Mαζική μετακίνηση Iskander με πυρηνικές κεφαλές στα σύνορα με Φινλανδία

2076

Έθεσαν εντός Βολής το Ελσίνκι

Άμεση ήταν η απάντηση της Ρωσίας καθώς μετέφερε τουλάχιστον επτά(!) βαλλιστικά συστήματα Iskander στα σύνορα με τη Φινλανδία. Τα συστήματα αυτά από δω και πέρα θα φέρουν πυρηνική κεφαλή.

Η ρωσική στρατιωτική φάλαγγα εντοπίστηκε στην περιοχή Vyborg με κατεύθυνση τα σύνορα με Φινλανδία.

Οι εξελίξεις δεν είναι καθόλου καλές καθώς ολόκληρη η Βαλτική και ειδικά η Φινλανδία θα πρέπει να ζουν από δω και πέρα με τον πυρηνικό τρόμο καθώς οι Ρώσοι θα θέσουν σε μόνιμη περιπολία πυρηνικές δυνάμεις στην περιοχή.

H αναφορά των Ρώσων στρατιωτικών αναλυτών και εμπειρογνωμόνων είναι αποκαλυπτική για το τι συμβαίνει και πως αλλάζει όλη η κατάσταση ασφαλείας στα Βόρεια σύνορα της Ρωσίας. Η αναφορά βρίσκεται ήδη στα χέρια Β.Πούτιν και συζητήθηκε στο τελευταίο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας της Ρωσίας.

Πυρηνικοί Iskander στα σύνορα με Φινλανδία

Το γεγονός ότι μετέφεραν άμεσα μια ολόκληρη Μεραρχία βαλλιστικών συστημάτων Iskander στα σύνορα με Φινλανδία σημαίνει ότι η Μόσχα έθεσε εντός βολής όλες τις στρατηγικές εγκαταστάσεις της Φινλανδίας μέχρι και την πρωτεύουσα της χώρας, το Ελσίνκι.

Παρόμοια συστήματα αναμένεται να εμφανιστούν και από την πλευρά του Μουρμάνσκ ώστε η Φινλανδία να κυκλωθεί.

Χτες, η ρωσική τηλεόραση ανέφερε χαρακτηριστικά:

«Ο επίσημος λόγος τους είναι ο φόβος. Αλλά θα έχουν περισσότερο φόβο στο ΝΑΤΟ. Όταν εμφανιστούν οι βάσεις του ΝΑΤΟ στη Σουηδία και τη Φινλανδία, η Ρωσία δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να εξουδετερώσει την ανισορροπία και τη νέα απειλή αναπτύσσοντας τακτικά πυρηνικά όπλα».

Aυτό ακριβώς έγινε και συνέβη πολύ γρήγορα.

Αναφορά-σοκ για τα Βόρεια σύνορα της Ρωσίας – Μεγάλος κίνδυνος από Φινλανδία

Ρώσοι αναλυτές αναφέρουν ότι η Φινλανδία αποτελεί μεγάλη απειλή για τη Ρωσία, λόγω της παρουσίας κοινών συνόρων μήκους 1271,8 χιλιομέτρων, της γειτνίασης με τη δεύτερη μεγαλύτερη ρωσική μητρόπολη της Αγίας Πετρούπολης και της ικανότητας να εμποδίζει την έξοδο από τον Φινλανδικό Κόλπο των πλοίων του Στόλου της Βαλτικής.

Πρώτον,  οι Φινλανδικές Δυνάμεις Αυτοάμυνας είναι μικρές μόνο σε καιρό ειρήνης. Το Ελσίνκι “έχτισε” τον στρατό του σύμφωνα με τα πρότυπα του ΝΑΤΟ και με πληθυσμό λιγότερο από 5,5 εκατομμύρια ανθρώπους, το 80% των ανδρών υπηρετεί σε αυτόν. Σε περίπτωση πολέμου, η δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων μπορεί εύκολα να αυξηθεί σε 280.000.

Για σύγκριση, αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί ακριβώς στον αριθμό όλων των χερσαίων δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο οποίος είναι επίσης 280.000 (από το 2021). Και αυτό έχει μεγάλη σημασία, αφού σχεδόν όλες οι ρωσικές χερσαίες δυνάμεις συμμετέχουν πλέον σε επιχείρηση στην Ουκρανία, η οποία είναι άγνωστο πότε θα τελειώσει.

Δεύτερον, το Ελσίνκι παρήγγειλε 64 μαχητικά αεροσκάφη πέμπτης γενιάς F-35A από τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και μια παρτίδα 120 βλημάτων αέρος-εδάφους AGM-158 JASSM που έχουν σχεδιαστεί για να καταστρέφουν υψηλής αξίας, κινητούς και σταθερούς στόχους.

Χάρη σε αυτά, η φινλανδική Αεροπορία θα είναι σε θέση να απειλεί ολόκληρη τη βορειοδυτική Ρωσία: την Αγία Πετρούπολη και την περιοχή του Καλίνινγκραντ με τον στόλο της Βαλτικής μας και ακόμη και τον Βόρειο Στόλο της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Παρεμπιπτόντως, τα μαχητικά «stealth» F-35A είναι φορείς πυρηνικών όπλων. Μετά την ένταξη της Φινλανδίας στο μπλοκ του ΝΑΤΟ, αυτό θα αποκτήσει μια εντελώς νέα στρατηγική σημασία για την ασφάλεια ολόκληρης της περιοχής.

Τρίτον, παρά τον μικρό αριθμό, το φινλανδικό ναυτικό αποτελεί πραγματική απειλή για τον στόλο της Βαλτικής της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Διαθέτει περίπου 6 πλοία ναρκοθέτησης και 13 ναρκαλιευτικά, καθώς και 8 ταχύπλοα σκάφη πυραύλων που εκτελούν επιχειρήσεις υποστήριξης πυρός.

Αυτά θα μπορούσαν εύκολα να εμποδίσουν την έξοδο του ρωσικού Στόλου από τον Φινλανδικό Κόλπο.

Αν πριν το πρόβλημά για τους Ρώσους ήταν μόνο η Εσθονία, που διαθέτει αντιπλοϊκά συστήματα, ναρκαλιευτικά και πλοία ναρκοθέτησης τώρα θα προστεθεί σε αυτήν και η Φινλανδία.

Τα πλοία του Στόλου της Βαλτικού της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε περίπτωση σύγκρουσης με το ΝΑΤΟ θα αναγκαστούν να παραμείνουν εγκλωβισμένα, μη μπορώντας να εγκαταλείψουν με ασφάλεια τη βάση.

Τέλος, αυτά είναι τα προβλήματα που δημιουργεί μόνο η Φινλανδία. Σε αυτά πρέπει να προστεθούν τα όπλα  του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθούν στο έδαφος της: αεροπορία, MLRS μεγάλου βεληνεκούς, βαλλιστικά συστήματα, συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας κ.λπ.

Καθώς κλιμακώνεται ο Ψυχρός Πόλεμος, τα αμερικανικά τακτικά πυρηνικά όπλα μπορεί επίσης να εμφανιστούν στα βόρεια σύνορα της Ρωσίας τα οποία θα απειλούν την περιοχή εκτόξευσης των πυρηνικών πυραύλων της Ρωσίας και το πυρηνικό οπλοστάσιο.

Το ΝΑΤΟ θα μπορεί να τοποθετήσει πυραύλους εκεί και να κτυπήσει τις βάσεις των ΡΩΣΙΚΏΝ πυρηνικών υποβρυχίων στη Θάλασσα του Μπάρεντς και, το σημαντικότερο, στο Severodvinsk.

Μόνη λύση τα πυρηνικά για την Ρωσία

Ρωσικές στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η Ρωσία θα πρέπει να ξοδέψει πολλά χρήματα για την ανοικοδόμηση ολόκληρου του συστήματος ασφαλείας στα βορειοδυτικά της χώρας. Θα πρέπει να ενισχυθεί σημαντικά το σύστημα αεράμυνας/αντιπυραυλικής άμυνας, καλύπτοντας την Αγία Πετρούπολη και ολόκληρο το βιομηχανικό σύμπλεγμα της.

Επιπλέον τονίζουν ότι:

“Η πορεία της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία έδειξε ξεκάθαρα ότι η σημερινή δύναμη των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας σαφώς δεν επαρκεί για να σταματήσει τις τρέχουσες απειλές. Είναι σίγουρα αδύνατο να γίνει χωρίς αύξηση του αριθμού των χερσαίων δυνάμεων και, ίσως, το ζήτημα της ασφάλειας των παραμεθόριων περιοχών θα πρέπει να επιλυθεί μέσω της δημιουργίας μονάδων εδαφικής άμυνας.

Εάν συμβεί κάτι κακό τώρα στα βορειοδυτικά, θα πρέπει να αποσύρουμε τα στρατεύματα από την Ουκρανία, όπου χρειάζεται κάθε στρατιώτης, πολεμώντας ενάντια σε έναν αριθμητικά ανώτερο εχθρό. Το ίδιο μπορεί να ειπωθεί για τις περιοχές που συνορεύουν με άλλες χώρες μη φιλικές προς τη Ρωσία.

Ταυτόχρονα, πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι η συνολική συμβατική στρατιωτική ισχύς του μπλοκ του ΝΑΤΟ είναι αντικειμενικά ανώτερη από αυτή της Ρωσίας.

Ως εκ τούτου, ως αποτρεπτικό μέτρο, θα πρέπει να οπλιστούν τα πλοία του στόλου της Βαλτικής και του Βόρειου Στόλου της Ρωσικής Ομοσπονδίας με πυραύλους Kalibr με πυρηνικές κεφαλές.

Επίσης, πυρηνικά θα πρέπει να φέρουν και οι Iskander-M.

Οι βόρειοι γείτονές μας, που αποφάσισαν να ενταχθούν στο αντιρωσικό στρατιωτικό μπλοκ, πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι θα γίνουν πλέον στόχοι προτεραιότητας για ένα πυρηνικό χτύπημα. Τα αστεία τελείωσαν”.

Δείτε το βίντεο με την μεταφορά Iskander στα σύνορα με Φινλανδία

Image

Image

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας