Οι Ρώσοι διέσπασαν την αμυντική διάταξη των Ουκρανών στο Τσάσιβ Γιαρ

843

Εκκαθαρίζουν μέρος της πόλης

Την ίδια στιγμή που η προσοχή του πλανήτη ήταν στραμμένη στον θάνατο από συντριβή ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου Ε.Ραϊσί, η Ρωσία είχε σημαντικές επιτυχίες στα μέτωπα του Τσάσιβ Γιαρ, στο Χάρκοβο και στην υπόλοιπη ανατολική Ουκρανία.

Συγκεκριμένα στο Τσάσιβ Γιαρ, για πρώτη φορά μετά από σκληρές μάχες πολλών ημερών, οι Ρώσοι διέσπασαν την πολύ ισχυρή ουκρανική γραμμή άμυνας στο «Κανάλι» (το ανατολικό Τσάσιβ Γιαρ) και οι δυνάμεις τους ξεχύνονται στην πόλη στο νοτιοανατολικό τομέα της.

Τα ρωσικά άρματα μάχης από τις βραδινές ώρες επιχειρούν στους δρόμους του Τσάσιβ Γιαρ, εκκαθαρίζοντας τον συγκεκριμένο τομέα γι να δημιουργηθεί ένα «καθαρό» προπύργιο από το οποίο θα πραγματοποιηθούν οι επιθέσεις προς το κέντρο της πόλης.

Ακόμα και οι Ουκρανοί παραδέχονται πως η εξέλιξη αυτή ήταν δυσάρεστη γι’ αυτούς.

Ωστόσο, δεν τα έχουν παρατήσει και συνεχίζουν να μάχονται με πείσμα.

Κρίσιμη είναι η κατάσταση για τους Ουκρανούς και στο Βολτσάνσκ καθώς όπως οι ίδιοι έχουν ανακοινώσει οι Ρώσοι ελέγχουν πλέον το 40% της πόλης, το οποίο σημαίνει πως είναι πρακτικά αδύνατο να την διατηρήσουν υπό τον έλεγχο τους.

Οι Ρώσοι ήδη δημοσιεύουν σχετικά βίντεο με ανάρτηση ρωσικών σημαιών σε περιοχές της πόλης, ενώ οι Ουκρανοί συνεχίζουν να στέλνουν νέες ενισχύσεις και η συνολική τους δύναμη έχει φτάσει τα 30 τάγματα περίπου δηλαδή 15.000 άνδρες!

Αυτό σημαίνει πως το Κίεβο αναγνωρίζει στην πόλη αυτή κρίσιμη στρατηγική σημασία που θα έχει συνέπειες στο ίδιο το Χάρκοβο εάν τεθεί υπό ρωσικό έλεγχο.

Αυτή τη στιγμή οι Ουκρανοί υπερτερούν αριθμητικά των Ρώσων αλλά οι τελευταίοι διαθέτουν την υποστήριξη της ρωσικής Αεροπορίας.

#Volchansk:

#Z#20May
-Fuerzas UKROz, habían perdido el control sobre el 40% del territorio de #Volchansk.
-Actualmente, cerca de Volchansk, se concentran hasta 30 batallones neonazis.
-UKROz, ahora superan en número a las fuerzas rusas. pic.twitter.com/PQPiWxhd9t

— Lewis (@Lewis94241116) May 21, 2024

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας