Αποτυχημένες επιθέσεις στη Λίμαν-«Νεκροταφείο» ουκρανικών οχημάτων στην Χερσώνα

5611

Οι Ουκρανοί συνεχίζουν να μεταφέρουν μεγάλες δυνάμεις στα πρόθυρα της περιφέρειας Λουγκάνσγκ

Oι ουκρανικές δυνάμεις απωθήθηκαν εκ νέου στην πόλη Λίμαν στην οποία έχουν απολέσει μεγάλο αριθμό ανδρών και οπλικών συστημάτων σε διαδοχικές επιθέσεις μόνο την τελευταία εβδομάδα.

Ωστόσο, κατάφεραν να καταλάβουν τα χωριά Καρπόβκα και Νοβόγιε σφίγγοντας ακόμη περαιτέρω τον κλοιό γύρω από την πόλη που αποτελεί βασικό σιδηροδρομικό κόμβο για την περιφέρεια του Λουγκάνσκ.

Οι Ουκρανοί επιχείρησαν ταυτόχρονα επιθέσεις και στην Μαρίνκα κοντά στην Παύλοβκα χωρίς καμία ουσιαστική επιτυχία.

Όμως η ενίσχυση των δυνάμεων του Κιέβου στην Λίμαν είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για τις ρωσικές δυνάμεις καθώς η αναλογία υπέρ των Ουκρανών είναι συντριπτική και οι Ρώσοι παρά τις αναδιατάξεις και την κάλυψη από το ρωσικό Πυροβολικό βρίσκονται σε δυσχερή θέση.

Οι Ρώσοι περιμένουν τις ενισχύσεις που αποφάσισε να στείλει ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν στο Ντόνμπας και ιδιαίτερα τις τρεις τσετσενικές ταξιαρχίες.

Όμως η ανάπτυξη αυτών των δυνάμεων απαιτεί κάποιο εύλογο χρονικό διάστημα ενώ το Κίεβο στο μεταξύ προωθεί υπεράριθμους πόρους σε προσωπικό και οπλικά συστήματα καθώς θέλει να πετύχει μία σημαντική νίκη πριν την άφιξη νέων ρωσικών δυνάμεων.

Στο μέτωπο της Χερσώνας υπάρχει πλήρης σταθεροποίηση από τους Ρώσους καθώς η ουκρανικές δυνάμεις δεν διαθέτουν πλέον καμία ορμή για να προωθηθούν περαιτέρω.

Σχετικό μάλιστα βίντεο από τα παιδιά των μαχών δείχνουν ένα πραγματικό νεκροταφείο ουκρανικών τεθωρακισμένων οχημάτων που απεικονίζουν τις βαρύτατες απ’ όλες που υπέστησαν οι δυνάμεις του Κιέβου στην περιοχή με μηδενικά εδαφικά κέρδη.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παρακαλώ προσθέστε το σχόλιό σας
Παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας