Δημοσκόπηση: Το 53% των Γάλλων δεν εγκρίνει τις πολιτικές του Προέδρου Macron

847
μακρόν

Δυσαρεστημένο με τις πολιτικές που εφαρμόζει ο Πρόεδρος Emmanuel Macron, δηλώνει το 53% των πολιτών της Γαλλίας, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε (μεταξύ 20 και 21 Ιουνίου 2018) η εταιρεία «BVA».

Το ποσοστό είναι κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο σε σύγκριση με την προηγούμενη έρευνα.

Σε αντίθετο κλίμα, το 41% των ερωτηθέντων εγκρίνει τις πρακτικές του κεντρώου Προέδρου, επίδοση αυξημένη κατά μία ποσοστιαία μονάδα.

Επισημαίνεται ότι σε αντίστοιχη δημοσκόπηση της «Ifop», τον περασμένο Απρίλιο, μόλις το 42% των Γάλλων πολιτών δήλωναν «ικανοποιημένοι» με τους χειρισμούς του Προέδρου κ. Emmanuel Macron.

Ειδικότερα, το 38% δήλωναν «μάλλον ικανοποιημένοι» και το 4% «πολύ ικανοποιημένοι».

Στην ερώτηση «συνολικά, έναν χρόνο μετά την εκλογή του Emmanuel Macron ως Προέδρου της Δημοκρατίας, θα λέγατε ότι είστε ικανοποιημένος, μάλλον ικανοποιημένος, μάλλον δυσαρεστημένος ή πολύ δυσαρεστημένος», το 58% απαντούν «δυσαρεστημένος, εκ των οποίων το 24% «πολύ δυσαρεστημένος» και το 34% «μάλλον δυσαρεστημένος».

Ως προς τις δεσμεύσεις που ο κ. Macron ανέλαβε κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, το 57% θεωρούν ότι «τηρήθηκαν» και το 43% το αντίθετο.

Το 67% έχουν θετική γνώμη για τις ενέργειές του ως προς τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το 63% έχουν θετική γνώμη για την εικόνα της Γαλλίας στο εξωτερικό, το 56% για την αύξηση της ελκυστικότητας της Γαλλίας, ενώ μόνο το 27% εμφανίζονται ικανοποιημένοι για την μεταρρύθμιση των συντάξεων και το 18% για την κατάσταση των νοσοκομείων.

Τέλος, το 73% θεωρούν τον Γάλλο Πρόεδρο «αυταρχικό», στο 67% θεωρούν ότι «γνωρίζει πού πηγαίνει», στο 53% τον βρίσκουν «συμπαθητικό», αλλά μόνο στο 30% τον θεωρούν «κοντά στις ανησυχίες των Γάλλων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας