Νέα σφοδρή επίθεση Ρωσίας: Συνεργός των Ουκρανών η Ελλάδα εάν στείλει S-300

756

Πυρά σε Γερμανία, Ιαπωνία

Πυρά κατά πάντων εξαπέλυσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία αφού κατηγόρησε τη Δύση ότι ετοιμάζεται για έναν πόλεμο διαρκείας με τη Ρωσία, έβαλε στο στόχαστρο της και την Ελλάδα για το θέμα με το αντιπυραυλικό σύστημα S-300.

«Θεωρούμε τα προκλητικά σχέδια για την προμήθεια του αντιπυραυλικού συστήματος S-300 ή άλλων συστημάτων αεράμυνας ρωσικού ή σοβιετικού τύπου στο καθεστώς του Κιέβου ανοιχτά εχθρικά προς τη Ρωσία.

Να μην έχει κανείς αμφιβολία ότι όλος ο στρατιωτικός εξοπλισμός που αποστέλλεται στο Κίεβο, θα εντοπίζεται έγκαιρα και θα θεωρείται ως νόμιμος στόχος για καταστροφή.

Πριν να είναι πολύ αργά, εγκαταλείψτε αυτά τα επικίνδυνα σχέδια.

Για άλλη μια φορά προειδοποιούμε την ελληνική ηγεσία να δείξει υπευθυνότητα» υποστήριξε η Ζαχάροβα, η οποία προειδοποίησε την ελληνική κυβέρνηση ότι «με την αποστολή όπλων στη ζώνη μάχης, γίνεται άμεσα συνεργός των Ουκρανών νεοναζί που διεξάγουν εγκληματικό πόλεμο εναντίον του ειρηνικού άμαχου πληθυσμού της περιοχής Donbass, Zaporozhia και Kherson, μεταξύ άλλων εναντίον οι Έλληνες που ζουν εκεί».

Υπενθυμίζεται πως η νέα προειδοποίηση της Ζαχάροβα έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά τη σχετική – και σχεδόν πανομοιότυπη στο περιεχόμενο – ανακοίνωση που είχε εκδώσει το ρωσικό ΥΠΕΞ, το οποίο καλούσε και πάλι την Αθήνα να μην προχωρήσει στο σχεδιασμό της να προμηθεύσει με το αντιπυραυλικό σύστημα S-300 την Ουκρανία, επικαλούμενο μάλιστα το 70% των Ελλήνων που δηλώνει ότι τάσσεται κατά της αποστολής όπλων στην Ουκρανία.

Η Δύση ετοιμάζεται για πόλεμο διαρκείας

Η Δύση ετοιμάζεται για έναν μακρύ σε διάρκεια πόλεμο με τη Ρωσία υποστήριξε η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, η οποία ωστόσο εμφανίστηκε βέβαιη πως οι ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις θα επιτύχουν όλους τους στόχους που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης.

«Η Δύση ετοιμάζεται για μια μακράς διάρκειας πολεμική σύγκρουση με τη Ρωσία.

Αυτό αποδεικνύεται από τη στήριξη των Δυτικών στο καθεστώς του Κιέβου.

Ανεξάρτητα από το πόσο η Δύση προσπαθεί να εξοπλίσει τους νέο – ναζί στο Κίεβο και να παρατείνει τις συγκρούσεις, δεν είναι δυνατό να κάνει τα στραβά μάτια στα εγκλήματα που διαπράττει με τόσο κυνικό τρόπο» υποστήριξε η Ζαχάροβα, αναφερόμενη στους ουκρανικούς βομβαρδισμούς στα γραφεία του Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού στο Donetsk.

Όπως είπε η Ζαχάροβα, όλοι οι στόχοι που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, θα επιτευχθούν.

Μέρος της σύγκρουσης η Γερμανία

Η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ εξαπέλυσε τα πυρά της και κατά της Γερμανίας, υποστηρίζοντας πως αυτή έχει διαλέξει πλευρά και δεν μπορεί να μεσολαβήσει στη διένεξη Ρωσίας – Ουκρανίας.

«Η Γερμανία έχει γίνει μέρος της σύγκρουσης.

Δεν μπορεί να μεσολαβήσει έντιμα σε αυτήν την κρίση» είπε η Ζαχάροβα, αναφέροντας πως η γερμανική κυβέρνηση εξακολουθεί να εξοπλίζει διαρκώς την Ουκρανία.

Πυρά και στην Ιαπωνία

Αναφερόμενη στον στρατιωτικό εξοπλισμό της Ιαπωνίας, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ τόνισε ότι η κυβέρνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού F. Kishida έβαλε τέλος στην ειρηνική πορεία που ακολουθούσε εδώ και γενιές η Ιαπωνία, επιλέγοντας, όπως είπε, «το δρόμο της χωρίς περιορισμούς στρατιωτικοποίησης που θα μπορούσε να προκαλέσει νέες προκλήσεις όσον αφορά ζητήματα ασφάλειας την περιοχή της Ασίας – Ειρηνικού».

Μάλιστα η Ζαχάροβα ανέφερε ότι ο βίαιος αυτός επανεξοπλισμός της Ιαπωνίας και η δυνατότητα της να αποκτήσει δυνάμεις κρούσης, δείχνει πως η ιαπωνική κυβέρνηση ενώνεται με τα γεωπολιτικά παιχνίδια των ΗΠΑ.

Για τη νέα σημαία της Ουκρανίας

Εν τω μεταξύ, η Zakharova σχολίασε και την ανάρτηση του μόνιμου αντιπροσώπου της Ουκρανίας στον ΟΗΕ, Sergey Kislitsa για τη νέα σημαία της Ουκρανίας, η οποία επί της ουσίας είναι η αμερικάνικη σημαία στα χρώματα του μπλε και του κίτρινου που είναι τα χρώματα της Ουκρανίας.

«Ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ουκρανίας στον ΟΗΕ δημοσίευσε μια νέα σημαία της Ουκρανίας στο Twitter.
Αυτό για το οποίο μιλούσαμε πολλά χρόνια, αλλά δεν μας πίστευαν, συνέβη.

Συγχαρητήρια» ανέφερε σε ανάρτηση της στο Telegram η Zakharova.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας