Με κατεπείγουσα εντολή Putin αυξάνεται η παραγωγή των τρομακτικών Tu-160M

1198

Ο «Λευκός Κύκνος» είναι… ο εφιάλτης της Δύσης

Η αναβάθμιση του στρατηγικού βομβαρδιστικού Tu-160M θα του επιτρέψει να μεταφέρει νέα όπλα, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων οπλισμών ανακοίνωσε την Παρασκευή (24/3/2023) η ρωσική κρατική εταιρεία Rostec, μετά από ταξίδι του γενικού διευθυντή της Sergey Chemezov στο εργοστάσιο αεροπορίας Gorbunov στο Καζάν.
«Η εταιρεία παράγει αναβαθμισμένα βομβαρδιστικά που φέρουν στρατηγικούς πυραύλους.
Η απόφαση να ξαναρχίσει η παραγωγή τους ελήφθη από τον πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin.
Τα αναβαθμισμένα αεροσκάφη έχουν διευρυμένες δυνατότητες μάχης.

Νέοι τύποι όπλων

«Η περαιτέρω ανάπτυξη θα επιτρέψει στα νέα αεροσκάφη να χρησιμοποιούν νέους τύπους όπλων, συμπεριλαμβανομένων των πλέον προηγμένων», ανέφερε η εταιρεία σε δήλωσή της.
«Η εταιρεία αυξάνει την παραγωγή των διάσημων λευκών κύκνων, που αποτελούν το χαρακτηριστικό κομμάτι της στρατηγικής μας αεροπορίας.
Είναι μοναδικά αεροσκάφη, όμορφα εξωτερικά και τρομερά όσον αφορά τις δυνατότητές τους», ανέφερε ο επικεφαλής της Rostec.
Το πρόγραμμα για την επανέναρξη της παραγωγής αεροπλάνων Tu-160, που αναβαθμίστηκαν ως Tu-160M, τέθηκε σε εφαρμογή με απόφαση του Ρώσου προέδρου Vladimir Putin.
Το Tu-160 είναι το μεγαλύτερο και ισχυρότερο υπερηχητικό αεροσκάφος στην ιστορία της στρατιωτικής αεροπορίας με μεταβλητή γεωμετρία φτερών.
ty_b.jpg
Νωρίτερα, το TASS ανέφερε ότι ένα δεύτερο νεότευκτο στρατηγικό βομβαρδιστικό είχε σταλεί σε σταθμό δοκιμών πτήσης και ένα τρίτο τέτοιο αεροπλάνο βρίσκεται τώρα υπό κατασκευή.

Το ταχύτερο βομβαρδιστικό στον κόσμο

Εξωτερικά, το αναβαθμισμένο Tu-160M διαφέρει ελάχιστα από τα αεροσκάφη σοβιετικής κατασκευής.
Τη σημαντικότερη καινοτομία αποτελεί η τοποθέτηση των πιο σύγχρονων, πιο οικονομικών και πιο ισχυρών κινητήρων NK-32-02 στη θέση των στροβιλοαντιδραστήρων διπλής ροής τριών αξόνων κινητήρων NK-32 που είχαν σχεδιαστεί το 1983.
Χάρη στα ισχυρά συστήματα πρόωσης, το Tu-160 μπορεί να αναπτύσσει ταχύτητα έως 2.200 χιλιόμετρα την ώρα και έχει τον τίτλο του ταχύτερου βομβαρδιστικού στον κόσμο.
Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό, πως έφεραν πυραύλους cruise Κh-101 και Κh-102.
Επιπλέον, οι «λευκοί κύκνοι» χρησιμοποιούν αντιπλοϊκούς πυραύλους μεγάλης εμβέλειας.
tup.jpg
Χάρη σто ειδικό σύστημα που βασίζεται στο SVP-24 «Hephaestus», όπως και στα βομβαρδιστικά Su-24 και Tu-22, οι ακαθοδήγητες βόμβες μπορούν να γίνουν όπλα υψηλής ακρίβειας.
Ωστόσο, αναπτύσσεται και νέος οπλισμός.
Πρόκειται για τον πολλά υποσχόμενο υπερηχητικό πύραυλο μεγάλης εμβέλειας X-95.
Η ταχύτητά του θα ξεπερνά τα 5 Μαχ, γεγονός που θα καταστήσει εξαιρετικά δύσκολο τον εντοπισμό και την αναχαίτισή του από τα συστήματα αεράμυνας.
Όπως έγινε γνωστό ο X-95 θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει και πυρηνική κεφαλή.
kyknos_1.jpg

Το Tu-160M διαθέτει σύγχρονο ηλεκτρονικό εξοπλισμό, συστήματα προστασίας, πλοήγησης και προσδιορισμού σύνθετων στόχων, καθώς και αυτοματοποιημένες εντολές και σύστημα ελέγχου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας