Οι Ρώσοι «χτυπάνε» ξανά τα ουκρανικά ρευματοπαραγωγικά εργοστάσια-«παγώνουν» τις ουκρανικές επιθέσεις

1458

Η Ουκρανία ζει στο σκοτάδι…

Σφοδροί ρωσικοί βομβαρδισμοί έλαβαν χώρα σε τέσσερις τουλάχιστον ηλεκτρικούς σταθμούς της Ουκρανία, ενώ στο Νικολάεφ οι Ρώσοι χτύπησαν, αποθήκες οπλικών συστημάτων, ηλεκτροδοσία, δεξαμενές καυσίμων και στρατώνες.

Το μέτωπο στην Χερσώνα έχει σταθεροποιηθεί με τους Ουκρανούς να μην δείχνουν ικανοί να προωθηθούν, σύμφωνα με αναφορές μάλιστα οι Ρώσοι έχουν ανακτήσει όσα τετραγωνικά χιλιόμετρα είχαν χάσει.

Στη Νικόπολη της Ζαπορίζια καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας προκαλώντας ολικό black out ενώ πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση και στην υδροδότηση έχει πλέον και η ίδια η Ζαπορίζια.

Σημειώνεται ότι στην Ζαπορίζια οι Ουκρανοί συγκέντρωναν μεγάλες δυνάμεις για να επιτεθούν και εκεί στους Ρώσους με σκοπό να φτάσουν στην απελευθερωμένη… Μαριούπολη ενώ σμήνος ρωσικών επιθετικών ελικοπτέρων κατέστρεψε ουκρανική αποβατική δύναμη που είχε συγκεντρωθεί στο Ενέργκονταρ στην Ζαπορίζια.

Κατέστειλαν δηλαδή, εν τη γενέσει της την ουκρανική επίθεση στην Ζαπορίζια όπου είχαν συγκεντρώσει τεράστιες δυνάμεις οι Ουκρανοί, βομβαρδίζοντας το εργοστάσιο ηλεκτρισμού της Νικόπολης αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν θα εκδηλωθεί επίθεση, αλλά ότι για την ώρα καθυστέρησε μέχρι να καταφέρουν οι Ρώσοι να μεταφέρουν δυνάμεις από τη Ρωσία και όχι από το Χάρκοβο όπως συνέβη την προηγούμενη φορά με αποτέλεσμα να δώσουν στους Ουκρανούς την ευκαιρία να επιτεθούν εκεί και να καταλάβουν το Ιζίουμ και το Κουπιάνσκ.

Επίσης, οι Ρώσοι συγκεντρώνουν δυνάμεις, εκτός από τους 10.000 Τσετσένους που θα ρίξουν στην μάχη, θα επαναφέρουν 5.000 Spetsnaz στα πεδία των μαχών διότι είχαν υποστεί αρκετές απώλειες στο Κίεβο και έπρεπε να αντικατασταθούν.

Απόλυτα έγκυρες πηγές του ρωσικού ΥΠΑΜ ανέφεραν στο defencet.ru ότι «δεν πρόκειται να αλλάξει η γραμμή του Β.Πούτιν και να κηρύξει επιστράτευση».

Συνοπτικά Ρώσοι χτύπησαν ανηλεώς τις υποδομές στις περιοχές όπου οι Ουκρανοί διεξήγαγαν μεγάλες επιθέσεις, δηλαδή στον άξονα Νικολάεφ-Χερσώνα, στον άξονα Νικόπολη-Ζαπορίζια και στον άξονα Χάρκοβο-Λίμαν, για να σταματήσει ο εφοδιασμός των ουκρανικών δυνάμεων, να διακοπούν οι επικοινωνίες τους και να γίνει δύσκολη αν όχι αδύνατη, η μεταφορά τους.

Οι επιθέσεις των Ουκρανών δυτικά του ποταμού Όσκολ δείχνουν να έχουν χάσει την ορμή τους μετά τις απανωτές ήττες στην Λίμαν.

Την Λίμαν οι Ουκρανοί την ήθελαν διότι αποτελεί σιδηροδρομικό κόμβο, άλλωστε οι περιοχές των ρωσόφωνων έχουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα καθώς το προμηθεύονται από την Ρωσία.

Πάντως οι Ουκρανοί έχουν μεταφέρει στην προσφάτως καταληφθείσα πόλη Κουπιάνσκ, 2.000 από τους καλύτερα εκπαιδευμένους άντρες τους, τους οποίους θέλουν να αποστείλουν στο μέτωπο του Ντόνμπας.

Η Μόσχα πρέπει να αναδιαρθρώσει εκτενώς τους σχεδιασμούς της καθώς το αφήγημα της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» θα μπορούσε να είναι αποτελεσματικό μόνο στην περίπτωση που η Ουκρανία ήταν μόνη της και δεν έπαιρνε «άπειρη» στρατιωτική βοήθεια από τους Δυτικούς, σε οπλισμό, χρήματα και άνδρες (μην το ξεχνάμε αυτό).

Xθες όπως πρώτο το pronews.gr δημοσίευσε οι Ρωσοι στο Ντόνμπας ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, προωθούμενοι νότια του Μπάκχμουτ και στο Σολεντάρ.

Σταδιακά ανακτούν την πρωτοβουλία στο μέτωπο του Χάρκοβου αλλά ακόμα δεν έχουν φτάσει εκεί οι Τσετσένοι.

Οι Τσετσένοι και η Wagner όπως και τα επίλεκτα τάγματα των ρωσόφωνων είναι ότι καλύτερο διαθέτουν οι ρωσικές δυνάμεις, μιλώντας για αυτές που έχουν σταλθεί στην Ουκρανία.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βίντεο με την χρήση των πρώτων ιρανικών drone στο μέτωπο της Ουκρανίας από τις ρωσικές δυνάμεις.

Κτίριο στρατωνισμού ξένων μισθοφόρων των Ουκρανών «σκάει» σαν «πυροτέχνημα» έξω από το Χάρκοβο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας