Μετά Merkel ακολουθεί Hollande-Συμφωνίες Μίνσκ έγιναν για παραχώρηση χρόνου ανασυγκρότησης ΕΔ-Ουκρανίας!!!

1500

Merkel και Hollande ομολογούν την βαθιά υποκρισία τους και ψευτιά τους ενώ φανερώνεται η πολιτική αφέλεια Πούτιν

Μήπως συνεχίζονται οι αυταπάτες από τη Μόσχα;

Οι συμφωνίες του Μινσκ ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στο Κίεβο ώστε να ενισχύσει τον στρατό του, δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Fr. Hollande στην Kyiv Independent επιβεβαιώνοντας ουστιαστικά τις δηλώσειις της πρώην Γερμανίδας Καγκελαρίου Merkel.
«Η Merkel είχε δίκιο. Από το 2014, η Ουκρανία ενίσχυσε το στρατιωτικό της δυναμικό.
Πράγματι, ο ουκρανικός στρατός ήταν εντελώς διαφορετικός από το 2014.
Εκπαιδεύτηκε και εξοπλίστηκε καλύτερα. Είναι η αξία των συμφωνιών του Μινσκ που πήρε το Κίεβο μια τέτοια ευκαιρία», είπε ο πρώην πολιτικός.
Σύμφωνα με τον ίδιο, η γεωπολιτική κατάσταση μετά το 2014 δεν ήταν ευνοϊκή για την Ουκρανία και η Δύση χρειαζόταν μια ανάσα.

Τι είχε δηλώσει η Μerkel (6/12/2022) 

Τη θέση πως η Δύση με τις συμφωνίες του Μίνσκ έδωσε χρόνο στην Ουκρανία προκειμένου να καταστεί ισχυρότερη διατύπωσε νωρίτερα τον Δεκέμβριο του 2022 η πρώην καγκελάριος της Γερμανίας, Angela Merkel, η οποία υποστήριξε πως ήταν ωστόσο, σαφές σε όλους πως η σύγκρουση είχε απλά «παγώσει» και το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί.
«Η συμφωνία του Μινσκ του 2014 ήταν μια προσπάθεια να δοθεί χρόνος στην Ουκρανία.
Αυτή χρησιμοποίησε τον χρόνο αυτό για να καταστεί πιο ισχυρή, κάτι που μπορεί να δει κανείς σήμερα.
Η Ουκρανία του 2014 – 2015 δεν έχει καμία σχέση με τη σημερινή Ουκρανία» υποστήριξε μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit η Merkel.

Ήταν ξεκάθαρο

«Ήταν σε όλους ξεκάθαρο ότι η σύγκρουση είχε παγώσει και ότι το πρόβλημα δεν είχε επιλυθεί» ανέφερε η Merkel, εκφράζοντας αμφιβολία για το κατά πόσα τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να συνδράμουν την Ουκρανία στον βαθμό που το πράττουν σήμερα.
Στα γεγονότα του 2014 η Merkel ήταν καγκελάριος της Γερμανίας, ενώ ήταν από τους βασικούς πρωταγωνιστές στη διαμόρφωση των συνθηκών του Μινσκ που αποσκοπούσαν στην αντιμετώπιση των συγκρούσεων στο Donbass.
Υπενθυμίζεται πωςο Hollande διετέλεσε αρχηγός κράτους από το 2012 έως το 2017 στην Γαλλία.

Η έκπληξη Putin 

Ο Vladimir Piutin παραδέχτηκε τότε (6/12/2022) ότι η δήλωση του πρώην καγκελαρίου της Γερμανίας ήταν απρόσμενη για τον ίδιο.
Ο Πρόεδρος πάντα βασιζόταν στο γεγονός ότι οι γερμανικές αρχές συμπεριφέρονται ειλικρινά στη Ρωσία, όπως είπε χαρακτηριστικά.
Οι συμφωνίες του Μινσκ για την επίλυση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία, που υπογράφηκαν το 2015, προέβλεπαν κατάπαυση του πυρός, απόσυρση βαρέων όπλων από τη γραμμή επαφής, καθώς και συνταγματική μεταρρύθμιση, βασικά στοιχεία της οποίας ήταν η αποκέντρωση και η υιοθέτηση νόμος για το ειδικό καθεστώς ορισμένων περιοχών των περιοχών του Ντόνετσκ και του Λουχάνσκ .
Αυτό το σχέδιο δεν εφαρμόστηκε ποτέ από το Κίεβο γράφει η Ria Novosti.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας