Μήνυμα Κίνας-Όσοι παίζουν με την φωτιά στην Ταϊβάν θα καούν

2611

Η Κίνα δεν ρίχνει λάδι στην φωτιά της ουκρανικής κρίσης αλλά αντιθέτως επιδιώκει την ειρηνική διευθέτηση όλων των διεθνών διαφωνιών μέσω του διαλόγου και της συνεργασίας υποστήριξε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Qin Gang, ο οποίος διεμήνυσε πως το Πεκίνο δεν έχει καμία πρόθεση να εμπλακεί σε μια αντιπαράθεση και σε έναν ανταγωνισμό μεγάλων δυνάμεων.
Αναφερόμενος στο ζήτημα της Ταϊβάν, ο Κινέζος ΥΠΕΞ αφού εξαπέλυσε τα πυρά του στις ΗΠΑ για ηγεμονικές διαθέσεις, προειδοποίησε ξεκάθαρα πως αυτοί που θέλουν την αλλαγή του status quo και όσοι παίζουν με την φωτιά, στο τέλος θα καούν.

Μας ανήκει η Ταϊβάν

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι και οι δύο πλευρές των Στενών της Ταϊβάν ανήκουν στην Κίνα.
«Είναι σωστό και δίκαιο για την Κίνα να διατηρήσει την κυριαρχία της» υπογράμμισε ο Qin Gang μιλώντας στο Lanting Forum στη Σανγκάη.
«Πρόσφατα υπήρξε μια παράλογη ρητορική που κατηγορεί την Κίνα ότι ανατρέπει το status quo, διαταράσσει την ειρήνη και τη σταθερότητα στα στενά της Ταϊβάν.
Η λογική αυτή είναι παράλογη και το συμπέρασμα επικίνδυνο» υπογράμμισε ο Κινέζος ΥΠΕΞ, αναφέροντας πως οι άνθρωποι με «ανοιχτό μυαλό», μπορούν να δουν ξεκάθαρα ποιος επιδίδεται σε ηγεμονικό εκφοβισμό, υπονοώντας προφανώς τις ΗΠΑ.
«Δεν είναι η ηπειρωτική Κίνα, αλλά οι αυτονομιστικές δυνάμεις για την ανεξαρτησία της Ταϊβάν και μια χούφτα χώρες που προσπαθούν να διαταράξουν το status quo.
Όσοι παίζουν με τη φωτιά στην Ταϊβάν θα καούν στο τέλος» είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ.

Επιδιώκουμε την ειρήνη στην Ουκρανία

«Όσον αφορά την παρατεταμένη ουκρανική κρίση, η Κίνα δεν ρίχνει λάδι στην φωτιά και δεν επιδιώκει να επωφεληθεί της κατάστασης, αλλά στηρίζει τη δικαιοσύνη, ενθαρρύνει την ειρήνη και προωθεί τις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια να αποφορτίσει την κρίση και να μειώσει την ένταση.
Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η πορεία της Κίνας προς τον εκσυγχρονισμό, γίνεται μέσω της ανάπτυξης της δύναμης της ειρήνης και της ανάπτυξης της δύναμης της δικαιοσύνης» είπε ο Κινέζος ΥΠΕΞ.
Επιπλέον, ο Qin Gang υποστήριξε ότι η Κίνα είναι αντίθετη στη δημιουργία τοίχους και εμποδίων που διαταράσσουν τις παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας