O Alexis και σε ρόλο στρατοδίκη. Καθεστώς προ-καταστολής, απέναντι στο τυφλό μίσος της κοινωνίας

4306
Τουρκία

Η περίπτωση του Γιώργου Φιλιππάκη είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Μπορεί να μην υπήρχε σύλληψη, υπήρξε όμως επικοινωνιακά σχεδιασμένη ενέργεια, σε ρόλο τροχιοδεικτικό, με τη συμμετοχή είτε της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, είτε «άλλων». Ο λογαριασμός του υπέστη «hacking» και οι αντιδράσεις… ζυγίστηκαν.
Παράλληλα η υπόθεση της κατάθεσης φακέλου με ονόματα χρηστών των social media από τον Γιάννη Στουρνάρα στον Ν. Τόσκα και στην ΔΗΕ παραμένει.
Το κλίμα Σάλεμ που κυριαρχεί τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ, μόνο τυχαίο ή συγκυριακό δεν είναι.
Το μνημονιακό καθεστώς, με σχέδιο –λες και οργανωμένο από καιρό-προχωράει σε επίπεδο προ-καταστολής. Ένα βήμα πριν το κράτος έκτακτης ανάγκης.
Γνωρίζουν ότι το σοκ, που έχει προκαλέσει στη κοινωνία η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχει αρχίσει να αγγίζει πλέον τα όριά του. Το μαζικό μίσος που ξέσπασε στα social media, με αφορμή το περιστατικό Παπαδήμου, είναι ενδεικτικό μιας δυναμικής, που το καθεστώς το γνώριζε και τώρα θα πρέπει να λάβει σοβαρά υπ όψιν του.
Στόχος: να μην επαναληφθούν τα φαινόμενα του 2011-2012. Κι σε αυτή τη λογική ενεργοποιείται το καθεστώς προ-καταστολής. Οριακή εξάντληση κάθε νομικού πλαισίου, καλλιέργεια κλίματος συνενοχής, δηλώσεις πειθάρχησης, μαζική προπαγάνδα χωρίς χαραμάδες, απόλυτη υποταγή της δικαστικής και πολιτικής εξουσίας, τρομοϋστερία.
Σαν Πρωθιερείς αυτού του μακαρθικού κλίματος λογικό ήταν να εμφανιστούν οι «ακραίοι» νεοφιλελεύθεροι. Οι ίδιοι που χειροκροτούσαν, όταν η «ακτιβίστρια» Madonna δήλωνε ότι θέλει να ανατινάξει τον Λευκό Οίκο, λόγω του μισογύνη Τραμπ.
Όμως το χορό θα σύρει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Όπως σε όλα, έτσι κι εδώ. Υπερθεματίζοντας. Ξεπερνώντας τους έκπληκτους Πορτοσάλτε δασκάλους.
Όπως προχώρησαν σε δύο ακραία νεοφιλελεύθερα Μνημόνια.
Όπως προχωρούν σε «περισσότερο ΝΑΤΟ» και συμμετοχή σε πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Υπηρετώντας μέχρι τέλους το ευρωατλαντικό όραμα της νεοαποικιακής Ελλάδας.
Σε μια Ευρώπη που πραγματικά αλλάζει.
Μόλις πριν λίγες εβδομάδες, στην Ισπανία, χρήστης του twitter καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση, άνευ αναστολής, γιατί σε μήνυμα έβρισε το Βασιλέα.
Στη Γερμανία, σε μια μικρή πόλη του κρατιδίου της Σαξονίας-Άνχαλτ, χτίζεται ένα από τα πιο σύγχρονα ευρωπαϊκά στρατόπεδα εκπαιδεύσεως στρατευμάτων που θα επιχειρούν σε ευρωπαϊκές πόλεις.
Στη Γαλλία ο «Λουκάς» Μακρόν, στην επινίκια ομιλία του, έθεσε ως προτεραιότητα να τεθεί το καθεστώς στη πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της τρομοκρατίας. Εντός και εκτός. Η Γαλλία της δημοκρατίας, φλερτάρει σοβαρά με την υποψηφιότητα να είναι η πρώτη δυτικοευρωπαϊκή χώρα που το καθεστώς της προ-καταστολής θα περάσει στο επόμενο στάδιο.
Πραγματικά η Ευρώπη αλλάζει. Επικίνδυνα.
Και στη χώρα μας η απογοήτευση και η οργή κατά πάντων, μπορούν να βρουν θετική διέξοδο μόνο σε ένα ρεαλιστικό όραμα. Πέρα από τις Σειρήνες του κυβερνητισμού ή την ευκολία του σεχταριστικού αναχωρητισμού.
Και ο αγώνας για τα δημοκρατικά δικαιώματα θα επανέλθει ως μεγάλο στοίχημα μετωπικών συγκλίσεων. Και εδώ τίποτα δε θα μας συγχωρέσει η ιστορία.
Γιατί το καθεστώς «Alexis» («αριστερή» καταγωγή, νεοφιλελεύθερη οικονομική πολιτική, ακραία επιθετική στοίχιση στον ευρωατλαντικό-σιωνιστικό άξονα)… όπως κρύβει επιμελώς στη ντουλάπα τη γραβάτα του νεοφιλελέ, έτσι έχει κρεμασμένη, ακριβώς δίπλα, τη στολή του στρατοδίκη. Πάντα έτσι συνέβαινε στην ανελέητη ιστορία.

2 Σχόλια

 1. Το δικαίωμα των κρανοφόρων αλητοτραμπούκων ακροαριστερών ή ακροδεξιών να λυντσάρουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους συνήθως πολλοί εναντίον ενός όπως πάντα δρουν οι θρασύδειλοι και τζάμπα μάγκες δεν μπορεί να θεωρείται δημοκρατικό δικαίωμα ή μέθοδος πάλης. Και στο κάτω κάτω της γραφής οι τελευταίοι που δικαιούνται δια να ομιλούν και να “αγανακτούν” είναι οι καλοταϊσμένοι από το σύστημα κομμουνιστές δημοσιογράφοι τύπου Φιλιππάκη , οι οποίοι το υπηρετούσαν πιστά τις τρεις τελευταίες δεκαετίες χωρίς να καταγγέλουν την αποβιομηχάνιση της χώρας , το φαύλο ασφαλιστικό σύστημα των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων με ποσοστά αναπλήρωσης που για τις συντεχνίες των ΔΕΚΟ ξεπερνούσαν το 100%, καθώς και την λεηλασία των κοινοτικών κονδυλίων από εθνικούς προμηθευτές λέγε με Κόκκαλη , Μπόμπολα και λοιπές άλλες προοδευτικές λωποδυτικές δυνάμεις.Κατά τα άλλα για όλα φταίει ο Παπαδήμος και ο νεοφιλελευθερισμός , οι κακοί δανειστές και όχι η πρασινοκόκκινη νομενκλατούρα που έπαιρνε δάνεια με 7 % ακόμη και 8% σε δολλάρια για να τρώει ο κομματικός στρατός της Αλλαγής- που συμπεριελάμβανε το μεγαλύτερο κομμάτι της εν Ελλάδι κομμουνιστικής αριστεράς.Αυτή είναι η πικρή αλήθεια κύριε Ζαφείρη

  • Κατά πρώτον, χαιρόμαστε που μία αριστερή ιστοσελίδα όπως η δική μας την διαβάζουν και πολίτες με συντηρητικές απόψεις.
   Κατά δεύτερον, ούτε ο Α. Ζαφείρης, αλλά ούτε και η σύνταξη της Iskra είναι της άποψης ότι η ατομική βία είναι ορθή μορφή πάλης και, μάλιστα, πίσω από αυτή την άποψη στέκεται μια ολόκληρη κοσμοθεωρία, αυτή του επιστημονικού σοσιαλισμού/κομμουνισμού, που προτάσσει άλλες, συλλογικές μορφές πάλης ενάντια στο καπιταλιστικό σύστημα.
   Κατά τρίτον, πότε ακριβώς ο Γ. Φιλιππάκης «ταΐστηκε» από το σύστημα κατά τη διάρκεια της υπέρ 40χρονης δημοσιογραφικής του σταδιοδρομίας; Και πώς είστε τόσο σίγουρος ότι δεν έχει κάνει αυτά που του καταλογίζετε; Τον παρακολουθείτε τόσο ενδελεχώς; Ίσως εάν παρακολουθούσατε τις εκπομπές του στην ErtOpen (όπου, φυσικά, προσφέρει αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες του), μάλλον θα αλλάζατε γνώμη…
   Κατά τέταρτον, υπάρχουν και πολλά άλλα αίτια για την οικονομική και κοινωνική κατάρρευση της χώρας, τα οποία σκοπίμως ή όχι παραλείπετε, επειδή προφανώς δεν εξυπηρετούν το αφήγημά σας για το «τις πταίει».
   Κατά πέμπτον, πείτε μας πότε ακριβώς πότε κυβέρνησε στην Ελλάδα η κομμουνιστική Αριστερά, να δούμε κάτι…
   Τέλος, η πικρή αλήθεια είναι ότι, κατά την προσφιλή συνήθεια και πολλών άλλων ομοϊδεατών σας, απλώς εκτοξεύετε τη λάσπη από τον ανεμιστήρα και όποιον πάρει ο Χάρος…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας