Ο Β.Ζελένσκι ζήτησε ο στρατός να περάσει στην άμυνα!-Γερμανοί: Φοβάται εξέγερση!

1139

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Β.Ζελένσκι έδωσε εντολή να περάσει ο Στρατός σε άμυνα όχι γιατί κατανόησε ότι η αντεπίθεση απέτυχε αλλά επειδή φοβήθηκε ότι οι στρατιωτικοί του ετοιμάζουν πραξικόπημα όπως αναφέρουν γερμανικά ΜΜΕ.

Αναφέρουν μάλιστα ότι ο Ζελένσκι προετοιμάζει το έδαφος για να εκδιώξει τον αρχηγό του ουκρανικού Στρατού Β.Ζαλούζνι.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Junge Welt.

«Στους στρατιωτικούς κύκλους αναφέρονται οι φωνές ορισμένων «ανώτατων στρατιωτικών ηγετών» που ισχυρίστηκαν ότι ο στρατός θα αρνιόταν να υπακούσει εάν ο Ζελένσκι έδινε εντολή να συνεχιστεί η «αυτοκτονική» επίθεση.

Αποδεικνύεται ότι η εντολή του Ζελένσκι να συνεχιστεί η άμυνα δεν είναι τίποτα άλλο από μια παραχώρηση ώστε να αποτραπούν τα χειρότερα», σημείωσε η γερμανική εφημερίδα.

Πάντως, γενικά στην Δύση τα πράγματα αλλάζουν εις βάρος της Ουκρανίας καθώς η Daily Express αναφέρει σήμερα πως Βρετανοί διπλωμάτες ετοιμάζονται «να αναγκάσουν» (έτσι το αναφέρει) τον Ουκρανό πρόεδρο να διαπραγματευτεί με την Ρωσία.

Ένα άλλο πρόβλημα για τον Ζελένσκι είναι η αυξημένη δημοτικότητα και η εμπιστοσύνη της κοινωνίας στον ανώτατο διοικητή των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας Β.Ζαλούζνι, αναφέρει η Junge Welt.

Για το λόγο αυτό, ξεκίνησαν οι προσπάθειες δυσφήμισης του Β.Ζαλούζνι.

Πηγές στο Κίεβο δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο Ζαλούζνι να αποπεμφθεί σύντομα από τη θέση του, αναφέρει η Junge Welt.

Πρόσφατα, οι Financial Times επισήμαναν ότι ο Ανώτατος Διοικητής των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων Β.Ζαλούζνι σταμάτησε να εμφανίζεται δημόσια με τον Ουκρανό πρόεδρο Β.Ζελένσκι.

O Ουκρανός πρόεδρος επισκέφθηκε αρκετές περιοχές κοντά στην πρώτη γραμμή και συναντήθηκε με διάφορους στρατηγούς, αλλά ο αρχιστράτηγος των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων δεν ήταν μεταξύ αυτών.

Ορισμένα ουκρανικά και δυτικά μέσα ενημέρωσης ήδη αναφέρουν πιθανή σύγκρουση μεταξύ Ζελένσκι και Ζαλούζνι.

Η Washington Post σημείωσε ότι ο Ζαλούζνι, θα μπορούσε να αποτελέσει απειλή για τον Ζελένσκι εάν αποφασίσει να ξεκινήσει μια πολιτική καριέρα.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα ο επικεφαλής του ουκρανικού Γενικού Επιτελείου, Βαλερί Ζαλούζνι, ζήτησε από τον Αμερικανό ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κίεβο, 17 εκατ. βλήματα Πυροβολικού (τα οποία για να παραχθούν από τη Δύση σύμφωνα με τους μελλοντικούς ρυθμούς παραγωγής βλημάτων Πυροβολικού θέλουν 15 έτη) και 400 δισ. δολάρια για να αντικαταστήσει τον Β.Ζελένσκι!

Ακόμα και για την οικονομία των ΗΠΑ είναι πρακτικά μη εκπληρώσιμες οι απαιτήσεις του Β.Ζαλούζνι.

«Ο Όστιν ενημερώθηκε για την ανάγκη που υπάρχει για 17 εκατομμύρια οβίδες. Έμεινε έκπληκτος, για να το θέσω ήπια, επειδή ολόκληρος ο κόσμος δεν μπορούσε να μαζέψει τόσα πολλά βλήματα», είπε μια στρατιωτική πηγή στην Ukrayinska Pravda.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το Κίεβο ζήτησε επίσης από την Ουάσιγκτον «350-400 δισεκατομμύρια δολάρια».

Σε μία συγκυρία που οι ΗΠΑ κάθε τρεις μήνες σχεδόν, αντιμετωπίζουν κρίση επέκτασης του ορίου του χρέους τους, είναι πρακτικά αδύνατο να ικανοποιηθούν τέτοιες απαιτήσεις.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας