Λουκασένκο: “Η Ουκρανία να παραδοθεί αλλιώς θα πεθάνει τεράστιος αριθμός ανθρώπων”

1038

“Η Ουκρανία μπορεί να δώσει τέλος στα δεινά της εάν παραδοθεί στη Ρωσία”

ΟΛευκορώσος πρόεδρος Αλεξάντερ Λουκασένκο κάλεσε την Ουκρανία να σταματήσει να αμύνεται ενάντια στους Ρώσους επιτιθέμενους για να αποφύγει την «καταστροφή» και τον «θάνατο τεράστιου αριθμού ανθρώπων», αναφέρει το Sky News .

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας λέει ότι «όλα είναι στα χέρια της Ουκρανίας τώρα» και κάλεσε τη χώρα να παραδοθεί στους εισβολείς. «Είναι όλα στα χέρια της Ουκρανίας τώρα, αν δεν θέλουν να πεθάνει ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων. Είναι δύσκολο, είναι περίπλοκο, είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να σταματήσει. Ο δρόμος που βαδίζουν είναι αυτός της καταστροφής της Ουκρανίας», είπε ο Λουκασένκο, ό οποίος είναι ένας από τους στενούς συνεργάτες του Πούτιν.

Την εποχή της εισβολής , ο Λουκασένκο επέτρεψε στον ρωσικό στρατό να χρησιμοποιήσει το έδαφος της χώρας του για να διεισδύσει στη βόρεια Ουκρανία. Αν και ο Λουκασένκο δεν συμμετείχε άμεσα στην εισβολή του Πούτιν με στρατεύματα, υπήρχαν πολλές εικασίες ότι αυτό θα συνέβαινε ή ότι ο Πούτιν θα πίεζε τον Λουκασένκο να συμμετάσχει στην άτυχη εισβολή του. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο κατέστησε σαφές ότι δεν ήθελε να κατηγορήσει την Ουκρανία ή τον πρόεδρο Βολοντιμίρ Ζελένσκι για τον πόλεμο. Τα σχόλια του Λουκασένκο ακολούθησαν παρόμοια  από τον εκπρόσωπο του Πούτιν, ο οποίος είπε ότι «η Ουκρανία μπορεί να δώσει τέλος στα δεινά της» εάν παραδοθεί στη Ρωσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας