NY Times:- «Πανωλεθρία η αντεπίθεση για Ουκρανούς–Οι Ρώσοι κατέλαβαν επιπλέον 200 τ.χλμ.»!

1802

Οι Ουκρανοί κατά την διάρκεια της αιματηρής (όπως εξελίχθηκε γι’ αυτούς) αντεπίθεσης, όχι μόνο δεν απέκτησαν εδαφικά κέρδη αλλά αντίθετα έχασαν μικρές περιοχές από τους Ρώσους όπως αποκάλυψαν οι New York Times, η «ναυαρχίδα» των ΜΜΕ που πρόσκεινται στους Δημοκρατικούς.

Αποκαλύπτει επίσης ότι αμερικανικό στρατιωτικό νοσοκομείο στην Γερμανία περιθάλπει συνεχώς τραυματίες Αμερικανούς μισθοφόρους κάτι που δείχνει πως η Δύση επιχειρεί να λύσει το πρόβλημα λειψανδρίας των Ουκρανών μεταφέροντας ακόμα μεγαλύτερες δυνάμεις Δυτικών, επί πληρωμή, μαχητών στο ουκρανικό έδαφος.

«Οι Ουκρανοί μετά από 17 εβδομάδες αντεπίθεσης κατάφεραν να χάσουν έδαφος. Σήμερα η Ρωσία ελέγχει διακόσια τετραγωνικά χιλιόμετρα περισσότερα από ότι στην αρχή του 2023.

Ενώ η Ουκρανία σημείωσε μικρά κέρδη στο νότο, η Ρωσία πήρε ελαφρώς περισσότερη γη συνολικά, κυρίως στα βορειοανατολικά.

Το νοσοκομείο του Πενταγώνου στη Γερμανία έχει αρχίσει να δέχεται Αμερικανούς μισθοφόρους που τραυματίστηκαν στην Ουκρανία. Ο στρατός των ΗΠΑ άρχισε αθόρυβα να περιθάλπει τραυματίες Αμερικανούς και άλλους μαχητές που έφυγαν από την Ουκρανία στο Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο Landstuhl.

Εκατοντάδες Αμερικανοί, συμπεριλαμβανομένων βετεράνων, πήγαν να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Ένας άγνωστος αριθμός από αυτούς σκοτώθηκαν, ανατινάχτηκαν από νάρκες ή τραυματίστηκαν στο πεδίο της μάχης. Τώρα το Πεντάγωνο έχει παρέμβει για να προσφέρει σε ορισμένους από αυτούς την ίδια βοήθεια που παρέχει στο εν ενεργεία αμερικανικό στρατιωτικό προσωπικό», διευκρίνισαν οι New York Times.

Να σημειωθεί ότι η έκταση την οποία έχουν καταλάβει οι Ρώσοι από την έναρξη της ουκρανικής αντεπίθεσης και μετά ίσως να είναι ακόμα μεγαλύτερη καθώς η αμερικανική εφημερίδα συμπεριλαμβάνει και την «γκρίζα ζώνη» στις νίκες των Ουκρανών και τους αποδίδει την κατάληψη ακόμη και εκείνων των οικισμών όπου στην πραγματικότητα είναι αμφισβητήσιμο έδαφος.

«Αλλά ακόμα και σε αυτή την περίπτωση το αποτέλεσμα είναι απογοητευτικό.
Η ελάχιστη προέλαση των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων στον νότιο τομέα του μετώπου αντισταθμίζεται περισσότερο από τη ρωσική προέλαση στο βορρά.

Αποδεικνύεται ότι δεκάδες χιλιάδες Ουκρανοί πέθαναν για να υποχωρήσουν κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης επίθεσης.

Η στρατηγική των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κινείται ένα βήμα μπροστά και δύο βήματα πίσω».

Οι Ουκρανοί είχαν τους εξής αντικειμενικούς σκοπούς:

«Αρχικά, ο ουκρανικός στρατός θα διέκοπτε τις οδούς ανεφοδιασμού και την παροχή νερού στην Κριμαία, θα καταλάμβανε τις πόλεις… Μελιτόπολη, Μπερντιάνσκ και Μαριούπολη.

Υπήρχε σχέδιο να καταλάβει ο ουκρανικός στρατός το Donetsk και Luhansk…
Οι κάτοικοι της Κριμαίας κατά τους Ουκρανούς θα εγκατέλειπααν μαζικά τη χερσόνησο.

Ο ουκρανικός στρατός έτσι θα καταλάμβανε χωρίς μάχη την Κριμαία και θα ξεκινούσε εθνοκάθαρση των Ρώσων».

Σημειώνεται ότι η Ρωσία δεν θα σταματήσει τον πόλεμο και μάλιστα έχει σκοπό να καταλάβει ακόμα πέντε ρωσόφωνες περιφέρειες της Ουκρανίας μέσα στο 2024, όπως αναφέρει έκθεση της βρετανικής υπηρεσίας κατασκοπίας MI6 (οι βρετανικές υπηρεσίες χωρίζονται στην MI5 για επιχειρήσεις αντικατασκοπίας και την ΜΙ6 για επιχειρήσεις κατασκοπείας) και για να το πετύχουν «θα εμπλέξουν επιπλέον ένα εκατομμύριο προσωπικού»!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας