Μύχιοι πόθοι Ζ.Μπορέλ-Ένας γενικευμένος πόλεμος στη Ευρώπη είναι πλέον ορατός!!!

959

Ο Ζ.Μπορέλ προετοιμάζει τους Ευρωπαίους πολίτες για τις μύχιες ανομολόγητες επιδιώξεις του!

Π.Λ.

Ένας γενικευμένος πόλεμος στη Ευρώπη είναι πλέον ορατός στον ορίζοντα, προειδοποίησε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, σύμφωνα με τους Financial Times, σε ρεπορτάζ ανταποκριτή της εφημερίδας στις Βρυξέλλες, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη.

Η Ευρώπη πρέπει να προετοιμαστεί για ενδεχόμενο πόλεμο, ενώ μια σύγκρουση πλήρους κλίμακας στη Γηραιά ήπειρο «δεν αποτελεί πλέον φαντασία (…), καθώς η Ρωσία απειλεί την Ευρώπη», πρόσθεσε ο Μπορέλ σε ομιλία του προς ξένους διπλωμάτες και αξιωματούχους στις Βρυξέλλες.

«Ο πόλεμος σίγουρα διαφαίνεται γύρω μας» διαμήνυσε ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας», ενώ «ένας συμβατικός πόλεμος υψηλής έντασης στην Ευρώπη δεν είναι πλέον στη φαντασία μας».

Σύμφωνα με τους Financial Times, είναι η πρώτη φορά που ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας εκθέτει τόσο ρητά τη ρωσική απειλή, μετά τις πρόσφατες προειδοποιήσεις από στρατιωτικούς αρχηγούς και ηγέτες στη βόρεια Ευρώπη για τον κίνδυνο περισσότερων ρωσικών επιθέσεων πέρα ​​από την Ουκρανία.

Η σύγκρουση στα σύνορα της ΕΕ έχει θορυβήσει πολλές χώρες που ανησυχούν ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να σταματήσουν να αποτελούν εγγύηση ασφάλειας, εάν ο Ντόναλντ Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο μετά τις προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.

Παράλληλα, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας στην Ουκρανία αναπτύσσουν πολύ περισσότερα όπλα και ανθρώπινο δυναμικό από ό,τι είναι σε θέση να κάνει το Κίεβο, πυροδοτώντας ανησυχίες στις δυτικές πρωτεύουσες ότι η Μόσχα θα μπορούσε να σημειώσει σημαντικά εδαφικά κέρδη φέτος.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν εντείνει τις επενδύσεις στην αμυντική βιομηχανική τους παραγωγική ικανότητα σε μια προσπάθεια να αυξήσουν τις προμήθειες στην Ουκρανία και να επανεξοπλίσουν τις δικές τους δυνάμεις.

«Χρειαζόμαστε ένα νέο διακυβερνητικό μέσο χρηματοδότησης, συγκρίσιμο με αυτό που δημιουργήσαμε κατά τη διάρκεια της οικονομικής κρίσης», σχολίασε σχετικά ο Μπορέλ και κατέληξε: «Η ομπρέλα των ΗΠΑ, στην οποία βασιζόμαστε από τον Ψυχρό Πόλεμο, μπορεί να μην είναι συνεχώς ανοιχτή. Ίσως, ανάλογα με το ποιος κυβερνά την Ουάσιγκτον, να μην μπορούμε να βασιστούμε στην Αμερική για να μας προστατεύσει. Μέσα σε μια συμμαχία οι προτεραιότητες για μεμονωμένα μέλη μπορεί να αλλάξουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας