Λαβρόφ-Ζαχάροβα: Λαβρόφ εναντίον της Δύσης-«Γκροτέσκα ρωσοφοβία»

736
Λαβρόφ-Ζαχάροβα: Λαβρόφ εναντίον

Επίθεση εναντίον της Δύσης και τον ΗΠΑ εξαπέλυσε ο Σεργκέι Λαβρόφ από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, ενώ και η Μαρία Ζαχάροβα επιτέθηκε στον Τζο Μπάιντεν για συστηματική διαστρέβλωση των όσων είπε ο ρώσος πρόεδρος για τα πυρηνικά

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε σήμερα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών την «πρωτοφανή» και «γκροτέσκα» ρωσοφοβία της Δύσης.

«Η ρωσοφοβία από επισήμους στη Δύση είναι άνευ προηγουμένου, η κλίμακα της είναι γκροτέσκ», είπε στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, κατηγορώντας επίσης τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι θεωρούν τον εαυτό τους «σχεδόν ως απεσταλμένο του Θεού στη Γη».

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να μετατρέψουν ολόκληρο τον κόσμο σε αυλικούς τους μέσω των κυρώσεων, είπε. Παράλληλα κατηγόρησε την Ουάσιγκτον ότι «παίζει με την φωτιά» αναφορικά με την Ταϊβάν.

Βολές Ζαχάροβα σε Μπάιντεν

Αλλά και η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ, Μαρία Ζαχάροβα, καταφέρθηκε εναντίον του Τζο Μπάιντεν και όσων είπε στην ομιλία του στον ΟΗΕ.

«Όσον αφορά στην ομιλία του αμερικανού προέδρου, νομίζω ότι ήταν απολύτως απρεπή τα όσα είπε για τη χώρα μας. Κατηγόρησε τον Ρώσο πρόεδρο ότι η χώρα μας δήθεν απειλεί τον κόσμο με πυρηνικά όπλα».

Η ρωσίδα διπλωμάτης σημείωσε ότι η στάση αυτή ήταν μια «προπαγανδιστική προσθήκη και όχι το τι πραγματικά ειπώθηκε». «Και, δυστυχώς, αυτή ακριβώς η στάση παρουσιάζεται και πάλι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Και ο αμερικανός πρόεδρος μόλις επιβεβαίωσε αυτό που προβάλλεται στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης», πρόσθεσε.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας