Ο Τσίπρας κτυπάει πάντα δυο φορές!

1061

Οι λέξεις, ο  Αλέξης   οι έννοιες και  η  άβυσσος  που χωρίζει τις ερμηνείες  της  αλήθειας  του  με την αλήθεια. Εφηβικά καπρίτσια, θεατρινισμοί, τυχοδιωκτισμοί και κουτοπονηριές.

Ερμηνεία φαινομένου Τσίπρα  εποχούμενου σε  Σύριζα –οι βολεμένοι «αριστεροί» της παγκοσμιοποίησης  και  προστάτες  της   Ελληνικής  ελίτ  μεσαζόντων   με   υποκριτική  φανφαρολογία  και «φύλο συκής» την  μπαντιέρα  του αριστερού  που  επανέρχονται  όπως οι παιδικοί  επίμονοι ίδιοι  εφιάλτες- .

Με  εφαρμογή των δεσμευτικών νόμων των μνημονίων που καθιστούν την Ελλάδα ως την πρώτη Ευρωπαϊκή χώρα που κατάντησε και τυπικά προτεκτοράτο της  Ε.Ε ο κ.Τσίπρας  μας ζητά να πιούμε το νερό της Λήθης και να ξεχάσουμε  ότι, ο  ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε   τον Δημόσιο Τομέα ως λάφυρο.  Το ξεπούλημα των Ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων – τα οποία ήταν όλα κερδοφόρα – ήταν η πρώτη μαζική ιδιωτικοποίηση δημόσιας περιουσίας από την «αριστερή» κοινοβουλευτική  πρώτη  φορά.

Ο Τσίπρας  τώρα δεσμεύεται και για την άμεση  προστασία από την ιδιωτικοποίηση  του νερού, της ΔΕΗ, των αστικών συγκοινωνιών  και  ότι  προκύψει.

Το  σοκ  του  ψεύδους. 

ΔΕΗ

  1. Μεχρι τα τέλη του 2018, η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ  συμφώνησε με τους δανειστές,  να ξεπουλήσει το 40% του λιγνιτικού δυναμικού της ΔΕΗ, συγκεκριμένα  τις μονάδες  της Μεγαλόπολης, την εν λειτουργία μονάδα Μελίτη Ι  στη Φλώρινα καθώς και άδεια για την κατασκευή της Μελίτης ΙΙ. Δώρο στους ιδιώτες μαζί με τα ορυχεία με  το «δικαίωμα» να δημιουργήσουν ορυχείο λιγνίτη, λεηλατώντας το φυσικό πλούτο της χώρας.

Το ξεπούλημα της ΔΕΗ, που φέρει την υπογραφή του Αλέξη Τσίπρα και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, η οποία υλοποίησε τα σχέδια των προηγούμενων  μνημονιακών κυβερνήσεων, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά εγκλήματα σε βάρος του λαού και της οικονομίας της χώρας.

ΝΕΡΟ

  1. Ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ως υπέρμαχος του «δημόσιου χαρακτήρα» του νερού, όταν η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα με τον νόμο 4389 το 2016 είχε μεταβιβάσει το σύνολο των μετοχών κυριότητας της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, βάζοντας ουσιαστικά υποθήκη (και) το νερό για 99 χρόνια.
  2.  Ο Τσίπρας  των  Ειδικών  Αποστολών  και  θλιβερός  ντίλερ  του Ευρωπαϊκού  Σχεδίου  δημιούργησε  το λεγόμενο “Υπερταμείο”, εκποίησης του Εθνικού πλούτου.
  3. ΛΙΜΕΝΑΣ  ΠΕΙΡΑΙΩΣ

Έλεγε  πριν: « σε περίπτωση όπου αυτή επικυρωθεί, θα αναζητηθούν ευθύνες για την εφαρμογή της, προς κάθε κατεύθυνση».

ΤΣΙΠΡΑΣ  ο  ‘’κτίστης΄΄  της  Ηπείρου  που ανέλαβε  να λαξεύσει και ολοκληρώσει την  Ολοκληρωτική Στρατηγική  των  Μνημονίων.

Οι ιδιωτικοποιήσεις  είναι μια στρατηγική που  είχε ενσωματωθεί θεσμικά στην «κανονική» διαδικασία επιτήρησης των χωρών της ΕΕ λόγω υπερβολικού ελλείμματος. Και, πολύ περισσότερο, μέσω της κοινοτικής νομοθεσίας ανταγωνισμού, απαγόρευσης των κρατικών ενισχύσεων και απελευθέρωσης των αγορών.
Τα μνημόνια κατέστησαν αυτή τη στρατηγική ολοκληρωτική. Οι ιδιωτικοποιήσεις αποτέλεσαν μία από τις συνιστώσες της «εσωτερικής υποτίμησης»  δια  της  εξευτελιστικά χαμηλής  τιμής  εργατικής δύναμης και   απαξίωσης  της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας ( με χαρακτηριστικά αποικιοποίησης)  της χώρας . Γι’ αυτό και το ΤΑΙΠΕΔ συγκροτήθηκε εξ αρχής ως ταμείο εμπράγματης εγγυοδοσίας υπέρ των δανειστών.
Στη δε  μεταρρυθμιστική και  ‘’επαναστατική΄΄  λίστα που υποβλήθηκε από τον  ΣΥΡΙΖΑ  στο Brussels Group περιέλαβε  την  πρόβλεψη για έσοδα 1,5 δισ. από αποκρατικοποιήσεις και με κατονομαζόμενες πηγές τον ΟΔΙΕ, τον ΟΛΠ και τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια. Οι δύο –ΟΛΠ και αεροδρόμια– αφορούν εξ ορισμού στρατηγικού χαρακτήρα υποδομές και δίκτυα.

Με  μια  οικονομία κυριολεκτικά ισοπεδωμένη από  την  χρηματοπιστωτική  κρίση του 2008, και  σήμερα  μοιραία στρεβλωμένη από την  κερδοσκοπία των  μεταπρατών-μεταποιητών,  με  ανεξέλεγκτη  την  λειτουργία  των τραπεζών  και εξωχώριων  νομικών  μορφωμάτων  τους (ΦΑΝΤΣ) , προσπαθεί  να σταθεί όρθια.  Με τσακισμένη βιομηχανική ραχοκοκαλιά, χωρίς (ακόμη) στοιχειώδη διατροφική αυτάρκεια, με  εξαγωγική δυναμική  που  προσπαθεί  να  ανακάμψει, Ο  Κος  Τσίπρας , που  ολοκλήρωσε,  και θεσμοθέτησε  όσο μπορούσε,  την παραίτηση από τον δημόσιο έλεγχο στρατηγικών πόρων, υποδομών και δικτύων,  σήμερα  προ  των  εκλογών  έρχεται να  μας  πείσει  ότι  ΘΑ  σχεδιάσει  ανασυγκρότηση   με τα αεροδρόμια σε γερμανικά χέρια, τα τρένα σε γαλλικά, τα λιμάνια σε κινεζικά, τα ενεργειακά δίκτυα σε ιταλικά, τα κοιτάσματα σε αμερικανικά ή ισραηλινά.

  1. Προστασία  πρώτης  κατοικίας.

Αλέξη  πες  αλεύρι   ο… Λαφαζάνης  σε  γυρεύει  και ο  νόμος  Κοντονή  σε  στοιχειώνει.
Τώρα ο κ. Τσίπρας εμφανίζεται παραμονές των εκλογών να εξαγγέλλει  ακάλυπτες επιταγές,  μεταχρονολογημένες. Οι πολίτες έχουμε  υποστεί τα εξοντωτικά μέτρα του, ιδιαίτερα η μεσαία τάξη που τη διέλυσε , μας  πήρε δέκα, επιστρέφει ένα (και  αυτό  με  υπονοούμενα).

ΩΣ  ΕΔΩ.   Κανείς πολίτης δεν μπορεί  να προσποιηθεί  πως δεν  ξέρει.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας