Μεγάλη στιγμή για ρωσική Αεροπορία: Μπαίνει σε υπηρεσία το μαχητικό Su-57

2782

Το ρωσικό stealth μαχητικό αεροσκάφος πέμπτης γενιάς, το Sukhoi Su-57 Felon, μπαίνει επιτέλους σε υπηρεσία στην ρωσική Αεροπορία.

Σύμφωνα με αναφορές, το 23ο Σύνταγμα Αεροπορίας Μάχης (Istrebitelnyi Aviatsionnyi Polk, IAP) που εδρεύει στο Dzyomgi στην Άπω Ανατολή της Ρωσίας θα είναι η πρώτη επιχειρησιακή μονάδα εντός των Ρωσικών Αεροδιαστημικών Δυνάμεων (VKS) που θα δεχτεί τα νέα μαχητικά.

Αυτή η μονάδα αποτελεί μέρος της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης» της Ρωσίας στην Ουκρανία. Θεωρείται μια επίλεκτη μονάδα της Ρωσικής Αεροπορίας και έχει φιλοξενήσει τα πιο προηγμένα μαχητικά της Ρωσίας εδώ και δεκαετίες.

Ωστόσο, υπάρχουν πολλές αναφορές για χρήση των Su-57 στις μάχη κατά της Ουκρανίας. Συνεπώς, αυτό που συμβαίνει τώρα είναι απλώς η επίσημη εισαγωγή στην υπηρεσία των ρωσικών δυνάμεων.

Τον Οκτώβριο, ο στρατηγός Σεργκέι Σουροβίκιν, διοικητής των ρωσικών στρατευμάτων που επιχειρούν στην Ουκρανία είχε δηλώσει ότι «το μαχητικό πέμπτης γενιάς Su-57 ξεχωρίζει στις επιχειρήσεις», επιβεβαιώνοντας ότι το ρωσικό μαχητικό πραγμτοποιούσε αποστολές πριν καν μπει σε επίσημη υπηρεσία με τη ρωσική μονάδα ελίτ.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας