Mεγάλης κλίμακας πυραυλική επίθεση με εμπρηστικά βλήματα–Οι Ρώσοι ελέγχουν το Novoselovskoye

4679

Προέλαση ρωσικών δυνάμεων σε όλο το μέτωπο

Σφοδρές συγκρούσεις διεξάγονται στην γραμμή Svatovo-Kremennaya με τον ρωσικό Στρατό να προχωρά σε ευρείας κλίμακα εμπρηστική πυραυλική επίθεση κατά ουκρανικών θέσεων με χρήση TOS-1. Eίναι το μόνο τμήμα του μετώπου που οι Ρώσοι χρησιμοποιούν εκτεταμένα θερμοβαρικά βλήματα.

Οι ρωσικές δυνάμεις οι οποίες έχουν δημιουργήσει οχυρωματικά αμυντικά έργα πίσω από το Svatovo έχουν καταφέρει να αναχαιτίσουν  πολυάριθμες ουκρανικές επιθέσεις και να θέσουν τις βάσεις για μελλοντική αντεπίθεση προς το Kουπιάνσκ το οποίο κατέλαβαν οι Ουκρανοί το φθινόπωρο.

Τις τελευταίες ημέρες, οι Ουκρανοί έχασαν στο συγκεκριμένο μέτωπο σημαντικά υψώματα και οικισμούς. Την Κυριακή προχώρησαν σε αναδιοργάνωση και εξαπέλυσαν αντεπιθέσεις για να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Στα βόρεια του τμήματος Ploschanka-Makeevka-Nevsky γίνονται σφοδρές μάχες. Μια απόπειρα επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας με πεζικό και άρματα μάχης κατέληξε σε συντριβή. Το ρωσικό πυροβολικό λειτούργησε αποτελεσματικά κατά μήκος της αμυντικής γραμμής συντρίβοντας την ουκρανική απόπειρα.

Στον άξονα Svatovo-Kremennaya λαμβάνουν χώρα οι πιο σφοδρές συγκρούσεις μετά το Bakhmut, με τους Ουκρανούς να συγκεντρώνουν ισχυρές δυνάμεις.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας χρησιμοποιούν άρματα μάχης και πυροβολικό πλήττοντας τις θέσεις της  80ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας Εφόδου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Αυτή η μονάδα αποτελείται από Δυτικούς Ουκρανούς, ο τόπος μόνιμης ανάπτυξης της είναι στο Λβιβ. Το 80ο Αερομεταφερόμενο Τάγμα Πεζικού συμμετείχε στις μάχες στην κατεύθυνση του Χάρκοβο και στην περιοχή του χωριού Belogorovka του Λουγκάνσκ. Σύμφωνα με ορισμένες αναφορές, ήταν οι στρατιώτες αυτής της ταξιαρχίας που συμμετείχαν στην εκτέλεση έντεκα Ρώσων αιχμαλώτων στο χωριό Makeevka.

Οι Ρώσοι αναμένεται να ξεκινήσουν ξανά επιθετικές επιχειρήσεις μετά το πάγωμα του εδάφους. Και οι δύο πλευρές συγκεντρώνουν όλες τις διαθέσιμες εφεδρείες στην περιοχή.

Βίντεο: Oι Ρώσοι πλήττουν με αυτόματο εκτοξευτή χειροβομβίδων AGS-17 Ουκρανούς στρατιώτες που κινούνται στη Novoselovka

Βίντεο: Ρωσικές επιθέσεις κατά Ουκρανών στο μέτωπο του Svatovo

Οι Ρώσοι μπήκαν στο Novoselovskoye – Μάχες στο Nevskoe 

Σφοδρές μάχες διεξάγονται στο Novoselovskoye, με τον ρωσικό Στρατό να εξαπολύει μπαράζ θερμοβαρικών ρουκετών TOS-1.

Σύμφωνα με τους Ρώσους, το μεγαλύτερο μέρος του οικισμού βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η ρωσική επίθεση καλύφθηκε με ισχυρά πυρά του πυροβολικού.

Παράλληλα, σύμφωνα με Ρώσους στρατιωτικούς ανταποκριτές, έχουν ξεκινήσει οι μάχες για τον οικισμό Nevskoe με τις ρωσικές δυνάμεις να προχωρούν κατά 12 χλμ.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές:

“Μετά την κρίσιμη κατάσταση που επικρατούσε στα περίχωρα της Kremennaya, οι ουκρανικές δυνάμεις υποχώρησαν κατά περίπου 12 χιλιόμετρα. Οι μάχες για τον οικισμό Nevskoe βρίσκονται σε εξέλιξη και η Kremennaya βρίσκεται ήδη εκτός της ζώνης καταστροφής των ουκρανικών όπλων.

Στην κατεύθυνση του Λουγκάνσκ, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας διεξάγουν ήδη χερσαίες επιχειρήσεις στο Nevskoe. Σοβαρή τακτική προώθηση. Ο αυτοκινητόδρομος R-66 είναι ήδη πολύ πίσω τους».

Μια τέτοια εντατική πρόοδος μπορεί να υποδηλώνει ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας έχουν χάσει την πρωτοβουλία προς αυτή την κατεύθυνση, αν και το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας δεν έχει αναφέρει επίσημα την πρόοδο στον τομέα αυτό.

Σε περίπτωση που τα ρωσικά στρατεύματα καταφέρουν πραγματικά να πάρουν τον έλεγχο του οικισμού Nevsky, αυτό θα επιτρέψει τον έλεγχο του μεγαλύτερου μέρους των συνόρων του Λουγκάνσκ, ενώ θα απειληθεί η κίνηση των ουκρανικών δυνάμεων βόρεια του αυτοκινητοδρόμου R66.

Βίντεο: Ουκρανικό άρμα μάχης T-64BV ανατινάζεται στην Novolselovka

Βίντεο: TOS-1 πλήττει ουκρανικές θέσεις στο Svatovο

Μεγάλης κλίμακας πλήγματα με θερμοβαρικά στη Κamenka

Οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν μεγάλης κλίμακας επίθεση με θερμοβαρικές ρουκέτες εναντίον ουκρανικών θέσεων στην περιοχή του οικισμού Kamenka.

Ένα μη επανδρωμένο εναέριο όχημα κατέγραψε τη στιγμή των ισχυρών χτυπημάτων με τη χρήση βαρέων φλογοβόλων συστημάτων TOS-1A εναντίον θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας κοντά στο χωριό Kamenka.

Τα πλήγματα έγιναν με τη χρήση θερμοβαρικών πυρομαχικών υψηλής ισχύος και λόγω της υψηλής πυκνότητας προκάλεσαν αρκετά σοβαρές ζημιές στην οχυρωμένη περιοχή του ουκρανικού στρατού.

Στα καρέ βίντεο, μπορείτε να δείτε ότι το σύστημα TOS-1A πλήττει 12 φορές σχεδόν το ίδιο σημείο.

Προηγουμένως είχε διαπιστωθεί ότι οι θέσεις των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας βρίσκονται στην περιοχή του οικισμού Kamenka και για να προκληθούν οι μέγιστες ζημιές, αποφασίστηκε από την ρωσική Διοίκηση η χρήση βαρέων συστημάτων TOS-1A

Βίντεο: ΤOS-1 βομβαρδίζει ουκρανικές θέσεις στην Kamenka

Βομβαρδισμός με TOS-1A εναντίον ουκρανικών θέσεων στo Novoselovskoye

Το χωριό Novoselovskoye, που βρίσκεται στο έδαφος της περιφέρειας Λουγκάνσκ, από όπου οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις προσπαθούν να οργανώσουν επίθεση εναντίον της πόλης Σβάτοβο, δέχθηκε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις από συστήματα TOS-1A .

Οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν με θερμοβαρικά πυρομαχικά, με αποτέλεσμα η καταστροφή να είναι εξαιρετικά ισχυρή. Την ίδια ώρα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε στις δυτικές παρυφές του οικισμού, όπου τα ουκρανικά στρατεύματα προσπάθησαν να διαρρήξουν την ρωσική άμυνα.

Στα καρέ βίντεο μπορείτε να δείτε πώς δύο θερμοβαρικά πυρομαχικά χτυπούν σχεδόν στο ίδιο σημείο, και ως εκ τούτου, η περιοχή μετατράπηκε κυριολεκτικά σε ερείπια.

Η περιοχή αυτή αποτρέπει περαιτέρω διείσδυση στον οικισμό Kuzemovka και προστατεύει το Svatovo.

Κάποια στιγμή ουκρανικά άρματα μάχης κατάφεραν να εισβάλλουν στα βόρεια προάστια του οικισμού.

Σε καρέ βίντεο που γυρίστηκαν από μη επανδρωμένο αεροσκάφος, μπορείτε να δείτε τη μάχη μεταξύ μιας τεθωρακισμένης ομάδας ρωσικών και ουκρανικών στρατευμάτων. Η μάχη γίνεται στις βόρειες παρυφές ενός οικισμού.

Δείτε το βίντεο

Δείτε χάρτες

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας