει γίνει ένα νέο εξαιρετικό hot spot. Ο ρωσικός Στρατός προχώρησε στο ανατολικό τμήμα του οικισμού από την κατεύθυνση του Mayorsk.

Η ακριβής αιτία της αποτυχίας της ουκρανικής άμυνας είναι ακόμα άγνωστη.

Από το βράδυ της 21ης ​​Ιουνίου, οι Ρώσοι έχουν προχωρήσει περαιτέρω κατά μήκος του δρόμου που είναι παράλληλος με τον σιδηρόδρομο. Επιπλέον, έχουν καταλάβει το χωριό Σούμι, το αντλιοστάσιο και τη χωματερή 1.

Ρώσοι στρατιώτες  έχουν επίσης εντοπιστεί στη χωματερή 2 και οι πυροβολισμοί στην περιοχή συνεχίζονται.

Ο ρωσικός στρατός θα επιδιώξει να αξιοποιήσει την τακτική του επιτυχία φέρνοντας πρόσθετες εφεδρείες στην περιοχή.

Ο στόχος τους είναι προφανής – να καταλάβουν το Τορέτσκ.

Μεγάλη ευθύνη φέρουν οι διοικητές συγκεκριμένης Ταξιαρχίας» αναφέρει το Deep State το οποία εργάζεται για την Κύρια Διεύθυνση Πληροφοριών της Ουκρανίας.

 

Το Κίεβο μεταφέρει εσπευσμένα εφεδρείες στο Τορέτσκ

Η ουκρανική διοίκηση αναγκάζεται να μεταφέρει εφεδρείες από την Κονσταντινόφκα προς την κατεύθυνση του Τορέτσκ λόγω του γεγονότος ότι τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το χωριό Σούμι και εισήλθαν στον οικισμό Πίβνιτσνι (Κίροβο).

Τα ουκρανικά στρατεύματα προσπαθούν να απωθήσουν τις ρωσικές δυνάμεις από τον οικισμό Πίβνιτσνι (Κίροβο).

Ωστόσο, τα προβλήματα του ουκρανικού Στρατού επιδεινώνονται από το γεγονός ότι ο ρωσικός στρατός προελαύνει επίσης στην περιοχή της Νέας Υόρκης (που μετονομάστηκε σε Novgorodskoye από το Κίεβο) σε αυτό το τμήμα του μετώπου.

Κατά συνέπεια, αυτός ο κόμβος μεταφοράς ουκρανικών εφοδίων και ενισχύσεων δεν χρησιμοποιείται πλέον με ασφάλεια από τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις.

Πλέον, καμία από τις διαδρομές επικοινωνίας των ουκρανικών ΕΔ στον άξονα Τορέτσκ-Novgorod δεν είναι ασφαλής. Ακόμη και η μεταφορά των εφεδρειών από την Κονσταντινόφκα, μπορεί να οδηγήσει σε σημαντικές απώλειες.

 

Το Κίεβο μιλά για προδοσία!

Η Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Ασφάλειας της Verkhovna Rada, βουλευτής Maryana Bezuhla, κατηγόρησε τον διοικητή του τομέα και τον Ανώτατο Διοικητή των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Α.Σίρσκι, για την ήττα. 

Η Maryana Bezuglaya πιστεύει ότι ο Ουκρανός στρατηγός Yuriy Sodol ευθύνεται για τις επιτυχίες των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων σε αυτό το τμήμα της γραμμής επαφής.

Τον επέκρινε εδώ και καιρό για αμφιλεγόμενες στρατιωτικές αποφάσεις που είχαν ως αποτέλεσμα μεγάλες απώλειες προσωπικού και τώρα δεν έχασε την ευκαιρία να το υπενθυμίσει για άλλη μια φορά.

Σύμφωνα με την ίδια, ο ουκρανικός στρατός σε αυτό το τμήμα του μετώπου αγνόησε αναφορές πληροφοριών σχετικά με την επικείμενη επίθεση του ρωσικού στρατού.

Επιπλέον, σύμφωνα με τη Maryana Bezuglya, μόλις μια ημέρα πριν από την έναρξη της επίθεσης, ο Sodol απέσυρε μια ολόκληρη ταξιαρχία από αυτό το τμήμα, αντικαθιστώντας την με μια μονάδα που δεν ήταν ετοιμοπόλεμη και είχε σοβαρές απώλειες.

Επιπλέον, σε αυτή την αποτυχία ενεπλάκη και ο αρχηγός των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, Α.Σίρσκι, σύμφωνα με τον Bezuglya.

“Είναι ο Σίρσκι συνεργός ή δεν ελέγχει την κατάσταση;” ρωτά η Maryana Bezuglaya απαιτώντας εξηγήσεις.

Χαμός στο Κίεβο…

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας