Γιούβαλ Χαράρι: «Η τεχνητή νοημοσύνη θα επιλέγει ποιον θα σκοτώνει και που θα επιτίθεται»!

840

Ο δημιουργός του δόγματος της «Μεγάλης Επανεκκίνησης» και βασικός σύμβουλος του διεθνιστή προέδρου του WEF Κλάους Σβαμπ, Γιούβαλ Χαράρι, αποκάλυψε κάτι που όσοι ακόμα είναι σκεπτόμενοι στον πλανήτη αυτόν, πάντα φοβόντουσαν:

Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα έχει την δυνατότητα επιλογής να αποφασίζει από μόνη της αν θα σκοτώσει κάποιον ή θα επιτεθεί σε κάποιον και δεν θα περιμένει να της δοθεί η άδεια από έναν ανθρώπινο νου για να το πράξει.

Με λίγα λόγια η τεχνητή νοημοσύνη θα επιλέγει τη δική της «ατζέντα» και θα την εφαρμόζει όπως αυτή κρίνει κατάλληλα για την εξυπηρέτηση των δικών της συμφερόντων.

Γιατί η επιλογή σε ζητήματα ζωής και θανάτου σημαίνει εξυπηρέτηση των συμφερόντων αυτού που την έχει.

Δημιουργούν έναν «δαίμονα» τον οποίο δεν θα μπορούν να ελέγξουν. Έναν «δαίμονα» ικανό να ανοίξει τις «πύλες» της κολάσεως.

Γιατί η τεχνητή νοημοσύνη μέσω των σύγχρονων δικτύων τηλεπικοινωνιών και με δεδομένο ότι σε λίγα χρόνια τα πάντα θα είναι συνδεδεμένα με αυτά, θα μπορεί να επιβληθεί παντού αρκεί να το αποφασίσει…

Και όταν λέμε τα πάντα, εννοούμε από οπλικά συστήματα μέχρι τα ψυγεία και τις κουζίνες στα σπίτια.

Συγκεκριμένα, είπε:

«Η τεχνητή νοημοσύνη διαφέρει από κάθε προηγούμενη τεχνολογία στην ιστορία, από τα μαχαίρια, από τις ατομικές βόμβες, από τα αυτοκίνητα, από τα πάντα.

Γιατί διαφέρει; Είναι η 1η τεχνολογία στην ιστορία που μπορεί να κάνει επιλογές από μόνη της…

Τα μαχαίρια δε μπορούν να επιλέξουν τι κάνουμε μ’ αυτά. Αλλά η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί…

Όπως έχουμε τώρα για παράδειγμα στρατούς σ’ ολόκληρο τον πλανήτη που αναπτύσσουν αυτόνομα οπλικά συστήματα, κάτι που ευρέως αποκαλούνται ρομπότ-δολοφόνοι.

Πρόκειται για ένα όπλο. Είναι το 1ο όπλο στην ιστορία που μπορεί να αποφασίσει από μόνο του αν θα σκοτώσει κάποιον, αν θα επιτεθεί σε κάποιον.Η τεχνολογία θα κάνει την επιλογή»

Μία «τεχνητή νοημοσύνη» η οποία κατά τον Υuval Harari θα αντικαταστήσει τον Θεό και την έννοια του Θεού καθώς όπως λέει η Πίστη σε κάτι ανώτερο προέρχεται από την «δυσφορία» που νιώθουν οι άνθρωποι για το οργανικό τους σώμα.

Πρόσφατα ο σύμβουλος σε ζητήματα τεχνολογίας του Βρετανού πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ, τον προειδοποίησε ότι σε δύο χρόνια από σήμερα η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει η μεγαλύτερη απειλή για την Ανθρωπότητα και να δημιουργήσει ένα νέο είδος έλλογων όντων πολύ πιο έξυπνων από τους ανθρώπους!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας