Harpoon μεταφερονται στην Οδησσό-Οι ΗΠΑ υποκινούν τη μεγαλύτερη μάχη μετά1940

1290

Η Βρετανία δίνει άμεσα αντιπλοϊκούς πυραύλους Harpoon για την άμυνα της Οδησσού καθώς και εκατοντάδες αντιαρματικούς και αντιαεροπορικούς πυραύλους λίγο πριν την έναρξη της μεγαλύτερης μάχης από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αποστέλλονται άμεσα 120 τεθωρακισμένα και νέοι αντιπλοϊκοί πύραυλοι, επιπλέον αντιαεροπορικά συστήματα Starstreak, 800 αντιαρματικοί πύραυλοι και drones.

Ενώ οι πληροφορίες ανέφεραν πως τα αντιπλοϊκά συστήματα που θα παραδώσει η Βρετανία είναι τα Sea Skua και SpearSea, πριν λίγο βρετανοί δημοσιογράφοι  αποκάλυψαν πως θα δοθούν Harpoon για την άμυνα της Οδησσού.

Το θέμα είναι ότι η Ουκρανία δεν διαθέτει πλατφόρμα εκτόξευσης Harpoon. Ποιος θα τους δώσει παράκτια συστήματα; Η ανακοίνωση δημιουργεί πολλά ερωτηματικά.

Ταυτόχρονα υπάρχουν πληροφορίες για διαπραγματεύσεις μεταξύ Ουκρανίας και “άγνωστης χώρας” για μεταφορά βαλλιστικών συστημάτων μεσαίου βεληνεκούς στο Κίεβο. Σκοπός είναι να χτυπήσουν οι Ουκρανοί βαθιά στο ρωσικό έδαφος.

Aπό την πλευρά του, το Πεντάγωνο των ΗΠΑ, τόνισε πως θα επεκτείνει και θα αναβαθμίσει την μετάδοση πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο προς τον ουκρανικό Στρατό καθώς το εύρος εισβολής αλλάζει.

“Η μεγαλύτερη μάχη από τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο”

Ο Ουκρανός ΥΠΕΞ ήταν ξεκάθαρος και προετοίμασε τους πάντες λέγοντας:

Η μάχη του Ντόνμπας είναι σε εξέλιξη. Δεν έχει φτάσει την μέγιστη κλίμακα αλλά κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα σφοδρές συγκρούσεις. Και περισσότερα έρχονται δυστυχώς.

Η μάχη του Ντονμπάς θα σας θυμίσει, και λυπάμαι που το λέω αλλά είναι η αλήθεια, τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπου λάμβαναν χώρα μεγάλες επιχειρήσεις, μανούβρες με εμπλοκή χιλιάδων αρμάτων μάχης, τεθωρακισμένων, δυνάμεων πυροβολικού, μαχητικών κτλ

Δεν θα είναι μια τοπική επιχείρηση σε σχέση με ότι είδαμε με τις ρωσικές προετοιμασίες μέχρι τώρα. Η Ρωσία έχει τα δικά της σχέδια, εμείς έχουμε τα δικά μας και το αποτέλεσμα της μάχης θα αποφασιστεί στο πεδίο”.

Νωρίτερα ο Ουκρανός ΥΠΕΞ τόνισε στη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ:

“Ήρθα στις Βρυξέλλες για να συμμετάσχω στη Σύνοδο και να συναντηθώ με τις συμμαχικές χώρες. Η ατζέντα μου είναι πολύ απλή. Έχει μόνο τρεις λέξεις: όπλα, όπλα και όπλα.

Δείτε βίντεο με τις σοκαριστικές δηλώσεις

Aμερικανοί: Η μάχη θα είναι πολύ αιματηρή – Συγκεντρώθηκαν τεράστιες δυνάμεις!

Το Πεντάγωνο των ΗΠΑ τόνισε πως μεταξύ 6-9 Απριλίου η Ρωσία μετακίνησε επιπλέον 10.000 στρατιώτες στο Ντονμπάς με την συνολική παρουσία να αυξάνεται σε 45.000!

Ταυτόχρονα υπάρχει κινητοποίηση 60.000 Ρώσων εφέδρων όπως έχει ενημερώσει από χτες το WarNews247. Κάποιοι από αυτούς θα πάνε Ανατολική Ουκρανία ενώ άλλοι Υπερδνειστερία.

Ο αριθμός αυτός θα προστεθεί στις 55.000 δυνάμεις του Ντονέτσκ.

Άρα μιλάμε για 120-140.000 μόνο ρωσικές δυνάμεις!

Ταυτόχρονα επιβεβαιώνεται πως η Ουκρανία έχει συγκεντρώσει 90.000 Στρατό με προοπτικές περαιτέρω αύξησης τους.

Αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ανέφερε συγκεκριμένα πως “χιλιάδες επιπλέον Ρώσοι στρατιωτικοί συγκεντρώνονται στα όρια της ουκρανικής πόλης του Χαρκόβου .

Ο αριθμός των τακτικών μονάδων του ρωσικού στρατού κοντά στην πόλη Μπελγκορόντ, λίγες δεκάδες χιλιόμετρα από τα σύνορα των δύο κρατών, αυξήθηκε από τις 30 στις 40, είπε ο αξιωματούχος χθες βράδυ.

Ωστόσο, καθώς το Ντονμπάς το γνωρίζουν καλά τόσο οι ουκρανικές όσο και οι ρωσικές δυνάμεις, καθώς στην περιοχή αυτή διεξάγονται εχθροπραξίες από το 2014, οι μάχες θα είναι σφοδρές.

Η φάση αυτή του πολέμου «μπορεί να είναι πολύ αιματηρή και πολύ άσχημη», προειδοποίησε.

Σε βίντεο που μπορείτε να δείτε, ο ρωσικός Στρατός μεταφέρει διαρκώς ενισχύσεις μέσω της Ζεύξης Ποταμού κοντά στην πόλη Ίζιουμ.

Τεθωρακισμένα BMP-2, BTR-82A, άρματα μάχης Τ-80BV, T-80U,T-80BVM από την 4η ρωσική τεθωρακισμένη Μεραρχία διασχίζουν τον ποταμό Seversky Donets.

Ταυτόχρονα ρωσικές αερομεταφερόμενες δυνάμεις VDV έχουν εισέλθει στην περιοχή του Ντονμπάς και βρίσκονται κοντά στα περίχωρα του Severodonetsk

Στην αεροπορική βάση του Bryansk κοντά στην Ουκρανία, έχουν μετασταθμεύσει ρωσικά αεροσκάφη.

Image
Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας