Μόσχα-Ανελέητοι βομβαρδισμοί στις ενεργειακές υποδομές για άνευ όρων παράδοση του Κιέβου

791

Το χτύπημα στην Οδησσό τη νύχτα της 31ης Μαρτίου είναι η αρχή του ρωσικού σχεδίου για τον εξαναγκασμό του Κιέβου να παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις, αναφέρουν ΜΜΕ.

Αυτό το τρομερό σχέδιο πρόκλησης χάους και καταστροφής στην Ουκρανία, έχει τεθεί ήδη σε λειτουργία από την Μόσχα, και προσομοιάζει με αντίστοιχα αμερικανικά σχέδια κατά του Ιράκ και της Γιουγκοσλαβίας το 1999.

Οι Ουκρανοί ειδικοί είναι βέβαιοι ότι η εκστρατεία πυραύλων του ρωσικού στρατού δεν θα έχει τελειωμό

Ο Ρώσος ειδικός Αλεξάντερ Σίτνικοφ ανέφερε ότι “ η επίθεση στην Οδησσό τη νύχτα της 31ης Μαρτίου είναι η αρχή του ρωσικού εξαναγκασμού του Κιέβου να παραδοθεί στις ρωσικές δυνάμεις”.

Σύμφωνα με διάφορες πηγές, στις 31 Μαρτίου, το καθεστώς του Κιέβου δεν είχε ούτε ένα καλό νέο, τόσο στο μέτωπο όσο και στο πίσω μέρος.

Στον τομέα Νότιο-Ντονιέτσκ, τα ρωσικά στρατεύματα προελαύνουν με σιγουριά στην Νοβομηχαήλοβκα, ενώ έχουν ήδη εισέλθει ήδη στο χωριό Μασινοστρόιτελ.

Πλάνα από την επίθεση στη σιδηροδρομική γέφυρα στο Κουράχοβο και την άφιξη των βομβών τύπου  FAB κατά μήκος του οδικού δικτύου ανεφοδιασμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στην Παρασκόβιεφκα, εμφανίστηκαν στο Διαδίκτυο.

Στο Περβομαίσκ, οι ρωσικές δυνάμεις προχώρησαν σχεδόν ενάμιση χιλιόμετρο και απελευθέρωσαν το κέντρο του χωριού, συμπεριλαμβανομένου του κτιρίου Πολιτισμού.

Μόνο το βορειοδυτικό τμήμα παραμένει στα χέρια των Ουκρανών, αλλά, όπως δείχνει η πρακτική, αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ.

Δυτικά της Αβντιίβκα, οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις απωθούν τους Ουκρανούς από το Μπερντούτσι, καταλαμβάνοντας τα περίχωρα.

Το ρωσικό πυροβολικό εργάζεται δυναμικά στα δυτικά, όπου οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αποσύρονται και υποχωρούν συνεχώς.

Οι Ουκρανοί υποχωρούν από το Τσάσωβ Γιαρ, ενώ έχει καταληφθεί απο ρωσικές δυνάμεις το Ιβανόβσκ.

Υπάρχει μια σοβαρή προέλαση του ρωσικού στρατού στο νότιο τμήμα της προεξοχής του Σεβέρσκ, και κοντά στην Ραζντολόβκα.

Το Κίεβο θεωρεί όλη αυτήν την δραστηριότητα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων εδώ ως προοίμιο μιας μεγάλης χερσαίας επίθεσης.

Χάρκοβο και Οδησσός χτυπιούνται ανελέητα και για αυτό υπάρχει σχέδιο

Το νέο σχέδιο ήδη υλοποιείται από την Ρωσία, αφού από τις επιθέσεις προκλήθηκε πυρκαγιά σε μία μεγάλη εγκατάσταση ηλεκτρικής ενέργειας της περιοχής, η οποία είχε ως αποτέλεσμα απώλεια ισχύος σε πολλές κατοικημένες περιοχές.

Ο υποσταθμός Adzhalyk-330 βορειοανατολικά της Οδησσού έχει απενεργοποιηθεί και δεν είναι δυνατή η γρήγορη παροχή ενέργειας στην πόλη και από τον πυρηνικό σταθμό της Νότιας Ουκρανίας (περιοχή Νικολάεφ).

Έγινε επίσης γνωστό ότι στην περιοχή του Λβιβ, ρωσικοί  πύραυλοι Κρουζ έπεσαν σε ενεργειακή εγκατάσταση με αποτέλεσμα την καταστροφή των εγκαταστάσεων της Naftogaz, πιθανώς και μιας υπόγειας εγκατάστασης αποθήκευσης αερίου.

Αμυντικοί μπλόγκερ είναι βέβαιοι ότι σε αυτά είχε αποθηκευτεί ευρωπαϊκό αέριο, κάτι που σίγουρα θα επηρεάσει την τιμή του ρωσικού μπλε καυσίμου, που ήδη παρουσιάζει αύξηση.

Επιπλέον, από εδώ διοχετεύονταν μεθάνιο σε μικρές εγκαταστάσεις κατανεμημένης παραγωγής.

Υπάρχουν πληροφορίες ότι η συνολική ηλεκτρική ενέργεια της  Ουκρανίας έχει πέσει στα 8 GW, τα οποία, ωστόσο, είναι αρκετά για τις ανάγκες του πληθυσμού και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, αλλά αν οι Ρώσοι καταστρέψουν και τον υποσταθμός της Vinnitsa,  με ισχύ 750 kV, αλλά και το ενεργειακό κέντρο του Κιέβου, θα απενεργοποιηθούν οι πυρηνικοί  σταθμοί, κυρίως τη Νότια Ουκρανία, και τότε η κατάσταση θα γίνει εφιαλτική.

Οι Ρωσικές δυνάμεις χτυπούν και τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης πετρελαίου στη Sokolova Balka, στην περιοχή της Πολτάβας.

Με βάση τις πληροφορίες, στο έδαφος της συγκεκριμένης  εγκατάστασης υπάρχουν δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών και συμπυκνωμένου αερίου όγκου 2.000 κυβικών μέτρων.

Υπάρχουν ειδικοί που πιστεύουν ότι «οι Ρώσοι άρχισαν να επαναλαμβάνουν την αμερικανική εμπειρία του πολέμου με το Ιράκ (2003) για να αναγκάσουν το Κίεβο να συνθηκολογήσει».

Αν η Ουκρανία μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, θα αρχίσει η ανεξέλεγκτη μετανάστευση πολιτών, και όλη η χώρα θα παραλύσει.

Αυτό που είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού είναι ότι αν «κλείσει ο διακόπτης της ενέργειας», θα σταματήσει η ουκρανική αμυντική βιομηχανία και η επιμελητεία των Ουκρανών, και η χώρα αυτή θα οδηγηθεί σε συνθηκολόγηση.

Πολωνός μισθοφόρος: οι Ρώσοι μας εξοντώνουν από αέρα και στεριά με χρήση πυροβολικού-drones και ελεύθερων σκοπευτών

Ο Πολωνός μισθοφόρος με το όνομα Μίτκεβιτς είπε ότι αυτός και οι σύντροφοί του στάλθηκαν «στην πρώτη γραμμή», αλλά ανακάλυψαν ότι το ρωσικό πυροβολικό ήταν ανελέητο.

Ο μισθοφόρος περιέγραψε επίσης την τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία:

“Πως είναι η ζωή στο μέτωπο; Όλοι θέλουν να σε σκοτώσουν. Υπάρχουν νάρκες κάτω από τα πόδια μας και ένα μη επανδρωμένο επιθετικό αεροσκάφος μπορεί να έρθει σε απόσταση 30 μέτρων από πάνω μας, να ορμήσει και να μας ρίξει μια χειροβομβίδα.

Υπάρχει ένας Ρώσος στρατιώτης  με ένα πολυβόλο που στέκεται 100 μέτρα μακριά μας και ένας ακόμη με ένα βαρύ πολυβόλο στέκεται  στα 400 μέτρα μακριά μας.

Στα 800 μ. υπάρχει ελεύθερος σκοπευτής, στα δύο χιλιόμετρα  υπάρχει άρμα μάχης, και  στα 10 χλμ.   πυροβολικό εναντίον μας.

Τα drones FPV έχουν αλλάξει όλες τις τακτικές και αυτόν τον πόλεμο” είπε ο ίδιος.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία οδεύει προς το τέλος του, αφού ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η ΕΕ, μπορεί αν το αντέξει πλέον οικονομικά, ενώ οι νέες τακτικές που ανακαλύφθηκαν οδηγούν σε πλήρη αναθεώρηση όλων των τακτικών που ήταν γνωστές έως τώρα σε έναν πόλεμο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας