Ματ Σ.Σουροβίκιν: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ο Ουκρανικός Στρατός-Συνεχείς υποχωρήσεις

1560

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει εισέλθει ο ουκρανικός Στρατός στο Ντονμπάς καθώς οι ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν σε διάφορα μέτωπα. Οι Ρώσοι μπήκαν στο Vodiane ενώ είναι πολύ κοντά στο να εκκαθαρίσουν και το Nevelskoye θωρακίζοντας την περίμετρο του Ντονέτσκ.

Υπό το βάρος της ρωσικής προέλασης, η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση μεταφέρει την 80η, την 81η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και την 95η ξεχωριστή αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στο Ντονμπάς.

Παράλληλα η 65η Ταξιαρχία και το 16ο Τάγμα της 58ης ανεξάρτητης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας εγκαταλείπουν την Ζαπορίζιε και μεταβαίνουν εσπευσμένα στο Bakhmut.

Όλα δείχνουν ότι η επίθεση των Ουκρανών προς Μελιτόπολη και Μπερντιάνσκ ακυρώθηκε. Πρωταρχικός σκοπός τους πλέον είναι να ενισχυθεί η άμυνα του Bakhmut. Αλλά για πόσο και με ποιο κόστος;

Μπορούμε να πούμε ότι ο Σ.Σουροβίκιν έβαλε το όπλο στο κρόταφο του Β.Ζελένσκι και των Ουκρανών στρατηγών.

Και αυτό γιατί η Ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση βρίσκεται μπροστά σε μια εφιαλτική επιλογή:

Ποιες περιοχές να ενισχύσει με στρατιωτικές δυνάμεις και ποιες να εγκαταλείψει. Ακόμη και με τις υπάρχουσες δυνάμεις και χωρίς να υπολογίζονται οι 250.000 Ρώσοι έφεδροι που δεν έχουν μεταβεί ακόμη στα ουκρανικά μέτωπα, οι Ουκρανοί δεν αντέχουν.

Συνεπώς πολύ σύντομα το Κίεβο θα πρέπει να αποφασίσει ποιες περιοχές θα παραδώσει και ποιες θα υπερασπιστεί μέχρι τέλους.

Το Κίεβο μεταφέρει επίλεκτες Μονάδες στο Ντονμπάς

Σύμφωνα με πληροφορίες η ουκρανική διοίκηση αποφάσισε να ενισχύσει τις δυνάμεις της σε ορισμένες περιοχές στο Ντονμπάς στέλνοντας επίλεκτες μονάδες.

Πρόκειται κυρίως για τις κατευθύνσεις Krasnolimansk και Kupyansk. Αιτία για την εσπευσμένη μεταφορά δυνάμεων είναι ο φόβος των Ουκρανών πως τα ρωσικά στρατεύματα θα σπάσουν την αμυντική τους διάταξη.

Υπό το βάρος των δυσμενών εξελίξεων, η ουκρανική στρατιωτική Διοίκηση μεταφέρει την 80η, την 81η αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και την 95η ξεχωριστή αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία στις περιοχές Krasny Liman και Kupyansk.

Μιλάμε για πρόσθετους εφεδρικούς σχηματισμούς αυτών των ταξιαρχιών, που έμειναν για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. 

Οι πρόσφατες επιτυχημένες ενέργειες του ρωσικού στρατού ανάγκασαν τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας να λάβει αυτά τα μέτρα προκειμένου να αποτρέψει μια πιθανή κατάρρευση.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας πραγματοποιούσαν συνεχώς επιθέσεις για δύο μήνες κοντά στις πόλεις Svatovo και Kremennaya προκειμένου να σπάσουν το μέτωπο στη ζώνη ευθύνης του Λουγκάνσκ.

Ως αποτέλεσμα της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, οι πόλεις Kupyansk και Krasny Liman ανακαταλήφθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας – η πρώτη στα μέσα Σεπτεμβρίου και η δεύτερη στις αρχές Οκτωβρίου.

Bίντεο: Δυνάμεις του Ντονέτσκ κτυπούν με αντιαρματικούς πυραύλους Kornet ουκρανικές θέσεις στο Vodiane

Ο ρωσικός στρατός μπήκε στο Vodiane

Οι δυνάμεις του Ντονέτσκ μπήκαν στην πόλη Vodiane. Το προπύργιο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας αποτελεί πλέον παρελθόν.

Στην περιοχή επιχειρούν εδώ και μήνες οι δυνάμεις “Σπάρτη” και “Σομαλία” με άρματα μάχης Τ-80 μαζί με την μονάδα «Θύελλα» της 1ης Σλαβικής Ταξιαρχίας της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ.

Το Vodiane, μαζί με τον οικισμό “Experience”  ήταν προπύργια των Ουκρανών για πολλά χρόνια. Από εκεί ξεκινούσαν οι ουκρανικές επιθέσεις εναντίον του Ντόνετσκ και της Μακέεβκα.

Οι Ουκρανικές δυνάμεις  λόγω απωλειών και ισχυρών πιέσεων, αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Οι απώλειες που έχουν υποστεί είναι μεγάλες. Οι εικόνες δείχνουν την ισοπέδωση της περιοχής μαζί με τις ουκρανικές θέσεις.

Πέφτει και το προπύργιο των Ουκρανών στο Nevelskoye

Εκτός από το Vodiane, η κατάσταση των Ουκρανών έχει χειροτερέψει τόσο στο Pervomayskoye όσο και στο Nevelskoye.

Τα ρωσικά στρατεύματα σφυροκοπούν διαρκώς τις ουκρανικές θέσεις. Σύμφωνα με τους Ρώσους, το Nevelskoye θα εκκαθαριστεί πολύ σύντομα.

Στην περιοχή επιχειρούν δυνάμεις της 100ης Ταξιαρχίας Φρουρών του 1ου Σώματος Στρατού του Ντονέτσκ υπό την κάλυψη της ρωσικής Αεροπορίας.

“Αυτό το χωριό μετατράπηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε μια ισχυρή οχυρωμένη περιοχή, αλλά η επίθεση μας έχει καταστρέψει τις εχθρικές άμυνες” αναφέρουν οι Ρώσοι.

“Τα στρατεύματά μας συνεχίζουν να προελαύνουν, σφίγγοντας το δαχτυλίδι γύρω από την Avdiivka” τόνισε από την πλευρά του ο Ντένις Πουσίλιν, αναπληρωτής αρχηγός του Ντονέτσκ.

Ανέφερε επίσης τις επιτυχίες των δυνάμεων στις κατευθύνσεις Maryinsky και Artemovsky, όπου πλήθος οικισμών καταλήφθηκαν τις τελευταίες ημέρες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας