Μετά κατάληψη Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ οι Ρώσοι πάνε για Χάρκοβο-Οδησσό

808
Μετά κατάληψη Ντονέτσκ και Λουγκάνσγκ

Μετά την κατάληψη των περιφερειών του Ντονέτσκ και του Λουγκάνσγκ οι Ρώσοι ετοιμάζουν το έδαφος για την επόμενη φάση του πολέμου που είναι η κατάληψη του Χάρκοβου και της Οδησού.

Τα χτυπήματα σε Χάρκοβο, Ζαπορίζια και Νικολάεφ είναι αναμενόμενο να επαναλαμβάνονται συχνά καθώς οι τρεις αυτές πόλεις αποτελούν άμεσους στόχους των Ρώσων μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις στο Ντόνμπας.

Το Νικολάεφ είναι η «πόρτα» της Οδησσού.

Η Ζαπορίζια είναι η έκτη μεγαλύτερη ουκρανική πόλη και στην ουσία είναι ότι έχει απομείνει υπό τον ουκρανικό έλεγχο στην ομώνυμη περιφέρεια.

Αν η Μόσχα καταφέρει να «αφαιρέσει» αυτές τις μεγάλες πόλεις τον έλεγχο του Κιέβου, ότι θα έχει απομείνει από την Ουκρανία εκτός του ότι δεν θα διαθέτει έξοδο στην Μαύρη Θάλασσα θα έχει  χάσει και τα μεγαλύτερα οικονομικά του κέντρα καθώς θα έχει απομείνει μόνο η πρωτεύουσα και το Λβιβ κοντά στα πολωνικά σύνορα.

Mπαράζ πυραυλικών επιθέσεων διεξήγαγαν σήμερα σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας οι ρωσικές δυνάμεις καταστρέφοντας πέντε κέντρα διοίκησης των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων στις περιοχές του Ντονμπάς και του Μικολάγιεφ ενώ επλήγησαν και τρεις αποθήκες οπλισμού και πυρομαχικών στην περιοχή της Ζαπορίζια, όπως ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Η ανακοίνωση του ρωσικού ΥΠΑΜ ανέφερε επίση ότι η ρωσική αεροπορία έπληξε μία ουκρανική βάση αποθήκευσης οπλισμού και τεχνικού εξοπλισμού σε μία εργοστασιακή μονάδα που παρήγαγε τράκτορες στο Χάρκοβο, στα βορειοανατολικά της Ουκρανίας.

Σε ότι αφορά την πόλη Λισιτσάνσκ απομένει ένας πολύ μικρός τομέας στο νότιο τμήμα, που δεν έχει ακόμα εκκαθαριστεί. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες το ρωσικό ΥΠΑΜ να ανακοινώσει την πλήρη κατάληψη της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας