Οι Ρώσοι επιμένουν, προπαγάνδα ή σφαγή στη Bucha-Ποιοι τη σκηνοθέτησαν

705
προπαγάνδα ή σφαγή στη Buch

Ο πρόεδρος Putin έχει θέσει ξεκάθαρα το στόχο της αποναζιστικοποίησης και της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας είπε ο Medvedev

Με κατηγορηματικό τρόπο απορρίπτει η Ρωσία τις εις βάρος της κατηγορίες ότι διέπραξε «εγκλήματα πολέμου» στη Bucha, στα βόρεια του Κιέβου, επιμένοντας ότι οι ωμότητες στην ουκρανική αυτή πόλη είναι ψέματα της Ουκρανίας και της δυτικής προπαγάνδας.
Πάντως, η Δύση αυξάνει την πίεση στη Ρωσία, καθώς η ΕΕ ετοιμάζεται πιθανότατα αύριο Τετάρτη 5 Απριλίου να ανακοινώσει ένα ακόμα πακέτο κυρώσεων κατά της Μόσχας με αφορμή τη σφαγή στη Bucha.
Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, αν και υποστήριξε πως οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν, παραδέχθηκε πως απομακρύνεται το σενάριο μιας συνάντησής του με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin.
Άλλωστε η τοποθέτηση του ότι η Κριμαία και το Donbass είναι ουκρανικά εδάφη, αποτυπώνει και την τεράστια απόσταση που χωρίζει την Ουκρανία και τη Ρωσία στο μείζον ζήτημα του εδαφικού.

Peskov: Τερατώδης πλαστογραφία με στόχο τη δυσφήμιση της Ρωσίας

«Είναι απλά ένα καλά σκηνοθετημένο –αλλά τραγικό– σόου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov σε δημοσιογράφους.
«Είναι μια πλαστογραφία που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό – και δεν θα έχει αποτέλεσμα».
«Καλούμε και πάλι τη διεθνή κοινότητα: αποσυνδεθείτε από τέτοιου είδους συναισθηματικές αντιλήψεις και σκεφθείτε λογικά», δήλωσε ο Peskov.
«Συγκρίνετε τα γεγονότα και καταλάβετε με τι είδους τερατώδη πλαστογραφία έχουμε να κάνουμε».
Ερωτηθείς για τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου Joe Biden ότι ο πρόεδρος Vladimir Putin πρέπει να δικαστεί για εγκλήματα πολέμου, ο Peskov δήλωσε ότι τέτοιου είδους σχόλια είναι απαράδεκτα και δεν ταιριάζουν σε έναν Αμερικανό ηγέτη.

Υπ.Άμυνας Ρωσίας: Να ποιοι σκηνοθέτησαν τη σφαγή

Σε σημερινές του δηλώσεις ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, Igor Konashenkov υποστήριξε ότι στρατιωτικοί του 72ου Ουκρανικού σώματος ψυχολογικών επιχειρήσεων σκηνοθέτησαν αυτά τα γεγονότα.
«Σύμφωνα με επιβεβαιωμένες πληροφορίες, το βράδυ της 4ης Απριλίου στο χωριό Moshchun, 23 χλμ. βορειοδυτικά του Κιέβου, στρατιώτες του 72ου ουκρανικού σώματος του κέντρου ψυχολογικών επιχειρήσεων πραγματοποίησαν άλλη μια σκηνοθετημένη μαγνητοσκόπηση αμάχων που φέρονται να σκοτώθηκαν από τις βίαιες ενέργειες των ρωσικών ένοπλων δυνάμεων προκειμένου στη συνέχεια το υλικό αυτό να διανεμηθεί μέσω των δυτικών ΜΜΕ» ανέφερε ο Konashenkov, τονίζοντας ότι αντίστοιχες ενέργειες γίνονται από τις ειδικές υπηρεσίες της Ουκρανίας και στη Σούμι, στην Κονοτόπ και σε άλλες πόλεις.

Medvedev: Ψεύδη ότι Ρώσοι σκότωσαν αμάχους στη Bucha

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας, και νυν αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Dmitry Medvedev, ο οποίος έκανε λόγο για ψεύδη που ωρίμασαν στην κυνική φαντασία της ουκρανικής προπαγάνδας.
Όπως είπε ο Medvedev, πρόκειται για μια ακόμα fake είδηση της ουκρανικής προπαγάνδας.
«Μια σειρά από εταιρείες δημόσιων σχέσεων, από trolls που τελούν υπό τον έλεγχο των δυτικών κυβερνήσεων και από ΜΚΟ, «μαγειρεύουν» τα γεγονότα.
Επινοήθηκαν για τεράστια χρηματικά ποσά» επισημαίνει ο Medvedev.

Επινοούν νίκες

«Μέρα με την ημέρα, οι ειδήσεις για ιστορίες τρόμου και για «νίκες» γίνονται όλο και πιο παραληρηματικές
Ωστόσο, η «μηχανή» ψεύδους του Κιέβου δεν σταματάει πουθενά προκειμένου να «απ-ανθρωποιήσει» τη Ρωσία και να την υποτιμήσει όσο το δυνατόν περισσότερο» υποστήριξε ο Medvedev.

Στόχος η αποναζιστικοποίηση και αποστρατιωτικοποίηση της Ουκρανίας

Ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας υποστήριξε ότι ο πρόεδρος Putin έχει θέσει ξεκάθαρα το στόχο της αποναζιστικοποίησης και της αποστρατιωτικοποίησης της Ουκρανίας.
«Αυτά τα περίπλοκα ζητήματα δεν μπορούν να διευθετηθούν αμέσως.
Και δεν θα επιλυθούν άμεσα στο πεδίο των μαχών» υπογράμμισε ο Medvedev, αναφέροντας πως βασικό στόχος είναι να αλλάξει «η αιματηρή και γεμάτη ψεύτικους μύθους συνείδηση μέρους των σημερινών Ουκρανών».
«Ο στόχος είναι η ειρήνη των μελλοντικών γενεών των Ουκρανών και η ευκαιρία να οικοδομήσουμε επιτέλους μια ανοιχτή Ευρασία, από τη Λισαβόνα μέχρι το Βλαδιβοστόκ» υποστήριξε ο Medvedev.

Zelensky: Να αποναζιστικοποιηθεί η Ρωσία

Από την πλευρά του σε σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky είπε πως αυτή που πρέπει να «αποναζιστικοποιηθεί» είναι η Ρωσία.
«Οι σφαγές στην πόλη Bucha έδειξαν ότι ο όρος «αποναζιστικοποίηση» αφορά περισσότερο την Ρωσία παρά
την Ουκρανία
Η Ουκρανία θα αναζητήσει εγκληματίες πολέμου και οι εισαγγελείς άλλων χωρών θα ασχοληθούν μαζί τους» είπε ο Zelensky.

Απομακρύνεται η συνάντηση με Putin

Επιπλέον, σημείωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ρωσία είναι η μόνη επιλογή για την χώρα του, αν και η πιθανότητα διεξαγωγής συνομιλιών είναι πλέον δοκιμασία.
Όπως είπε, είναι πιθανό να μην συναντηθεί ο ίδιος με τον Vladimir Putin.
«Το θέμα δεν είναι αν θα διεξαχθούν ή όχι διαπραγματεύσεις, το θέμα είναι πόσο ισχυρός θα είσαι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων» είπε ο Zelensky
Όπως είπε, είναι έτοιμος για συμφωνία με τη Ρωσία, αν και όπως σημείωσε υπάρχει διάσταση απόψεων σχετικά με το καθεστώς της Κριμαίας.
Όσον αφορά το Donbass, υποστήριξε ότι είναι δεδομένο ότι Ουκρανία και Ρωσία δεν θα μπορούν να συμφωνήσουν σε όλα τα σημεία, αλλά «θα πρέπει να δουλέψουμε πάνω σε αυτά που διαφωνούμε».

Κριμαία και Donbass ανήκουν στην Ουκρανία

«Η Κριμαία, το Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ ανήκουν στην Ουκρανία και πρέπει να παραμείνουν στη χώρα» επισήμανε χαρακτηριστικά ο Zelensky, αποτυπώνοντας με αυτόν τον τρόπο την τεράστια απόσταση που χωρίζει τις δύο πλευρές όσον αφορά το μείζον ζήτημα του εδαφικού.
«Δεν επιτρέπουμε η Κριμαία να γίνει έδαφος άλλης χώρας, γιατί η Κριμαία είναι Ουκρανία.
Το ίδιο και η περιφέρεια του Donbass.
Είναι Ουκρανία το Donbass για όλους εμάς.
Είναι μεν κατεχόμενες περιοχές τώρα, αλλά δεν παύουν να ανήκουν στην Ουκρανία», είπε o Zelensky.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως η Ρωσία υποστηρίζει πως δεν διαπραγματεύεται καν το θέμα της Κριμαίας, καθώς τη θεωρεί ρωσικό έδαφος ύστερα από την προσάρτησή της το 2014.

Προς το παρόν η Τουρκία δεν έχει κάνει τίποτα

Αναφερόμενος στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Τουρκία, ο Zelensky ήταν ιδιαίτερα επικριτικός.
Όπως είπε, η Τουρκία θα είναι από τις χώρες που θα εγγυηθούν για την Ουκρανία, αλλά προς το παρόν δεν έχει κάνει τίποτε, επισημαίνοντας πως η Ουκρανία χρειάζεται σοβαρούς παίκτες που θα είναι έτοιμοι για όλα.
«Δεν βλέπω καμιά υπογραφή από τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan σχετικά με τις εγγυήσεις για την Ουκρανία, ούτε από άλλες χώρες της διεθνούς κοινότητας.
Χρειαζόμαστε εγγυήσεις ασφαλείας, η Ρωσία μπορεί σε δύο χρόνια να ξαναέρθει εδώ.
Εμείς είμαστε έτοιμοι να ενταχθούμε και αύριο στο ΝΑΤΟ, αλλά δυστυχώς αυτό δεν πρόκειται να συμβεί, γι΄αυτό χρειαζόμαστε αυτές τις εγγυήσεις ασφαλείας» τόνισε ο Zelensky.

Θα γίνουμε ένα μεγάλο Ισραήλ

«Θα γίνουμε σαν ένα “μεγάλο Ισραήλ”, με την ασφάλεια να αποτελεί προτεραιότητα για τα επόμενα 10 χρόνια», είπε o πρόεδρος της Ουκρανίας, αναφέροντας πως «η επιστροφή στην κατάσταση πριν από την ρωσική εισβολή θα είναι «η νίκη μας».
«Δεν μπορώ να πω ότι θα είμαστε μια Ελβετία, με την ουδετερότητά της, στο μέλλον.
Όμως σίγουρα θα είμαστε ένα μεγάλο Ισραήλ, με αυξημένη ασφάλεια για να προστατευόμαστε, και με την τελευταία τεχνολογία ασφαλείας.
Το σίγουρο είναι ότι δεν θα είμαστε αυταρχικό καθεστώς, γιατί αυτό είναι ακριβώς που αντιμαχόμαστε σήμερα.
Τώρα έχουμε στρατιωτικό νόμο γιατί είναι επιβεβλημένο, αλλά η δημοκρατία θα επιστρέψει, η δημοκρατία είναι πάνω από όλα» ανέφερε ο Zelensky, ο οποίος εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με την ομιλία του να επικεντρώνεται στη Bucha.

Δορυφορικές εικόνες

Σημειώνεται πως χθες Δευτέρα 4 Απριλίου δόθηκαν στη δημοσιότητα από την αμερικανική εταιρεία Maxar Technologies, δορυφορικές εικόνες που σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικανικής εφημερίδας New York Times διαψεύδουν τους ρωσικούς ισχυρισμούς.
Συγκεκριμένα, αναφέρεται πως τα πτώματα ανθρώπων με πολιτική ενδυμασία, που βρέθηκαν στην ουκρανική πόλη Bucha, βρίσκονταν εκεί πριν από την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων.
Στις εικόνες, που χρονολογούνται από τα μέσα Μαρτίου, διακρίνει κανείς πτώματα αμάχων να κείτονται σε δρόμο της πόλης ή σε χαντάκι.
«Αυτές οι εικόνες υψηλής ευκρίνειας (…) επιβεβαιώνουν πρόσφατα βίντεο και φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αποκαλύπτουν την παρουσία πτωμάτων που κείτονται στους δρόμους και είναι εγκαταλειμμένα εδώ και εβδομάδες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Maxar Technologies.
Σε μια ανάλυση εικόνων από την οδό Γιαμπλόνσκα που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη Maxar, η αμερικανική εφημερίδα New York Times έγραψε, αφού τις συνέκρινε με εικόνες πτωμάτων σ’ αυτό το δρόμο από βίντεο που είχε γυριστεί την 1η και τη 2α Απριλίου, ότι πολλά από τα πτώματα αυτά βρίσκονταν εκεί από τουλάχιστον τρεις εβδομάδες, όταν οι ρωσικές δυνάμεις ήλεγχαν την πόλη.
Επίσης σύμφωνα με τις δορυφορικές εικόνες της Maxar που χρονολογούνται από τις 19 και τις 21 Μαρτίου, πτώματα κείτονταν στην οδό Γιαμπλόνσκα ήδη κατά τις ημερομηνίες αυτές.
Και, σύμφωνα με την ανάλυση της New York Times, οι εικόνες αυτές αποκαλύπτουν χαρακτηριστικά των πτωμάτων αυτών που είναι παρόμοια με εκείνα των ανθρώπινων πτωμάτων που κείτονταν στην ίδια οδό ήδη από τις 9 και τις 11 Μαρτίου.
2222_2.jpg

21212121212.jpg

21212121212121.jpg

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας