Νέο δόγμα Τσαβούσογλου: Τα νότια σύνορα Ευρώπης αρχίζουν από την Τουρκία

298

Την έντονη ενόχλησή του γιατί τα σύνορα της Ελλάδας θεωρούνται και σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μevlut Cavusoglu και υποστήριξε πως τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από τη χώρα του.
«Η Τουρκία έχει σημαντική συμβολή στην ασφάλεια της Ευρώπης.
Τα νότια σύνορα της Ευρώπης δεν αρχίζουν με την Ελλάδα.
Τα νότια σύνορα της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ αρχίζουν από την Τουρκία», ισχυρίστηκε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, μιλώντας στο 8ο Διεθνές Συνέδριο για τη Μεσόγειο που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη.
Όπως είπε ο Cavusoglu, «στον αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, η Τουρκία παίζει ένα σημαντικό ρολό.
Είμαστε η μόνη χώρα μέλος του ΝΑΤΟ που αγωνίζεται ενεργά με το ISIS».
Παράλληλα, δεν παρέλειψε να επιρρίψει ευθύνες στην Ελλάδα και στις υπόλοιπες χώρες της Μεσογείου για την «κινητοποίηση», όπως είπε, της Τουρκίας.
«Γιατί κινητοποιήθηκε η Τουρκία;
Διότι η άλλη πλευρά, οι άλλες χώρες της Μεσόγειου, αγνόησαν την Τουρκία και τα δικαιώματα της ”ΤΔΒΚ”.
Εμείς κάνουμε έκκληση για την δίκαιη και ίση μοιρασιά όπως και οι πολίτες της ”ΤΔΒΚ” πιστεύουν στην ίση μοιρασιά» ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Αν δείτε στους χάρτες, προσπαθούν να μην αφήσουν τίποτα στην Τουρκία. Στο πεδίο και στο τραπέζι κινητοποιηθήκαμε και κάναμε μια καταγραφή της δική μας υφαλοκρηπίδας, ενώπιον του ΟΗΕ και καλέσαμε τους άλλους λέγοντας να συναντηθούμε όλοι και να συζητήσουμε πως μπορεί να γίνει η ίση μοιρασιά», ισχυρίστηκε.
Ενώ επανέλαβε ότι η Ελλάδα είναι εκείνη που προκαλεί: «Τις διαφορές μας με την γειτονική μας χώρα, την Ελλάδα, προσπαθούμε να τις λύσουμε με ειρηνικές διαδικασίες και με διπλωματία.
Όμως για το ταγκό χρειάζονται δύο άνθρωποι.
Η Ελλάδα πρέπει να έχει την ίδια σκέψη, όπως και οι Ελληνοκύπριοι πρέπει να στηρίξουν τη δίκαιη μοιρασιά», υποστήριξε ο Cavusoglu.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας