Λιβύη-Παραιτήθηκε ο εκλεκτός του Χ.Χάφταρ από πρωθυπουργός–Παραμένει ο υποστηριζόμενος από Άγκυρα

737

Το κοινοβούλιο της Λιβύης ψήφισε για την αναστολή του διορισμού του πρωθυπουργού (και εκλεκτού του Χ.Χαφταρ) Φατί Μπασάγκα και ανέθεσε τα καθήκοντά του στον υπουργό Οικονομικών Οσάμα Χαμάντα, αναφέρει το Al Jazeera.

Ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου ανακοίνωσε την απόφαση για τον Μπασάγκα, ο οποίος είναι αντίπαλος του πρωθυπουργού της αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU).

Θεωρείτε ότι η παταγώδης αποτυχία των δημοσκοπήσεων ως προς την πρόβλεψη του αποτελέσματος των τουρκικών εκλογών μπορεί να επαναληφθεί και στις ελληνικές εκλογές την ερχόμενη Κυριακή;

O Μπασάγκα δεν είχε γίνει αποδεκτός από την προσωρινή κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας στην Τρίπολη, με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Λιβύης, υπό την προεδρία του Αγκίλα Σάλεχ, διόρισε τον Μπασάγκα, πρώην υπουργό Εσωτερικών, νέο πρωθυπουργό το Φεβρουάριο του 2022.

Η αντιπαράθεση μεταξύ Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπέιμπα και Μπασάγκα συνεχιζόταν εδώ και καιρό, με τον Μπασάγκα να υποστηρίζει ο στρατηγός Χαλίφα Χαφτάρ.

Η κυβέρνηση της Λιβύης υπό την ηγεσία του Φατί Μπασάγκα είχε επιβεβαιώσει, τον περασμένο Οκτώβριο, τη σθεναρή της απόρριψη της υπογραφής των δύο μνημονίων συμφωνίας για την ενέργεια με την Τουρκία από την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας (GNU) υπό την ηγεσία του Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας