Λευκός Οίκος: Έντονη και “ειλικρινής” η επτάωρη συζήτηση Αμερικανών-Κινέζων στη Ρώμη

377
Η συζήτηση μεταξύ του Jake Sullivan και του Yang Tzietzi κράτησε επτά ώρες και ήταν «έντονη» και «πολύ ειλικρινής»

Οι ΗΠΑ θεωρούν «βαθύτατα ανησυχητική» την ευθυγράμμιση της Κίνας με τη Ρωσία απέναντι στον πόλεμο στην Ουκρανία, ανέφερε απόψε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, μετά τη συνάντηση που είχαν στη Ρώμη ένας σύμβουλος του προέδρου Τζο Μπάιντεν με ένα ανώτατο στέλεχος του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, η οποία κατά τα φαινόμενα δεν οδήγησε στην αποκλιμάκωση της έντασης.
Η συζήτηση μεταξύ του Jake Sullivan και του Yang Tzietzi κράτησε επτά ώρες και ήταν «έντονη» και «πολύ ειλικρινής».
Η ίδια πηγή διαβεβαίωσε πάντως ότι η συνάντηση αυτή προετοιμαζόταν από τον Δεκέμβριο.
Ο αξιωματούχος, που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του, δεν θέλησε να κάνει κάποιο σχόλιο για τις πληροφορίες των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης σύμφωνα με τις οποίες η Μόσχα ζήτησε οικονομική και στρατιωτική βοήθεια από το Πεκίνο για την εισβολή στην Ουκρανία. Η Ρωσία έχει διαψεύσει αυτήν την πληροφορία, όπως και η Κίνα που κατηγόρησε τους Αμερικανούς ότι διαδίδουν «ψευδείς ειδήσεις».
Την Κυριακή, ο Sullivan προειδοποίησε το Πεκίνο ότι οι ΗΠΑ «δεν θα αφήνουν καμία χώρα να αντισταθμίσει τις απώλειες της Ρωσίας» λόγω των οικονομικών κυρώσεων που της έχουν επιβληθεί. Μέχρι τώρα πάντως η Ουάσινγκτον δεν έχει διευκρινίσει τι μέτρα θα μπορούσε να λάβει.
Από την αρχή του πολέμου, στις 24 Φεβρουαρίου, το Πεκίνο έχει αποφύγει να ζητήσει από τον Ρώσο πρόεδρο Vladimir Putin να αποσύρει τον στρατό του από την Ουκρανία.

Πηγή: bankingnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας