Μαζικές ρωσικές επιθέσεις σε όλο το μέτωπο-Μακελειό 500-Ουκρανών νεκρών στη Χερσώνα

1361

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε πως τα ρωσικά στρατεύματα εξολόθρευσαν πάνω από 80 στρατιώτες

Στην περιοχή της Χερσώνας, εξαπολύθηκε μεγάλη αντεπίθεση των ρωσικών δυνάμεων και σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, πάνω από 500 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν ενώ άλλοι 137 συνελήφθησαν.

Ως αποτέλεσμα βομβαρδισμών βασικά από ρουκετοβόλα BM-21 οι μεγάλες απώλειες που είχαν η 24η και η 28η μηχανοποιημένη Ταξιαρχία των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στις περιοχές Red Banner και Novogrigorovka στην νότια περιοχή Nikolaev, καθώς και της 46ης αεροπορικής Ταξιαρχίας της Ουκρανίας στις περιοχές των οικισμών Sukhoi Stavok και Belogorka στη Χερσώνα, τις έθεσαν ουσιαστικά εκτός μάχης.

Στην άλλη πλευρά του μετώπου «ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις εξαπέλυσαν πλήγμα με όπλα υψηλής ακρίβειας στην περιοχή του Χάρκοβο στα σημεία ανάπτυξης των ουκρανικών στρατευμάτων» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας Igor Konashenkov σε ενημέρωση Τύπου.

«Στην περιοχή του Χάρκοβο, η περιοχή Odnorobovka και η λάδια η πόλη, δέχθηκαν μαζικά πυρά και πάνω από 30 στρατιώτες των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας και 10 μονάδες στρατιωτικού εξοπλισμού καταστράφηκαν».

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε επίσης ότι στην περιοχή του οικισμού Spornoye στη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονιένσκ (DPR), τα ρωσικά στρατεύματα εξολόθρευσαν πάνω από 80 στρατιώτες, καθώς και 8 τεθωρακισμένα οχήματα και πέντε φορτηγά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας