Μαζική διαδήλωση στο Λονδίνο-Πάνω από 100.000 διαδηλωτές για την Παλαιστίνη

688

Στους δρόμους του Λονδίνου βγήκαν το Σάββατο σε ένδειξη διαμαρτυρίας, περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι για να υπερασπιστούν τα δικαιώματα των Παλαιστινίων στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη μετά τη βίαιη απάντηση του Ισραήλ στις επιθέσεις της Χαμάς. Ανάλογες διαδηλώσεις διοργανώνονται και σε άλλες πόλεις της Βρετανίας.

Στην ειρηνική διαδήλωση στους δρόμους του κεντρικού Λονδίνου κυμάτιζαν παλαιστινιακές σημαίες παρόλου που η αστυνομία έχει προειδοποιήσει πως σημαίες και συνθήματα υπέρ της Χαμάς ή άλλης επισήμως θεωρούμενης ως τρομοκρατική οργάνωσης επισύρουν σύλληψη.

Μέχρι τις 2 μ.μ., η αστυνομία δήλωσε ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην διαδήλωση.

Κυριαρχούσαν συνθήματα όπως «Ελευθερία στην Παλαιστίνη», ενώ πανό έγγραφαν «σταματήστε να βομβαρδίζετε τη Γάζα».

Περισσότεροι από 4.100 άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα σκοτωθεί στη Γάζα ως αποτέλεσμα μιας συνεχιζόμενης εκστρατείας αεροπορικών επιδρομών ως αντίδραση στην εισβολή μαχητών της Χαμάς, κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 1.400 Ισραηλινοί – η συντριπτική πλειονότητα των οποίων ήταν άμαχοι.

Η μεγάλη διαδήλωση πραγματοποιήθηκε τη στιγμή που ο υπουργός Εξωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου Τζέιμς Κλίβερλι ανακοίνωσε ότι συνομίλησε με Ισραηλινούς αξιωματούχους για να τους υπενθυμίσει «το καθήκον τους να σέβονται το διεθνές δίκαιο».

Παράλληλα με την κύρια πορεία, η αμφιλεγόμενη ισλαμική ομάδα Hizb ut-Tahrir – που σημαίνει “Κόμμα της Απελευθέρωσης” και πρωτοεμφανίστηκε στη Βρετανία τη δεκαετία του 1980 – διοργανώνει τη δική της διαμαρτυρία έξω από την αιγυπτιακή και την τουρκική πρεσβεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας