Μανιτάρι 150-μέτρων στην Avdiika-Οι Ρώσοι μπήκαν και έστησαν λαβίδα στην πόλη

1649

Οι Ρώσοι κατέλαβαν Krasnohorivka, Vesele & μπήκαν στο Στέποβο

Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, η ρωσική Αεροπορία προχώρησε σε μαζικές αεροπορικές προσβολές ουκρανικών θέσεων στην Avdiivka ρίχνοντας ακόμη και βόμβες 1,5 τόνου με πρώτα αποτελέσματα να είναι ορατά:

Οι Ρώσοι διέρρηξαν την ουκρανική άμυνα από βορρά και νότο καταλαμβάνοντας τις περιοχές Krasnohorivka, Vesele, Καμιάνκα.

Ταυτόχρονα, ρωσικές εμπροσθοφυλακές διέσπασαν την ουκρανική άμυνα της Avdiivka και κατάφεραν να εισέλθουν στην πόλη εξαπολύοντας επίθεση στο 9ο Τέταρτο και στο νοσοκομείο της περιοχής.

Οι Ρώσοι έχουν εισέλθει επίσης στον οικισμό Στέποβο και επιτίθενται στην πόλη που βρίσκεται αμέσως μετά, το Μπερντίτσι.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να ολοκληρώσουν την επιχειρησιακή περικύκλωση της πόλης ξεκινώντας επίθεση στην πόλη “κλειδί” Orlivka. Από την ευρύτερη περιοχή περνούν τρεις δρόμοι ανεφοδιασμού των Ουκρανών και συγκεκριμένα από Orlivka, Lastochkino και Tonenke.

Βίντεο: Αεροπορικές επιδρομές στην AvdeevkaΈναρξη περικύκλωσης της Avdiivka: Οι Ρώσοι κατέλαβαν την Vesele!

Η έναρξη περικύκλωσης της Avdiivka ξεκίνησε με την κατάληψη του οικισμού Vesele από τον ρωσικό Στρατό.

Ο σύμβουλος του αρχηγού του Ντονέτσκ, Yan Gagin, τόνισε ότι τα ουκρανικά στρατεύματα στην Avdiivka προσπαθούν απλά να περιορίσουν την προέλαση των ρωσικών μονάδων.

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν το Vesele στα βορειοανατολικά της Avdiivka, πλησιάζοντας ακόμη περισσότερο σε αυτόν τον οικισμό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ουκρανική διοίκηση μετέφερε στην Avdiivka την 53η μηχανοποιημένη ταξιαρχία η οποία στάθμευε προηγουμένως κοντά στο Bakhmut. Το καθήκον της ταξιαρχίας είναι να εμποδίσει τα ρωσικά στρατεύματα να ολοκληρώσουν την περικύκλωση της πόλης.

Το Κίεβο προσπαθεί να συγκρατήσει την επίθεση των ρωσικών στρατευμάτων στην Avdiivka, μεταφέροντας εφεδρείες εκεί από άλλες κατευθύνσεις.

“Ο ρωσικός στρατός ξεκίνησε μια επιθετική επιχείρηση για να περικυκλώσει την Avdiivka από δύο κατευθύνσεις” πρόσθεσε από την πλευρά του ο Barabash.

«Η κατάσταση είναι τόσο περίπλοκη που δεν έχουμε καν χρόνο να μετρήσουμε τους βομβαρδισμούς. Ο εχθρός βάλλει κατά των θέσεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας μέσα και γύρω από την πόλη όλη τη νύχτα. Γίνονται επιθέσεις αρμάτων μάχης, όλμων και πυροβολικού. Οι αεροπορικές επιδρομές του εχθρού και οι πυραυλικές επιδρομές γίνονται πολλές φορές την ημέρα», δήλωσε ο Barabash, επικεφαλής της ουκρανικής διοίκησης της Avdiivka.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, υπάρχουν δεκάδες επιθετικές ενέργειες από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας, πρόσθεσε.

«Ο εχθρός δεν μπαίνει στη βιομηχανική ζώνη , δεν μπορεί να διαπεράσει τη βιομηχανική ζώνη. Από τα νότια και τα βόρεια της πόλης, ο εχθρός προσπαθεί να αναπτύξει τακτικές για να περικυκλώσει την πόλη.

Η Avdeevka μπορεί σύντομα να τεθεί σε περικύκλωση, επειδή αποσπάσματα της 1ης σλαβικής ταξιαρχίας προχωρούν από την άλλη πλευρά, από την πλευρά του Vodyany” αναφέρουν οι Ουκρανοί.

Επίσης, Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι γίνονται «μάχες στη βιομηχανική ζώνη Avdiivka. Οι Ρώσοι χρησιμοποιούν αεροπορία, πυροβόλα και πυροβολικό.

Δείτε το βίντεο

Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν μια οχυρωμένη περιοχή των Ουκρανών στα περίχωρα της Avdeevka

Τα ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν την Krasnogorovka

Οι Ρώσοι προχώρησαν σε μια κίνηση ματ καταλαμβάνοντας τη Krasnogorovka βόρεια της Avdeevka.

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέλαβαν την πόλη Krasnogorovka βόρεια της Avdeevka, δήλωσε στο TASS ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Eduard Basurin.

«Η πόλη είναι ουσιαστικά απελευθερωμένη, οι επιχειρήσεις εκκαθάρισης συνεχίζονται στα περίχωρα.

Η πλήρης απελευθέρωση της Krasnogorovka επιτρέπει στις ρωσικές δυνάμεις να περικυκλώσουν περαιτέρω την Avdeevka», επεσήμανε ο Basurin.

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις χτυπούσαν τακτικά από εκεί το Donetsk και τη Yasinovataya.

Δείτε βίντεοΜαζικές ρωσικές αεροπορικές επιδρομές

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν την χρήση ρωσικών πυραύλων κρουζ κατά θέσεων και οχυρώσεων στην Avdiivka. Κάνουν λόγο για χρήση πυραύλων Kh-101 (ALCM), Kh-555 ALCM, S-300 κατά στόχων εδάφους και Kh-59 ALCM.

Ουκρανοί στρατιωτικοί αναλυτές μιλούν ήδη για δύσκολη κατάσταση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στην Avdiivka και σε παρακείμενες μικρούς οικισμούς.

Κατά τη διάρκεια μαζικών αεροπορικών επιθέσεων στην Avdiivka, καταστράφηκε μεγάλος αριθμός ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων και συστημάτων πυροβολικού, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων πυροβολικού M777 και D-30, αυτοκινούμενα πυροβόλα M109, Gvozdika και Tyulpan καθώς και MLRS “Tornado”.

Η απώλεια προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας ξεπέρασε τα 200 άτομα. Στην ίδια την Avdiivka και τον πλησιέστερο οικισμό, Tonenka, καταστράφηκαν αποθήκες πυρομαχικών.

Ομάδες επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας προχωρούν με επιτυχία στο Pervomaisky στα νοτιοδυτικά της Avdiivka. Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας μεταφέρουν επιπλέον αποθέματα τεθωρακισμένων οχημάτων και ανθρώπινου δυναμικού.

Η διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας τονίζει την δύσκολη κατάσταση για τους Ουκρανούς στα βόρεια και νότια της πόλης – στην περιοχή του Experimental, του Vodyany, του Novobakhmutovka και της Krasnogorovka.

Δείτε βίντεοΟι Ρώσοι έριξαν FAB-500 και UPAB-1500V του 1,5 τόνου – Μανιτάρι 150 μέτρων!

«Ο ουκρανικός στρατός τρόμαξε… από τα νέα ρωσικά όπλα, τα οποία επιτρέπουν την καταστροφή οχυρών μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα» είπε ο στρατιωτικός ειδικός Yuriy Podolyaka.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας έριξαν για πρώτη φορά βόμβα UPAB-1500B στην Avdiivka.

Το βλήμα 1,5 τόνων έχει σχεδιαστεί για να καταστρέφει στόχους με υψηλό επίπεδο προστασίας, όπως τα οχυρά.

Σύμφωνα με τον Podolyaka, αυτή η βόμβα τέθηκε σε λειτουργία το 2019.

«Το αεροσκάφος δεν μπαίνει στη ζώνη αεροπορικής άμυνας. Μπορεί να τη ρίξει από μεγάλο υψόμετρο σε απόσταση 40 χλμ από το σημείο πρόσκρουσης.

Η UPAB-1500B-E, ζυγίζει ακριβώς 1.525 κιλά και είναι εξοπλισμένη με εκρηκτική κεφαλή 1.010 κιλών που μπορεί να διεισδύει σε τσιμεντένιες οχυρώσεις.

Επιπλέον, οι Ρώσοι έριξαν την βόμβα FAB-500 των 500 κιλών στην Avdiivka.

“Για να προκληθεί η μέγιστη ζημιά στον εχθρό, χρησιμοποιήθηκαν εναέριες βόμβες FAB-500, μία από τις οποίες έπεσε απευθείας στις θέσεις του ουκρανικού στρατού.

Οι ουκρανικές θέσεις στην Avdiivka δέχτηκαν ένα απίστευτα ισχυρό πλήγμα.

Το μανιτάρι της φωτιάς ανέβηκε σε ύψος μεγαλύτερο από 150 μέτρα και συγκρίθηκε με την επίδραση της χρήσης πυρηνικών όπλων, αν και είναι σαφές ότι πρόκειται για μια συμβατική, αλλά εξαιρετικά ισχυρή κεφαλή.

Στα παρουσιαζόμενα καρέ βίντεο, μπορείτε να δείτε τη στιγμή του ισχυρού χτυπήματος. Ως αποτέλεσμα της έκρηξης, σχηματίστηκε μια τεράστια στήλη από φωτιά και καπνό, η οποία ανέβηκε σε ύψος περίπου 120-150 μέτρων, η οποία, για ευνόητους λόγους, οδήγησε σε εξαιρετικά σοβαρή καταστροφή” αναφέρουν ρωσικά ΜΜΕ.

Δείτε βίντεοΔείτε χάρτες. Η επίθεση των Ρώσων σε Berdychi-Orlivka-Tonenke για να ολοκληρωθεί η περικύκλωση της Avdiivka

H είσοδος των Ρώσων στην πόλη

H επίθεση στο Stepove και ο ρωσικός άξονας από το Vodiane

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας