Νέα δίκη ντροπής κατά Λαφαζάνη για πλειστηριασμούς-Αύριο Σχολή Ευελπίδων-Κτίριο 7, αίθ.1-9π.μ

1197

Την ίδια ώρα που όσοι χρεοκόπησαν, ξεπούλησαν, κατέκλεψαν, χρεοκόπησαν και παρέδωσαν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας όχι μόνο δεν διώκονται αλλά αντιθέτως βρίσκονται στην κυβέρνηση και σε κεντρικές πολιτικές θέσεις, ο μόνος πολιτικός και μάλιστα επικεφαλής κόμματος, του “Δημοκρατικού Κινήματος Εθνικής Απελευθέρωσης” (ΔΗ.Κ.Ε.Α), που βιώνει καθεστώς σωρείας άδικων και απαράδεκτων πολιτικών διώξεων είναι ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Συγκεκριμένα ο Παν. Λαφαζάνης υφίσταται από το 2017 σωρεία πολιτικών δικαστικών διώξεων, αυτός και πολλοί άλλοι συναγωνιστές του, με κατηγορίες του μισού ποινικού κώδικα, που αν κριθούν ένοχοι γι’ αυτές επισύρουν ποινές πάνω από δέκα χρόνια (!) φυλακή. Και αυτό γιατί πρωταγωνίστησαν στην παρεμπόδιση και ματαίωση πλειστηριασμών, κυρίως πρώτης κατοικίας και επαγγελματικής στέγης, φτωχών οικογενειών οι οποίες, μέσα σε καθεστώς κρίσης στη χώρα και φτωχοποίησης στην κοινωνία, αδυνατούσαν να πληρώσουν τις ληστρικές δόσεις των τραπεζών για τα δάνεια τους.

Το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι τις δικαστικές διώξεις κατά του Π. Λαφαζάνη, που ήταν ηγετικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και υπερυπουργός στην πρώτη κυβέρνηση του, ο οποίος εγκατέλειψε τα υπουργεία και αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις ο Τσίπρας έθαψε το “ΟΧΙτου δημοψηφίσματος του Ιουλίου του 2015 και συνομολόγησε το τρίτο καταστροφικό μνημόνιο σε βάρος της χώρας.

Ενορχήστρωσε ως κυβέρνηση, ο Αλ. Τσίπρας και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, από το 2017, μέσω του αμαρτωλού Τμήματος της Γενικής Ασφάλειας Αθηνών υπό τον βαρύγδουπο τίτλό:  “Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος”.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η σωρεία από δίκες κατά Λαφαζάνη και συναγωνιστών του, που ξεκίνησαν από το 2017 επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, συνεχώς αναβάλλονται σκόπιμα από τα στημένα Δικαστήρια με διάφορες προφάσεις τόσο επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ όσο και με κυβερνήσεις της ΝΔ.

Οι πρωτοφανείς συνεχείς επί χρόνια αναβολές στις δίκες Λαφαζάνη δεν είναι τυχαίες. Το πολιτικό καθεστώς της χώρας και η ηγεσία της Δικαιοσύνης δεν θέλουν ούτε να αθωώσουν ούτε να καταδικάσουν τον Παν. Λαφαζάνη, γιατί και τα δύο έχουν πολιτικό κόστος. Θέλουν να τον έχουν “όμηρο” και “οιονεί κατηγορούμενο”.

Το τραγικότερο όμως έιναι ότι όλα τα διαπλεκόμενα και εξαρτημένα media της χώρας έχουν επιβάλει κυριολεκτικά “ομερτά” για τις κατάπτιστες δίκες Λαφαζάνη με ένα πρωτοφανής σιωπητήριο που δεν έχει ακόμα και για τα αντιδημοκρατικά δεδομένα της χώρας μας προηγούμενο.

Τώρα πληροφορίες λένε ότι τελικά η δίκη Λαφαζάνη μάλλον δεν θα αναβληθεί-ξανά αλλά θα διεξαχθεί αύριο Πέμπτη 27/9.

Η δίκη Λαφαζάνη έχει υπό τις παρούσες συνθήκες ευρύτερη πολιτική σημασία, ειδικά για το μέγα πρόβλημα των πλειστηριασμών το οποίο διαρκώς κλιμακώνεται. Η αθώωση Λαφαζάνη είναι βέβαιο ότι θα ενθαρρύνει μια λύση στα “κόκκινα δάνεια” όπου οι δανειολήπτες θα μπορούν να αγοράσουν τα δάνεια τους από fund και τράπεζες στις ευτελείς τιμές που οι τελευταίες τα πούλησαν, στις επενδυτικές εταιρείες.

Όλοι/ες αύριο Πέμπτη στις 9 πμ στη Σχολή Ευελπίδων, στο κτίριο 7, αίθουσα 1.

Κάτω τα κοράκια Τσίπρας και Μητσοτάκης και τα κοράκια του πολιτικού κατεστημένου.
Κάτω τα κοράκια των τραπεζών, fund και services.
Όχι Δικαιοσύνη στην υπηρεσία των ληστών της ακίνητης περιουσίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας