Εξετάζεται η αυτοάνοση ηπατίτιδα ως νέα παρενέργεια των εμβολίων Phizer-Moderna

893
Σύμφωνα με την αναφορά του EMA (Εuropean Medicine Agency), ξεκίνησε η αξιολόγηση του σήματος για την αυτοάνοση ηπατίτιδα για να διαπιστωθεί εάν ενδέχεται να είναι ανεπιθύμητη ενέργεια του Comirnaty και του Spikevax.

Τι αναφέρεται:

H PRAC ξεκίνησε αξιολόγηση της αυτοάνοσης ηπατίτιδας (μια κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα επιτίθεται και καταστρέφει το ήπαρ) για να διαπιστωθεί αν αυτή θα μπορούσε να είναι μια ανεπιθύμητη ενέργεια
του Spikevax και του Comirnaty.

Με έγκαιρη διάγνωση, η αυτοάνοση ηπατίτιδα ανταποκρίνεται γενικά καλά στη θεραπεία με φάρμακα για την καταστολή του ανοσοποιητικού συστήματος. Τα σημεία και τα συμπτώματα της αυτοάνοσης ηπατίτιδας διαφέρουν από άτομο σε άτομο και μπορεί να περιλαμβάνουν κιτρίνισμα του δέρματος (ίκτερος), συσσώρευση υγρών στα πόδια (οίδημα) ή στην κοιλιά (ασκίτης) και γαστρεντερικά συμπτώματα.

Η αξιολόγηση ακολουθεί έναν πολύ μικρό αριθμό περιστατικών που αναφέρθηκαν μετά από εμβολιασμό στην ιατρική βιβλιογραφία και στην EudraVigilance. Από τον κάτοχο της άδειας κυκλοφορίας έχουν ζητηθεί περαιτέρω δεδομένα και αναλύσεις για την υποστήριξη της τρέχουσας αξιολόγησης από την PRAC.

Η PRAC ενθαρρύνει όλους τους επαγγελματίες υγείας και τους ασθενείς να αναφέρουν κάθε περιστατικό αυτοάνοσης ηπατίτιδας και άλλα ανεπιθύμητα συμβάντα σε άτομα μετά τον εμβολιασμό.

Δείτε τα έγγραφα της επικαιροποιημένης ενημέρωσης ασφαλείας:

  1. Για το Spikevax (Moderna Biotech Spain, S.L.)

2. Για το COMIRNATY (BioNTech Manufacturing GmbH)

12-Public-Safety-Update_COMIRNATY_09-December-2021_gr_SSDownload

(photo pexels)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας