Η Ρώσικη πρεσβεία δεν κλήθηκε για πρώτη φορά στους εορτασμούς ναυμαχίας-Ναυαρίνου!!!

3293
Ναυμαχία του Ναυαρίνου 20.10.1827
Συνθήκη της Ανδριανούπολης 1829. Η Ρωσία υποχρεώνει τους Οθωμανούς να αναγνωρίσουν την ανεξαρτησία της Ελλάδας
🛑….Οργή από τη Ρωσική Πρεσβεία: «Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν μας καλεί στην επέτειο του Ναυαρίνου»…..«Έδειξαν ένα καλό παράδειγμα του τι είναι “παραχάραξη της ιστορίας”»…
Οργισμένη φαίνεται πως είναι η ρωσική διπλωματία από το γεγονός ότι η ρωσική πρεσβεία δεν προσκλήθηκε στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου.
Η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα, απαντώντας σε ανάρτηση του ρωσικού ΥΠΕΞ που τιμούσε τη ναυμαχία του Ναυαρίνου, σχολιάζει ότι «για πρώτη φορά οι εκπρόσωποι της Ρωσικής Πρεσβείας δεν προσκλήθηκαν στους εορτασμούς της 195ης επετείου της Ναυμαχίας του Ναβαρίνου».
«Τίθεται συχνά το ερώτημα: τι είναι “η παραχάραξη της ιστορίας”; Μας έδειξαν σήμερα ένα καλό παράδειγμα», καταλήγει η ανάρτηση της ρωσικής πρεσβείας.
Από την πλευρά του το ρωσικό ΥΠΕΞ στην ανάρτησή του σημειώνει: «Σαν σήμερα, το 1827 συμμαχικές δυνάμεις από τη Ρωσία, τη Βρετανία και τη Γαλλία αποφασιστικά νίκησαν τις Οθωμανικές δυνάμεις στην επική ναυμαχία του Ναυαρίνου στο Ιόνιο Πέλαγος. Η νίκη οδήγησε την Ελλάδα στο να λάβει τελικά την ανεξαρτησία της».
#Από koutipandoras.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας