«ΜΟΕ και συναντήσεις με την αναθεωρητική Τουρκία»

Κύπρος και Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένουν τις αντιδράσεις της Τουρκίας πλέον, αλλά με μια “επιθετική ” διπλωματία θα πρέπει να καταθέσουν δική τους πρόταση στον ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού σύμφωνα με τον κ. Χρυσανθόπουλο

Ο πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος, σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό στον 98,4, εκτίμησε ότι είναι αδύνατον να μην υπάρξει αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση στο σχέδιο των ΗΠΑ για τα επιχειρησιακά σχέδια του ΝΑΤΟ, που θέλει να ικανοποιήσει την Τουρκία με τη διπλή ονομασία των Στενών και ως τουρκικά και την αναγραφή της Κύπρου με συντεταγμένες και όχι με την κρατική της ονομασία.

Για τα ΜΟΕ υποστήριξε ότι αυτή που τα υπονόμευσε διαχρονικά σε 26 στρατιωτικούς κύκλους και 3 πολιτικούς είναι η Τουρκία, η οποία θέτει τώρα και άλλα, όπως να αποδεχτεί η Ελλάδα να μην υποβάλλεται Σχέδιο Πτήσεως για τα Α/Φ της Πολεμικής της Αεροπορίας στο FIR Αθηνών, το οποίο καλύπτει τον ελληνικό Εθνικό Εναέριο Χώρο (ΕΕΧ) και επιπλέον διάσπαρτα τμήματα του Διεθνούς Εναερίου Χώρου.

Τα ΜΟΕ δεν έχουν να προσδώσουν κάτι θετικό πλέον, ενώ για τη συνάντηση κορυφής Μητσοτάκη-Ερντογάν τόνισε ότι είναι καλό να μη χρεωνόμαστε αδιαλλαξία μεν, αλλά δεν είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της, από τη στιγμή που η Τουρκία όχι μόνο δεν κάνει πίσω από την αναθεωρητική της ατζέντα έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά διαρκώς θέτει και νέα ζητήματα. Μάλιστα για το Κυπριακό εξέφρασε την άποψη ότι Κύπρος και Ελλάδα δεν θα πρέπει να αναμένουν τις αντιδράσεις της Τουρκίας πλέον, αλλά με μια “επιθετική ” διπλωματία θα πρέπει να καταθέσουν δική τους πρόταση στον ΟΗΕ για την επίλυση του Κυπριακού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας