Λόγος Διχαστικός

682
Της Αστάθειας
Οι οικονομικές εξαγγελίες-παροχές του πρωθυπουργού στην ΔΕΘ,σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τον καλπάζοντα διψήφιο πληθωρισμό,καθώς υπολείπονται κατά πολύ αυτού. Πιστός στην πολιτική την οποία εξ αρχής συνειδητά επέλεξε,προτιμά να καλύπτει τα προβλήματα με τα ψυχία των παροχών,τα οποία και επί το άμα της εμφανίσεως των εξανεμίζονται,παρά να τα λύνει.Αυτή την πολιτική των υποτιθέμενων κοινωνικών επιδομάτων- τα οποία φυσικά προέρχονται από τους Έλληνες πολίτες- θέλει να την αποκαλεί κοινωνική πολιτική ,που φυσικά και δεν ειναι. Κοινωνική και οικονομική πολιτική ασκείς όταν λύνεις τα προβλήματα της ανεργίας,του πληθωρισμού,της ενέργειας,της βιωσιμότητος  των μικρομεσαίων επιχειρήσεων,της επιβίωσης των συνταξιούχων,της στέγασης των πολιτών. Έχοντας αποθέσει τις ελπίδες ολόκληρης της οικονομίας σε μία ασταθή και απρόβλεπτη παράμετρο που είναι ο τουρισμός,δεν ασκείς ούτε οικονομική,ούτε κοινωνική πολιτική.
Στην τελευταία του παρουσία στην ΔΕΘ με την ιδιότητα του πρωθυπουργού,ο αρχηγός της ΝΔ επιχείρησε να τρομοκρατήσει τους πολίτες,ως προς τις επιλογές που θα κάνουν στην κάλπη. Εξ’ αρχής και πάλι ακολούθησε αυτήν την πολιτική της κατατρομοκράτησης των πολιτών,μέσω της στερήσεως των προσωπικών τους επιλογών και της ελευθερίας των,με την αναποτελεσματική αντιμετώπιση του ιού και την ίδια πολιτική εξακολουθεί να επιλέγει. Εκείνη την πολιτική της τρομοκράτησής των,στην πορεία προς τις εθνικές εκλογές, διχάζοντας και πάλι σε μία εποχή που μόνον ο διχασμός δεν εξυπηρετεί την Ελλάδα. Σε μία Δημοκρατία ποτέ δεν υπάρχει ένας και μόνον πολιτικός φορέας της αλήθειας και όλοι οι άλλοι πολιτικοί φορείς είναι επικίνδυνοι για τους πολίτες. Ο πρωθυπουργός θέτοντας απέναντί του όλο το λοιπό πολιτικό σύστημα αφ’ενός απέδειξε την πολιτική του απομόνωση από την κοινωνία,αφ’ετέρου δεν επέλεξε να είναι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων και εν τέλει ανέδειξε την ιστορική του αμάθεια,ως προς την πρόσφατη πολιτική Ιστορία της Ελλάδας. Πολιτικές ” τερατογενήσεις” στην Δημοκρατία δεν υφίστανται,πολιτικές απομονώσεις από την κοινωνία,ένεκα διαστάσεως πολιτικής και πολιτών,υπάρχουν. Το να εμφανίζεσαι ως η μόνη πολιτική οδός σωτηρίας της χώρας είναι απαξιωτικό και για την Δημοκρατία και για τους Έλληνες πολίτες,ειδικά όταν οδεύεις ασθμαίνοντας προς το τέλος της θητείας σου,πιέζοντας την ίδια την κοινωνία,επιζητώντας ένα πολιτικό “θαύμα” το οποίο θα ανατρέψει την επιδεινούμενη πολιτική σου θέση,παραβλέποντας εκουσίως ότι με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα ότι πλέον πιθανόν είναι να συμβεί ένα ανάποδο “θαύμα”,που θα επιδεινώσει έτι περισσότερον την κατάσταση των Ελλήνων πολιτών.
Μία Δύση που παραπαίει εκ των έσωθεν,ένεκα υπαρκτών εθνικών αντιθέτων συμφερόντων. Άλλη πολιτική ακολουθούν ως προς την ενέργεια Ισπανία και Πορτογαλία,όπως και η Ουγγαρία σε σχέση με την Ε.Ε. Ο Γιάροσλαβ Καντσίσκι επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος του Νόμου και της Δικαιοσύνης(PiS) στην Πολωνία δήλωσε στην πόλη Καρπάτς πως είναι ” ιερό χρέος” των Πολωνών πολιτικών να μάχονται την Ε.Ε, ότι η χώρα του εντάχθηκε από ανάγκη στην Ε.Ε. και ότι η παραμονή της Πολωνίας σε αυτήν δεν είναι δεδομένη.(“Η Καθημερινή” 11-9-2022). Ο Δήμαρχος της Αμβέρσας στο Βέλγιο,Μπάρτ ντε Βέιβερ,τόνισε μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του,ότι για την ενεργειακή κρίση δεν φταίει ο Βλαντιμίρ Πούτιν,αλλά η ίδια η Ευρώπη που κατήργησε σταδιακά την πρωτογενή παραγωγή ενέγειας(www.newsbreak.gr 7-9-2022). Η αποτυχημένη για την Ε.Ε.πολιτική των οικονομικών κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας,οδηγεί την Ευρώπη σε έναν χειμώνα αντίστοιχο εκείνων του Β’ Παγκοσμίου πολέμου και φυσικά το άμεσο ερώτημα που προκύπτει και τίθεται είναι τι είδους θέρος έπεται μετά από έναν τέτοιο χειμώνα. Φυσικά καθώς η σημερινή κατάσταση δεν βαίνει αποκλιμακούμενη,αλλά αντιθέτως προβλέπεται ελάχιστη πενταετή διάρκειά της,ευνοείται το έωλον και αιωρούμενον επί ανέμων και υδάτων του κάθε κρατικού και ιδιωτικού προυπολογισμού.Η συγκεκριμένη πολιτική της ΝΔ επιτείνει την παρατεταμένη αστάθεια τοσο του εώλου,όσο και του αιωρουμένου,καθως και το παραμύθι της ασπιρίνης των επιδομάτων στο οποίο εστιάζει την ανύπαρκτη επί της ουσίας πολιτικής της,ως προς τις λύσεις των προβλημάτων,τα οποία θα επιτείνονται για τους Έλληνες πολίτες,σύντομα εκ των πραγμάτων θα λάβει τέλος. Συνολική αλλαγή πολιτικής επιβάλλεται προς την κατεύθυνση μίας εθνικά ανεξάρτητης οικονομικής πολιτικής,με επικαιροποιημένη στάση, σύμφωνη με τα εθνικά συμφέροντα που δημιουργεί ο νέος πολυπολικός κόσμος που δεν ανήκει σε κανέναν,παρά μόνον στους πολίτες αυτού και των δημοκρατικών επιλογών τους,όπως αυτές εκφράζονται εκλογικά και κοινωνικά.
“[….]/στο σημείο αυτό σαν κάτι ν’άκουσα
μέσα μου και το μεταγράφω την ώρα
τούτη-μεσημεράκι-: – Πρόσεξε ποιά
νύχτα θα ταράξεις απόψε’ την ψεύτικη
ή την πραγματική/[….]”
(Νίκος Καρούζος “Ποιήματα Α’ 1961-1978” Γ’ Έκδοση “Ίκαρος” 2002,σελ.325).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας