Νατοποιείται άμεσα ο πόλεμος! Ουκρανικά μαχητικά από ρουμανικά αεροδρόμια βομβαρδίζουν Ρωσία

1203

Ποιο δρομολόγιο ακολουθούν – Γιατί βύθισαν το Moskva

Ρωσικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι το Βουκουρέστι έχει παραχωρήσει τα αεροδρόμια του στην ουκρανική Αεροπορία και από εκεί απογειώνονται MiG-29 και Su-25 για να βομβαρδίσουν στόχους στην Ανατολική Ουκρανία.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοια αναφορά για τον ρόλο της Ρουμανίας στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας και πιθανότατα αυτό συνδέεται με τις εξελίξεις στην Υπερδνειστερία και την ετοιμότητα εμπλοκής ρουμανικών δυνάμεων.

Ουκρανικά MiG-29 απογειώνονται από αεροδρόμια στον Δούναβη…

Αναφέρουν συγκεκριμένα:

“Ήδη από τις 6 Μαρτίου 2022, το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας ανακοίνωσε επίσημα ότι «πρακτικά όλη η πολεμική αεροπορία του Κιέβου έχει καταστραφεί». Και η εξέλιξη των γεγονότων τις επόμενες μέρες του Μαρτίου φάνηκε να το επιβεβαιώνει πειστικά.

Σύμφωνα με τις καθημερινές αναφορές του ρωσικού ΥΠΑΜ, μέχρι τις αρχές Απριλίου, αν κάτι κατέστρεφε η αεράμυνα μας στον ουρανό πάνω από την Ουκρανία, ήταν σχεδόν αποκλειστικά drones αναγνώρισης και κρούσης. Λιγότερο συχνά – πολεμικά και μεταφορικά ελικόπτερα.

Ξαφνικά όμως από τις αρχές Απριλίου αυτό άλλαξε. Το χρονικό των μαχών στους ουρανούς της Ουκρανίας μέχρι τότε είναι το εξής:

– Στις 8 Απριλίου, τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν ένα ουκρανικό μαχητικό Su-27 κοντά στο χωριό Novomikhailovka.

– Στις 11 Απριλίου, δύο ουκρανικά αεροσκάφη Su-25 καταρρίφθησαν κοντά στο χωριό Izyum.

– Στις 14 Απριλίου, ένα ουκρανικό μαχητικό MiG-29 καταστράφηκε στο αεροδρόμιο Dnepr.

– Στις 15 Απριλίου, ένα μαχητικό Su-27 της Ουκρανικής Αεροπορίας καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό Lozovaya στην περιοχή του Χάρκοβο.

– Στις 16 Απριλίου, ένα ουκρανικό αεροσκάφος Su-25 καταρρίφθηκε 15 χιλιόμετρα νότια της πόλης Izyum. Την ίδια μέρα, ένα ουκρανικό μεταγωγικό αεροσκάφος καταστράφηκε στην περιοχή της Οδησσού. Προσπάθησε να παραδώσει μια μεγάλη παρτίδα όπλων που προμήθευσαν στην Ουκρανία οι δυτικές χώρες.

– Στις 17 Απριλίου, δύο ουκρανικά μαχητικά MiG-29 καταρρίφθηκαν κοντά στους οικισμούς Fedorovka και Zavody στην περιοχή του Χάρκοβο.

– Στις 18 Απριλίου, η ρωσική αεράμυνα “προσγείωσε” τρία εχθρικά μαχητικά ταυτόχρονα: δύο μαχητικά MiG-29 στην περιοχή του οικισμού Izyum και ένα αεροσκάφος Su-25 στην περιοχή Avdeevka.

– Στις 19 Απριλίου, ένα άλλο εχθρικό MiG-29 καταρρίφθηκε κοντά στο χωριό Malinovka, στην περιοχή του Ντόνετσκ.

Στην συνέχεια υπήρξε παύση των δραστηριοτήτων της ουκρανικής Αεροπορίας. Αυτό άλλαξε στην συνέχεια και τα ουκρανικά αεροσκάφη επανεμφανίστηκαν πιο δυναμικά και με περισσότερους αριθμούς στους ουρανούς της Ουκρανίας.

Το δρομολόγιο των ουκρανικών αεροσκαφών

Συνεπώς, η Ουκρανία με έναν σχεδόν μυθικό τρόπο ξαφνικά «αναστήθηκε». Το ερώτημα είναι πού και ποιος προετοιμάζει σήμερα τα «αναστημένα» μαχητικά για πτήσεις, αν σχεδόν όλα τα αεροδρόμια στην Ουκρανία έχουν από καιρό χτυπηθεί;

Από πού προέρχονται οι πύραυλοι και οι βόμβες, που φέρουν τα μαχητικά κάτω από τα φτερά κάθε μέρα; Από ποιο «υπέδαφος» αντλούν τόνους καυσίμων για τις πτήσεις που δεν έχουν σταματήσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες;

Στις 19 Απριλίου, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, αντιναύαρχος Τζον Κίρμπι, δήλωσε κατά τη διάρκεια μιας άλλης ενημέρωσης ότι «οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν τώρα περισσότερα μαχητικά αεροσκάφη στη διάθεσή τους από ό,τι πριν από δύο εβδομάδες». Από πού προέρχονται όλα αυτά; Φυσικά από το ΝΑΤΟ.

Υπάρχει λόγος να πιστεύουμε ότι τα νέα ουκρανικά αεροσκάφη δεν εδρεύουν καθόλου στην Ουκρανία. Λέγεται ότι η Ρουμανία έχει γίνει το σημερινό τους σπίτι. Από εκεί, από ένα ή περισσότερα από τα αεροδρόμιά της, οι Ουκρανοί πιλότοι  απογειώνονται για να χτυπήσουν τα ρωσικά στρατεύματα. Στη συνέχεια επιστρέφουν εκεί αν είχαν την τύχη να επιζήσουν μετά την ολοκλήρωση της αποστολής τους.

Τα δρομολόγια τέτοιων πτήσεων λέγεται ότι είναι περίπου ίδια. Αρχικά, για να μην εντοπιστούν από τις εγκαταστάσεις ραντάρ των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσίας, πετούν σε εξαιρετικά χαμηλά υψόμετρα πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα προς την Οδησσό. Και μετά από εκεί προς την κατεύθυνση του Nikolaev, του Donetsk, του Dnepropetrovsk, του Zaporozhye κ.λπ.

Ρωσικά ΜΜΕ: Γιατί οι Αμερικανοί βύθισαν το “Moskva”

“H βύθιση του καταδρομικού Moskva ήταν έργο του αμερικανικού στρατού. Το Moskva ήταν το μόνο ρωσικό πλοίο στη Μαύρη Θάλασσα που διέθετε το σύστημα αεράμυνας μεγάλου βεληνεκούς S-300F ικανό να ανιχνεύει στόχους σε απόσταση 300 χλμ. Αυτό ήταν αρκετό για να εμποδίσει την παροχή στρατιωτικού εξοπλισμού και όπλων στην Οδησσό αεροπορικώς.

Το καταδρομικό Moskva κατέγραψε την κίνηση των ουκρανικών στρατιωτικών αεροσκαφών από τα ρουμανικά αεροδρόμια και την κίνησή τους στην περιοχή της Οδησσού και στη συνέχεια τη συμμετοχή τους σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον ρωσικών και συμμαχικών μας δυνάμεων.

Ουκρανικά αεροσκάφη απογειώνονταν από αεροδρόμιο της Ρουμανίας και από εκεί κατευθύνονταν προς τη θάλασσα, έκαναν παράκαμψη και εισέρχονταν στην Οδησσό. Στη συνέχεια βομβάρδιζαν στο Dnepropetrovsk και το Zaporozhye.

Δυστυχώς, τώρα, μετά την βύθιση της ναυαρχίδας, αυτή η δουλειά έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη για εμάς. Τώρα όλη η ελπίδα βρίσκεται στους σταθμούς ραντάρ έγκαιρης προειδοποίησης 55Zh6M Nebo-M, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στην Κριμαία την άνοιξη του 2018. Με τη βοήθειά τους, όλος ο εναέριος χώρος πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα είναι πλέον υπό έλεγχο. Ακριβώς μέχρι τα στενά του Βοσπόρου, αφού αυτό το ραντάρ εντοπίζει οποιοδήποτε αεροσκάφος σε απόσταση έως και 600 χιλιομέτρων.

Ωστόσο, το Nebo-M προφανώς δεν είναι σε θέση να αντικαταστήσει πλήρως το καταδρομικό Moskva. Γιατί η απόσταση Κριμαίας-Ρουμανίας είναι περίπου 400 χιλιόμετρα. Για τον έλεγχο πτήσεων ουκρανικών αεροσκαφών στα βάθη της επικράτειας της Ρουμανίας από την ακτή της Κριμαίας, η Ρωσία δεν έχει τόσες πολλές άλλες δυνατότητες.

Το κυριότερο είναι τι πρέπει να κάνουμε με τη Ρουμανία, εάν οι πληροφορίες για την έναρξη χρήσης των αεροπορικών της βάσεων από το Κίεβο επιβεβαιωθούν και επίσημα;

Μην ξεχνάμε ότι στην Οδησσό έχει εισέλθει ρουμανική ιδιωτική μισθοφορική εταιρεία. Πρόκειται για την PMC Nordstarsupport (σσ την ύπαρξη της οποίας είχε αποκαλύψει το WarNews247 πριν την βύθιση του Moskva).

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ρουμάνοι έρχονται στην Οδησσό. Αυτό έγινε ξανά κατά την διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου. Τότε ο Στάλιν είχε φανεί γενναιόδωρος επιτρέποντάς τους να ενωθούν με τους νικητές….” καταλήγουν οι Ρώσοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας